ForretningIndustri

Raffinering: grundlæggende metoder

Petroleum og naturgasser, disse unikke mineraler, er vigtige kilder til kulbrinter. Råolie - en kompleks blanding af carbonhydrider med andre forbindelser. Begrænse resultater i produkter, som derefter anvendes i alle sektorer af industrien, energi, landbrug og husholdninger.

Råolien separeres i bestanddele ved simpel fraktioneret destillation og vakuum. Sammensætningen af de opnåede fraktioner afhænger af sammensætningen af den oprindelige råolie.

Refining passerer flere faser: fraktioneret destillation, reformering, krakning og svovlet behandling.

Fraktioneret destillation er det første behandlingstrin, der adskiller det i fraktioner, gas, lys, medium og tung olie. Det primære forarbejdning af olie muliggør at straks at identificere de mest værdifulde fraktioner.

  • gasfraktionen er de simpleste uforgrenede carbonhydrider: butan, propan og ethan.
  • Benzin eller let fraktion - en blanding af forskellige lette carbonhydrider, herunder forgrenede og uforgrenede alkaner.
  • Brændstof tilbage efter destillation af alle de andre lettere fraktioner olie.

Yderligere raffinement sker ved revner. Der er således en opdeling af råolie makromolekylære forbindelser i mindre, lavere kogende fraktioner er typiske. Dette er en vigtig metode til behandling gør det muligt at opnå en yderligere mængde af lavtkogende jordoliefraktioner, hvis nødvendighed, især i benzin, usædvanligt høje.

  • Industrien anvender flere typer af krakning: katalytiske, termiske og reformering. I den termiske krakning af højmolekylære forbindelser med tunge oliefraktioner er opdelt i lav molekylvægt under høje temperaturer. Raffinering af både termisk krakning og katalytisk giver en blanding af umættede og mættede carbonhydrider. I eksempel octadecan krakningsproces kan beskrives ved formlen:

C18H 38 -> C 9 H 20 + C 9 H 18

Ved temperaturer op til 1000 ° C bevirker termisk nedbrydning af højmolekylært olie, hvorved der produceres en i det væsentlige lette alkener og aromatiske carbonhydrider.

  • Katalytisk krakning finder sted ved relativt lave temperaturer, hvor katalysatoren er en blanding af aluminiumoxid og silica. Også i dette tilfælde en blanding af mættede og umættede carbonhydrider. Raffinering denne metode anvendes til at producere kvalitet benzin høj.
  • Reform ændringer af strukturen af molekyler og kombinerer dem i større virksomheder. Under lav kvalitet lavmolekylære oliefraktioner transformeres, især high-grade benzinfraktion.

Naturlige og associerede gasser - en blanding af methan (90 volumen%) og dets nærmeste homologer, samt små mængder urenheder.

Den vigtigste opgave for behandlingen gas - indeholdt deri omdannelse mættede carbonhydrider til umættede, som senere kan anvendes i kemisk syntese.

Således, olie og gas behandling muliggør en meget stor vifte af forskellige olieprodukter, hvoraf et resultat af kemisk syntese viser sig et stort udvalg af stoffer, som anvendes i en række forskellige sektorer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.