LovOverholdelse om regulering

Ramper til handicappede: normen. Hældningen af rampen for handicappede

I 2009 på statsligt niveau, blev det besluttet, at det er nødvendigt at huske om problemerne med handicappede. Reglerne fastsætter, at alle bygninger skal være udstyret således, at de kunne få folk, der kan henføres til begrænset mobilitet, herunder kørestolsbrugere.

Det haster af problemet

De færreste tænker over det faktum, at 10% af alle mennesker - er deaktiveret. I dette tilfælde kan 1/3 af dem kun bevæge sig i en kørestol. Men der er folk på gaden er ekstremt sjældne. En af de vigtigste årsager - er banalt manglende evne til at forlade huset, som ved design ikke give en rampe til kørestole.

I øjeblikket er disse strukturer har ikke alle steder, hvilket gør det vanskeligt at livet Disabled. Selv i bygninger udstyret de ikke altid svarer til normen. Nogle endda kaldt rampe bestyrelser, forladte på trappen, men det er uacceptabelt. Parametrene for denne udformning, eller, som det kaldes, enhed tilgængelighed, regulatoriske dokumenter, der angiver kravene til dens udseende og udstyr.

fastlagte regler

På det lovgivningsmæssige plan, blev det fastslået, at de huse og forskellige bygninger bør henvende ramper for handicappede. Normer deres indstillinger er beskrevet i et særligt sæt af regler. De indebærer, at rampen er fastgjort til de store strukturer, der er vinkel. Ifølge reglerne skal det ikke overstige 10%. Derfor skal tilgængeligheden af indretningen være lang og skånsom mod kørestolsområder kunne bevæge sig uafhængigt på det.

En anden forskel fra de andre rampe tilgængelighed enheder (som også omfatter ramper, rampe) er, at det er på begge sider udstyret med håndlister. Bredden af nævnte struktur bør være mindst 1 m ved ensidig bevægelse.

Det er kun nødvendigt fra ikke-brændbare materialer til at gøre ramper til handicappede. Standarder foreskriver, at branden periode bør være mindst 2 timer. Ud fra dette bliver det klart, at de trækonstruktioner under alle omstændigheder ikke kan kaldes en rampe.

Indstilling tilgængelighed enheder

Taler om arrangementet af strukturer for handicappede, i første omgang bør være opmærksomme på hældningsvinklen. Det defineres som forholdet mellem elevatorerne krævede beløb til længden del som vil passere langs den skrå overflade. Det er med henblik på at udstyre muligheden for indgangen stol lift til en højde på 10 cm, bør afstanden bemærkes længde 1 m (100 cm) og begynde at gøre udformningen af dette afsnit. I dette tilfælde vil rampen hældning for handicappede være 10% (10 cm 100 cm).

At etablere tilgængeligheden af indretningen er nødvendigt i alle steder, hvor niveauforskellen er større end 4 cm. Ved begyndelsen af hver løftedelen er nødvendig for at udstyre en platform, bør hvis bredde svarer til rampen og er af en længde cirka 1,5 m.

Hver march rampe tillader klatre til en højde på 0,8 m Slope det bør ikke overstige højden og længden forholdet 01:12 ved løft til en højde på 0,2 m. - 1:10. Den tværgående forspænding struktur får lov til at nå op til 2% (1:50).

Et af kravene for ramper og udstyr er installationen af fodpanel. De bør være på steder, hvor byggeriet er ikke støder op til væggen. Kofangere er designet til at forhindre glider af vognen. De har en højde på 5 cm. Hvis den oprindelige udformning af rampen ikke forudses, er det muligt på kanten på en bestemt afstand fra overfladearealet at vedhæfte eller rør.

Også uden at fejle, de bør udstyres med gelændere og ramper til handicappede. Regler tvinge dem til at gøre det dobbelte. Den øverste skal gå til en højde på 0,9 m, bund -. 0,7 m For børn i førskolealderen er nødvendig for at placere dem på niveau med 0,5 m.

Derudover skal vi huske, at håndlister skal overstige længden af rampen på hver side mindst 30 cm, være cirkulær med en diameter på 3-5 cm (anset for at være den ideelle løsning, se afsnit 4 for voksne og 3 cm - for børn). Det er også vigtigt, at skinnerne var konstant og parallelt med overfladen af rampen, under hensyntagen til alle dets avancerede design.

Eventuelle installationsproblemer variationer

I hver situation rampen struktur skal udformes individuelt. I nogle tilfælde er det nødvendigt at give mulighed for en vending, i andre - Behovet områder for rekreation. Der er situationer, hvor rampen skinnen ikke er påkrævet. Således kan det ikke indstilles, hvis løftehøjden er mindre end 15 cm, Hældningsvinklen er ikke mere end 8%, og design længde - 1,8 m.

