ComputereSoftware

Hvad er et codec, og hvad er de til?

På internettet kan du ofte finde spørgsmålet "hvad codecs". For at besvare det, lad os huske kodning af digitale data.

Hver af os mindst en gang at se videoen på din computer, mobiltelefon eller musikafspiller. Og lytte til lydspor blev så almindeligt, at nu, ud i gaderne i byen, er det svært ikke at møde nogen med hovedtelefoner. På de samme få mennesker mener om de beregninger, som skal overholde den centrale processor og grafikkort, forbereder billedet eller lyden. Det ser ud til, at nogen beregninger? De samme kassetteafspillere uden at have processorer (ekskl specialiserede), bemærkelsesværdigt klaret deres opgaver. Men en sådan sammenligning er ukorrekt, da hver fil ikke er præget af længden af båndet i meter, og mængden af -mega -mundtlig terabytes, og den ledige plads på mediet kan ikke få nok. Normalt alle spørgsmål forsvinde, når udtryk på størrelse med en digital video stream: på 1 minut HDTV standard er omkring 3 GB. Så nu al den video og lyd behandles af særlige programmer, der reducerer filstørrelsen ved at fjerne (Compression, kompression) er en del af de ikke-essentielle data. Der er mange sådanne programmer, men meget udbredt kun et par stykker. For eksempel video codecs - er DivX, Xvid, x264 osv Men i lydfeltet af en række mindre .. Dybest set, her regere følgende codecs til lyd: MPEG Layer-version 3, AC-3 og ukomprimeret WAV-format. Nu er den gennemsnitlige computerbruger at finde et eksempel på ukomprimeret strøm er næsten umuligt.

Svaret på spørgsmålet "hvad er det codec" er: codec - et lille specialiseret program eller bibliotek (dll), der tjener som kodning (komprimering) og afkodning filer, multimedie-streams. Antag at en bruger har åbnet en software-afspiller videofil. Strukturen af hver fil er informationsenheden indikerer det via en codec kompression blev udført. På grundlag af afspilleren information læs databehovene i operativsystemet på placeringen af codec og bruge den til at afkode streamen, udsender video på skærmen. Hvis systemet af codec ikke er til stede, så fandt det umuligt at afspille beskeden. Et særligt tilfælde - er kun lyd eller kun video.

At vide, hvad codecs kan være nyttige for at fastslå, ved hjælp af hvilke mål filen er blevet komprimeret. Dette vil kræve MediaInfo program, GSpot eller lignende, der læser data blok. Der er mange, nogle gange endda en ansøgning om at arbejde med multimediefiler (Format Factory) giver en sådan mulighed. Vi dirigere markøren til den ønskede fil og kalder menuen. I linket "View" eller "Send til" valgmulighed vil være nødvendig. Dernæst tilfældet for små - at hente og installere disse codecs.

Hvem ved, hvad codecs til nemt løse problemet med ikke virker af multimediefiler. Du behøver ikke at dykke ned i de funktioner i en bestemt encoder eller læse flere siders manual. Løsningen er meget enkel - hente og installere speciel fri samling af codecs. I øjeblikket et af de bedste - det er K-Lite Codec Pack. Set findes i flere udgaver, så det er bedst ikke at spare et par ekstra megabyte brugt, og straks hente Mega Pack. Ved installation begyndere kan bruge de anbefalede indstillinger udvikler, og avancerede brugere bliver bedt om at gøre at påpege, at det er nødvendigt at registrere sig i systemet. Efter installation K-Lite alle codecs vil blive registreret, og vil være i stand til automatisk at oprette forbindelse til afspilleren efter anmodning. Det vil sige, at tilstedeværelsen af codecs til brugeren absolut "gennemsigtig".

Der er en anden måde at spille multimediefiler. Til dette er specielle spillere (PotPlayer, VLC, etc.). Algoritmer til dekodning er i sig selv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.