Nyheder og SamfundKultur

Moralske værdier - er grundlaget for menneskelig

Under de moralske værdier inddrage alle mennesker særligt dyrt og nødvendig for livet. Faktisk moralske værdier - det ser, følelser, interesser, ideer, tanker og begivenheder. Hver person har dannet sin egen personlige værdisystem. Det vil sige, hver af os byggede den såkaldte "pyramide af værdier", som fuldt ud afspejler den indre verden af den enkelte.

Er der evige værdier?

mange forskellige idealer eksisterer i hele lange menneskehedens historie. Mange af dem har ikke mistet deres relevans, selv efter mange tusinde år og har overlevet. Forever vil leve sådanne bibelske moralske standarder, som "du skal ikke dræbe", "Du må ikke stjæle", "du skal ikke være jaloux," "Lyv ikke." Folk gennem tiderne strengt fordømt smålighed, vrede, forræderi, bagvaskelse. For de fleste mennesker, moralske værdier - ærlighed, mod, ydmyghed, mildhed og selvbeherskelse.

Meget vigtigt er det moralske ideal for menneskeheden og humanisme. Denne naturligt betyder ikke, at du har alle de mennesker i hans arme. Human behandling af en person kan kun opnås gennem overholdelse af reglerne og principperne for moral. Det betyder, at du skal være tolerante over for andre mennesker at tilgive deres mangler, for at være medfølende, nogle gange endda på kompromis med deres egne interesser.

Hvis du siger: "Beskriv de moralske værdier", kan du sikkert også huske om patriotisme, hårdt arbejde, ansvar og retfærdighed. Alle disse moralske normer spiller en vigtig rolle i menneskets liv. Hver af os er blandet, både gode og dårlige egenskaber, men de mest værdifulde moralske egenskaber gør det muligt at oprette et generaliseret billede af den moralske ideal personlighed.

Moralske værdier: eksempler

På trods af at moralsk perfekte person ikke eksisterer, billedet af en moralsk perfekte mand - er et eksempel til efterfølgelse. En sådan implementering er afspejlet i mange religiøse og kunstneriske billeder. Er det tilstrækkeligt at minde om Jesus Kristus, Don Quixote, Prins Myshkin, Ilya Muromets.

Udover den moralske billede af den ideelle mand, der er karakteristika moralsk perfekte samfund. Et sådant samfund er blevet beskrevet i filosofiske og litterære utopier (T. Campanella, "Sun City", T. Moore "bog om øen Utopia," og andre værker).

Moralske værdier - er visse principper, at en person ikke kan overtræder under nogen omstændigheder. Generalisere dette koncept, kan vi sige, at det moralske ideal - det er godt, at den person ønsker for sig selv og andre. Godt og ondt er de vigtigste kriterier i definitionen af moralske værdier. Det skal også bemærkes, at de moralske principper i alle mennesker er tilstrækkeligt ens og indpodet siden fødslen (efterhånden). Men under alle omstændigheder, en viden om, hvad der er "godt" og "ondt" er ikke nok.

Som regel selv den mest faldne person, altid forsøger at retfærdiggøre sine handlinger. For eksempel overveje følgende situation: tyven ved, at stjæle - det er ondt, men samtidig er han ikke ønsker at blive betragtet som dårlig foran andre. For at undgå at blive betragtet som en skurk, han begynder at tale om det faktum, at alle hans tyverier var til gavn for samfundet, da han stjal fra en mand, der på én gang også har erhvervet ejendom med ulovlige midler. Selv med hensyn til moral, han stadig gjort et dårligt gerning.

Konklusionen foreslår følgende: moralske værdier - det er bare hvad der ikke kan udtrykkes i ord, men i handling. Vi ved alle, at stjæle er dårlig, men nogle af os er klar til at bevæge sig ud over moral. Derfor er det vigtigt ikke kun at opbygge et system af moralske værdier, men også for at bevise deres moralske overbevisninger gode gerninger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.