Når udstyr som f.eks tilgængelighed enheder skal huske, at for hver 6-10 meter rampe march kræves opholdsområde. Hvis designet ikke overskrider længden på 10 m, er det muligt at lave hele.

Betragtes som optimale bredde på 0,9-1 m. Den er velegnet til ensrettet trafik adgang. Hvis udstyret med et design, der indebærer to-vejs trafik, bør dets bredde være omkring 1,8 m. Hvis projektet ikke giver mulighed for montering af gelændere i midten af tilgængeligheden af faciliteter, og er ved at ændre vinklen på rampen skal gå. Standarder bestemme, at en sådan udformning er kun mulig på betingelse af, at hældningen 1:15 (eller 6,7%). Efter alt kørestol brugere vil være i stand til at holde kun en enkelt skinne. Det betyder, at hældningsvinklen bør være sådan, at det kunne gå op eller ned uden hjælp.

afvigende ramper

Desværre er det ikke alle bygninger kan sammenfattes almindeligt tilgængelige enheder. I nogle situationer, du har brug for at gøre brugerdefinerede designs til specifikke projekter. Brug dem på steder, hvor der ikke er nogen teknisk mulighed for at lave konventionelle ramper til handicappede. Normer designe dem stort set ikke observeret, men de tillader kørestole at komme ind i den ønskede bygning. Ofte de er bygget på initiativ af personer med handicap.

Således kan de ikke-regulerende struktur bredde op til 85-90 cm, siderne være vagt rampe. Det vil beskytte de handicappede fra at falde og at hjælpe med at holde, når du løfter. Lav sagde uformateret enhed tilgængeligheden af asfalt eller stenbroen. Disse materialer giver optimal trækkraft og forhindre faldende.

Afvigende struktur ifølge anbefalingerne fra samfund kan være deaktiveret under forspændingen på 15% (den maksimale grænse - 18%). Men tillod installationen af sådanne faciliteter kun i de tilfælde, hvor fabrikanten eller ejeren af bygningen er objektivt ikke muligt at gøre tingene anderledes. Det er ønskeligt, at hældningen er større end spændvidden på 7 meter. Handicappede med en helt sunde hænder kan klatre dem selv.

I beboelsesejendomme, den bygning, hvor kørestole skal have adgang (for eksempel i Social Security Administration, administrationen af byen, etc.), får lov til at gøre afvigende ramper. I midten af de obligatoriske trin er færdig, hvilket vil stige en mand skubbe en klapvogn. intern trappe bredde bør ikke være mere end 30 cm, ellers nogle klapvogne vil ikke kunne passere. Kofangere inde af rampen (kørestol hegn mulighed for at komme på scenen) ikke er nødvendige.

Hvis du planlægger at gøre enheden til rådighed på de eksisterende trin (udfyld deres del af betonen), er det nødvendigt at vide, at hældningen på rampen for handicappede vil være 30% på de standard eksterne trapper og 50% - på indersiden.

custom design

Nogle steder, i stedet for ramper indstillet kanaler. Men som praksis viser, dette giver ingen mening. Mange kørestol forhjul er meget tættere end den bageste, desuden deres placering afhænger af den enkelte model. Derfor satte de kanaler, så han kunne passere enhver kørestol er umuligt. Sådanne designs er kun tilladt i boliger, skal de være fremstillet for en bestemt klapvogn.

Men det er nødvendigt at placere dem, så de ikke forstyrrer almindelige mennesker. Hvis trappen er smal nok (som det er tilfældet i de fleste typer af boliger), er det tilrådeligt at gøre en fjernbetjening eller en sammenklappelig rampe.

vigtige nuancer

Særlig opmærksomhed skal rettes mod retten om en tilbageførsel. Det er nødvendigt i de tilfælde, hvor der er en ændring i retning af rampen. Bredden af sådanne steder skal være lig bredden af to ramper, så længe det er ikke mindre end 150 cm Hvis rotation er 90 0 spændvidden bredde, beregnet til at dreje, skal være større end bredden af rampen og dybden - .. Fra 140 cm Dette kræver lidt øge pad.

Det er vigtigt at forstå, og med den måde af ramper holdes i forhold til indgangen af bygningen. Dette vil afhænge af typen af døren, deres fremgangsmåde til åbning og retning af indgangene til dem. Det er ønskeligt, var kørestole døren på den side, hvor åbningen håndtag. Det er også vigtigt at kunne udvikles handicappede på denne platform, drej til rampen og at bevæge sig i døråbningen.

Det er også vigtigt at tænke på forhånd placering af rampen. Bekvemt, når døren åbner til den side modsat de tilgængelige enheder. Hvis designet af bygningen ikke tillader et stort nok område for en tur, designerne har at tilbyde drukner dør - at lave en niche, skyldes som igen vil placere kørestol.

