ForretningLandbrug

Persille i vindueskarmen. Hvordan til at vokse persille indendørs?

Friske urter rige på vitaminer, magnesium, kalium, fosfor og andre væsentlige komponenter til kroppen. Med denne tilføjelse til enhver parabol bliver lækrere og sundere. Men med ankomsten af vinteren i haven for at dyrke krydderurter det vil ikke fungere. En butik-købte vil ikke være så nyttig.

Kan jeg vokse persille i vindueskarmen om vinteren? Gør det muligt kun nødvendigt at overholde reglerne om plantning og pleje. Det er vigtigt at skabe de rette betingelser for en korrekt dyrkning af grønne områder. Så huset vil altid være en stor krydderi, der perfekt supplerer enhver parabol.

beskrivelse

Persille - etårige og toårige urt, der har oprejst stilke. Dens blade kan være to gange og trizhdyperestymi. Blomsterne er hvide og grønlige-gule kronblade. Anlægget er vild fugt og kulde, og spiring finder sted ved 1-5 grader.

Persillerod ligner en rod grøntsag ligner gulerødder. Frø vises i det andet år. Root nyttigt for sårheling, forbedre synet, styrke tyggegummi, genvinding af nyrefunktionen. De indeholder mange jernsalte, kalium og fosfor. Rødder bruges som krydderi i marinader, pickles, supper.

Persille blad danner ikke rod fosteret. Maden tilføje greens til salater, side retter og supper. Produktet anvendes friske, tørrede, frosne, da det korrekt opbevaring af værdifulde komponenter bevares i løbet af året.

Valget af sorter

Før du læser, hvordan man dyrker persille i vindueskarmen, skal du vælge den relevante klasse. Det er tilrådeligt at vælge en rig grøn og modning. Fremragende passer følgende typer:

 • høst;
 • Almindelig plade;
 • Curly;
 • Kudryashka Syu;
 • Prima;
 • Bordovinskaya;
 • Curly persille;
 • Sukker.

Sorter underskrevet for pakken. Vi skal kigge efter en bemærkning, at høsten vil være høj, tidlig modning med god spiring af frø.

Hvad med at vokse?

Kan jeg vokse persille i vindueskarmen, hvis der ikke er egnet beholder? Harvest kan forekomme, men pleje vil blive gennemført er svært, så du bør bestanden op på dybe plastkasser. I vindueskarmen Læg den 1 2-3 lille kapacitet. byggehøjde skal være over 15 cm.

Inde i kassen er drænhuller. Dræning kan ikke være, men hullerne bør gøres stor, ca. 5-7 mm i diameter. At lande forblev i beholderen i bunden af behovet for at sætte et myggenet. Der skal være en palle, som bruges til at dræne vandet. Jorden skal vælge næringsstof, syreindhold på omkring 6,5-7,0.

produktionsmetoder

To måder kan slå persille i vindueskarmen. Sådan dyrke det? Til dette formål:

 • Frøformering.
 • Destillation af rødderne.

Hver af disse metoder efterspørgsel. I dem er det vigtigt at følge rækkefølgen af arbejdet, og så være sikker på at være et fremragende resultat.

plantning rodfrugter

Fra rod størrelse afhænger af, hvor meget det vil vokse en nyre og blade. Roden til det er nødvendigt at grave et fald eller købe i butikken. Før plantning er det nødvendigt at undersøge, om der er skader.

Ønskeligt desinficeres før plantning beholder under anvendelse af en svag opløsning af kaliumpermanganat. Hvis du bruger en almindelig havejord, er det beriget med mineralsk gødning. Kan fremstille en blanding af: have jord (70%) blandes med græstørv (15%) og humus (15%). Det er også nødvendigt at tilføje fosfor gødning og kalk. En sådan blanding kan købes i haven butikker.

regler arbejde

Først når alt er kogt, vend persille i vindueskarmen. Sådan dyrke det? Arbejdet omfatter følgende trin:

 • Beholderen skal placeres dræning, jord, og så fugte den.
 • Opret stor rille.
 • Plant rødder, dækket med jord, komprimeret og trampe jorden vandes.
 • Beholdere med rodfrugter bør ikke installeres direkte på vindueskarmen.
 • For det første skal de sættes til en mørk, køligt sted, hvor planten skal vandes i moderate mængder.
 • Når bladene begynder at vokse, skal det sættes i vindueskarmen i solen.
 • Så kræver hyppigere vanding, men ikke rigelige.

Hvis du er interesseret i, hvordan man dyrker dild og persille på en vindueskarm, kan du bruge denne algoritme. Efter nogen tid, vil begynde den intensive vækst af urter, der kan føjes til opvasken.

frø

Hvordan til at vokse persille i vindueskarmen af frøet? Du er nødt til at gå gennem følgende trin:

 • Frøene skal desinficeres med en opløsning af kaliumpermanganat, neddypning dem i 24 timer.
 • Skyl dem, afløb.
 • Den rene potter drænlaget er lagt 2 cm.
 • Så hældes og vandes jorden.
 • Frøene bør sættes i fugtig jord til en dybde på 0,5 cm, drys lidt jorden og fugtet.
 • Oven i alt det lukkede film til hurtige skyde frø.