Nødvendigvis horisontal platform foran rampen og efter afslutningen af det skrå plan. Men nogle gange arkitekterne laver fejl. Det er vigtigt at forstå, at rampen enheden vil være ufuldstændig uden en pude foran ham. Selv om det er, men de er mindre end standard, kan deaktiveres ikke køre op til rampen og drage fordel af det. Det er vigtigt, at vognen kunne passe helt på det. Men glem ikke om webstedet i sent tilgængelighed af enheden. Gennem hendes tilstedeværelse en mand kan tillade sig at tage hænderne fra rattet eller skinnen. Den skal anbringes vandret. Man skal huske, at det er umuligt at placere en skrå del umiddelbart ved en dør eller væg.

behov hos mennesker

Mange ved ikke, hvad reglerne rumme ramper. Disse strukturer er nødvendige for mennesker med handicap. På scenen er det nødvendigt at tage hensyn til design, der:

- faciliteter bør være let tilgængelige for alle mennesker, så de var i stand til at komme ind i enhver bygning, hus eller lejlighed;

- behovet for at sikre, at al adgang til det nødvendige udstyr og apparater (f.eks elevatorer);

- i det lokale område bør være alle de nødvendige systemer.

Mens designe er det vigtigt at kende alle de regler, der styrer installation af støttestrukturer. Således bør rampen hældning være på mellem 8 til 10%. I særlige tilfælde, det gjorde det muligt at være op til 18%. Men i boliger, der er udstyret med tilgængeligheden af enheder, kan det være 50%, og hvis de er på trapper inde i bygningen. Normalt kan en aftagelig eller hængslet metal rampen være anbragt i dem.

Separat, er det værd at bemærke, at huset og bygningen kan være udstyret ikke blot med ramper, som enheden er reguleret af særlige regler. At give et tilgængeligt miljø er ganske velegnet rampe eller ramper. Men de kanaler for kørestolsbrugere, som praksis viser, er ubrugelige.

Sikring tilgængeligt miljø

I betragtning af, at mange ikke finder det nødvendigt at udstyre de huse, bygninger, butikker tilgængelige enheder, blev det administrative ansvar for de tilfælde, fast på det lovgivningsmæssige plan, når lederen nægter at installere en rampe. Billeder af disse strukturer gør det muligt at vælge den bedst egnede løsning.

Afslag på adgang til anlægget enhed er behæftet med en fin både enkeltpersoner og juridiske enheder. Det betyder ikke noget, hvis der ikke er mulighed for at installere en rampe. Udstyre indgange til indgangen af en bygning eller lokaler, kan du bruge andre tilgængelige enheder. Samtidig lov til at gøre en sådan struktur, hvor mennesker med handicap kun kan bevæge sig med ledsagere. Overvåg disse krav overholdes, bør de udøvende myndigheder på føderalt plan, kommuner, regeringer hver af Føderationen.

For eksempel foldning rampe, hældningen vinkel, som er 50% kan fremstilles ved indgange. Det er klart, at en person med handicap ikke er muligt at enten udvide det ved dig selv eller bestige det. Men det giver kørestolsbrugere at gå ud med den vejledning. Og selv i mangel af en sådan konstruktion, bliver det umuligt. Efter alt, for at trække eller løfte en person i kørestol, du har brug for et par folk, der vil bære det på hænderne.

De rettigheder for mennesker med handicap

Desværre er der mange mennesker, der er med begrænset mobilitet er ikke klar over deres rettigheder. Hver ugyldig skal leveres tilgængelighed midler. Ellers er det betragtes som en begrænsning af deres rettigheder. Derfor bør lederne af forsyningsvirksomheder beskæftige sig med, hvad der bør være den enhed rampen, og skabe alle betingelser for transport af mennesker med begrænset mobilitet. Disse er i øvrigt ikke kun folk med handicap, men forældre til små børn, der bærer på en kørestol, og andre kategorier af befolkningen, har svært når det er nødvendigt selv-bevægelse.

Vi bør også sige, at der ikke kræver samtykke fra de andre lejere i huset for at installere en rampe. Billeder af mange indgange til huse giver en mulighed for at forstå, at ikke alle mennesker forstå, hvorfor de er nødvendige. Nogle af parken foran bilen ramper, og andre monteret på platforme, der er egnet til dem, billboards, hvilket gør det umuligt for den frie bevægelighed for personer med handicap.

Alle relateret til begrænset mobilitet, har ret til at sagsøge og efterspørgsel, der har været med magt sat rampe. Desuden er de handicappede og andre kategorier af borgere med behov for organisationen tilgængeligheden af enheder, kan kræve erstatning for tort. Personer, der nægter at installere rampen, bære administrativt eller strafferetligt ansvar.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.