Det er nødvendigt at overholde disse instruktioner hvis du er interesseret, hvordan man dyrker persille i vindueskarmen om vinteren? Efter nogen tid, vil huset vokse friske krydderurter.

pleje

Anvendelse af sådanne fremgangsmåder opnås frisk persille i vindueskarmen. Hvordan til at vokse sin frodige, duftende, mørk grøn? Den første høst er allerede en måned senere, hvis alt blev gjort korrekt. Du skal overholde følgende tips:

 • Med jævne mellemrum er det nødvendigt at dreje beholderen med planten til at vokse persille jævnt.
 • I overskyet vejr, er det nødvendigt at tænde for baggrundsbelysningen.
 • Vanding bør være hyppige, men moderat rigelige.
 • Den mest passende temperatur - 20-25 grader.
 • Grønne nødt til at fugte med en forstøver.
 • Hvis persille vokser svagt, vi har brug for befrugtende gødning.
 • Lad ikke tørring af jorden.
 • Hver 3. dag er nødvendig for at løsne jorden.
 • Hvis der efter plantning af frø spire tyk, bør du fjerne persille.
 • Temperaturen bør ikke være mindre end 20 grader.

Høsten vil være godt, når grenene har en længde på 10-20 cm. De betragtes en velsmagende og duftende. Til voksende perfekte lerkar. I disse planter indånder godt og udvikle bedre. Men så vanding skal udføres oftere, da leret gennem vandet fordamper hurtigere. Hvis brugen af standard plastbeholdere til plantning, vil vanding have mindre.

vækstbetingelser

Hvordan til at vokse persille i vindueskarmen i en lejlighed, der var en god høst? Det er vigtigt at overholde moderat vanding om vinteren og rigelige sommer. Grønne bør være i sollys. Under disse regler persille skal huse hele året rundt.

Det er afgørende at tage sig af anlægget. Grown urter vil være miljøvenlige, så det vil ikke forårsage allergi. Dette krydderi er sikkert for alle.

udtynding kimplanter

Hvordan til at vokse persille i vindueskarmen derhjemme, resultaterne glade? Tykke skud skal være tynd. Urter voksende busk, og derfor hver plante har brug for et sted og let at producere stærke skud. Leaf persille tyndet 2 uger efter spiring. Mellem planterne skal være 5 cm, med væksten er det nødvendigt at udføre en anden procedure, der var 10 cm.

Hvorfor det er nødvendigt at overholde en sådan afstand? Haven mellem planterne blade 20-25 cm. Og som greens i kasser og potter ikke vokser, så du har brug for mindre plads. Men dette gælder for blad persille. Der Mooskrauze klasse 2 udsendt af tyskerne, og de vokser friske urter i køkkenet. Derfor er dette en kompakt persille toppe og rødder.

belysning

Hvis der er god belysning, først da vil det være fint at dyrke persille i vindueskarmen. Hvordan til at vokse hjem med en mangel på lys? Du er nødt til at sætte det på en solrig vindueskarm. Du kan bruge lampen - fluorescerende og LED. De bør placeres i nærheden af bladene af kasserne med frøplanter.

Hvis der ikke supplerende belysning i det centrale Rusland persille bør dyrkes ved såning frø i midten af februar. Skær greens bør ikke være årsagen, og lad ca 5 cm.

fodring

Gødskning bør udføres en måned efter spiring. Bare ikke tilføje en masse gødning, samt greens vil ikke være tyk, og overskuddet vil blive deponeret i form af salte.

Dyrkning i potter og i det åbne land er anderledes. Ormekompost dressing ønskeligt udført. Der er midler i flydende form. Gødskning bør udføres hver 2. uge i en dosis angivet på emballagen. Egnede kompleks gødning til grøntsager.

vanding

til greens pleje indebærer regelmæssig vanding. Lad ikke tørring og fugte jorden i kasserne. Hvis vand ved stuetemperatur, skal vanding udføres hver dag i moderate mængder. Overfladen skal vises dækning substrat, er det nødvendigt at ødelægge løsne sig.

Ikke at glemme at udføre grundlæggende pleje procedurer, kan du oprette et skilt notat, som vil blive præciseret deres periodicitet. Det vil fungere som en hjælp i dyrkning af persille.

Fordelene ved persille

Friske krydderurter har mange værdifulde næringsstoffer og vitaminer, så det er værdsat, hvor mange århundreder siden, og som i dag. Persille bruges i madlavning, medicin og kosmetik. Der er en masse caroten og citron. Daglig norm af ascorbinsyre er 50 g persille. Udover vitamin A, C, er B1, B2, B12 og PP. Urter omfatter magnesium, fosfor og jern. På grund af denne sammensætning, den har følgende egenskaber:

 • Genopretter aktiviteten af skjoldbruskkirtlen og binyrerne.
 • Normaliserer stofskiftet.
 • Styrker blodkar.
 • Det har anti-inflammatorisk virkning.
 • Helbreder tandkød.
 • Forbedrer hjernens funktion.
 • Det genskaber appetit.

Persille er nyttigt at se behandling af nephritis, fjerne depression. Det er nødvendigt at komme til hægterne. I behandlingen af brugte juice, infusioner, afkog. Juice er nyttig til behandling af luftvejssygdomme, hjerte, øjet lidelser. Ved behandling af synsnerven hjælper persille saft, blanding med gulerod saft i et forhold på 1: 3.

Persille i kombination med hvidløg har en vanddrivende virkning, så blandingen blev anvendt til at normalisere trykket. Urter bruges til hud kridtning, for at skjule fregner og pigment i huden. Plant eliminerer ødem, behandler insektbid, blå mærker.

Kontraindikationer

Skaden kan anvendes på kroppen, hvis greens vil blive brugt uden foranstaltning. Den persille har myristicin at et overskud kan forårsage hovedpine, hallucinationer, kvalme, overstimulering vægttab, muskelkramper.

Du må ikke tage medicin med persille gravide patienter oxaluria, nyresten lidelser, sygdomme i blæren og nefritis. Ved fodring din baby, også er det ikke ønskeligt at anvende den persille, fordi det har en krydret æterisk olie. Hvis du følger disse tips, så persille er nyttigt for sundhed. Jo mere det, fordi det ikke kan købe, og vokse derhjemme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.