ForretningLandbrug

Kuld af svin i hjemmet. Fødsel svin symptomer som muligt. Små grise: Pleje

Udført indlysende kendsgerning: stigningen af rigdom fra landmænd begynder, når husdyr vises på gård. Behandling i denne artikel vil fokusere på de mest almindelige og indbringende form for dyr - svin.

Hvorfor engagere sig i rentable gris?

Hvis det lykkes gris faring soen derhjemme kan bringe ad gangen fra 10 til 20 grise. For et år sker hun to faring, mens køer og får, så fertiliteten er ikke observeret. Og ved hjælp af en forkortet periode med fodring smågrise (op til 30 dage), kan du få som følge af 5 kuld, og det er i 2 år. Med sådan en frugtbar én so pr år kan opnå en fortjeneste i form af tre tons kød. Resultatet er mere end imponerende.

Kriterierne for udvælgelse af en gris til at producere afkom

For vellykkede farestalde grise derhjemme du skal overveje et par højdepunkter. Kønsmodne grise er cirka 5-8 måneder. På dette tidspunkt, skal du vælge en kvindelig for yderligere avlssvin derhjemme. En af de vigtigste faktorer - erhvervelse af racen, den mest almindelige i området. Renheden af racen er også nøglen. Hvis det er muligt, er det nødvendigt at købe grise til yderst dronninger. Skal være opmærksom på ikke kun på antallet af smågrise fra en faring, men også evnen til at bringe op afkom på dyr vaner.

Udseende er også mere prompt. Meget produktiv so har udviklet brystkasse, eksteriør uden fejl (for eksempel en krum ryg), stærke ben og korrekt bid. Hvis grise overkæben let buet, kan det være et symptom på rhinitis, hvilket også påvirke produktiviteten. Desuden kan denne defekt gå til afkommet. bør udvikles brystvorter.

Hunnerne er bedre at købe i vinteren eller det tidlige forår. For det første vil dyrkning finde sted på varme dage, hvilket vil fodrer dem med billigere foder. For det andet kan parringen være producere ved udgangen af året, og afkommet at få i det tidlige forår næste år. Dens videre gennemførelse bliver ikke let, og vil medføre store fordele.

Indhold hanner bestemt til avl

Forlader hanner til avl, er det nødvendigt at grundigt at undersøge de elementer i deres vækst. Hanhunde skal slås ned fra de ydre fejl (defekter af bid og uudviklede kønsorganer).

Med omkring 3 eller 4 uger smågrise gradvist knyttet til den saftige foder. Rødder er jorden til et fint rivejern, så i store, og i sidste ende de skal være let at skære med en kniv. Fra mor ikke tage væk omkring 50 dage mere. Bemærk: På den tredje dag af liv og efter tre uger er nødvendige til administration af præparater, der indeholder jern, - 5 ml eller 2 ml urzoferana ferodeksa. Efter omkring 16 uger fremtidig producent under normal udvikling allerede har en vægt på omkring 40 kg. Det er nødvendigt at være opmærksom på den daglige tilvækst. Det anbefales at holde sig til cirka 650 gram.

Puberteten er langsom og ender i en alder af 8 måneder. Brug anbefalet til mandlig reproduktion, når de allerede har mindst et år. De bør imidlertid have en kropsvægt på ca. 200 kg. Brug tidligere spildt: Der er svag afkom, vækst dyr reduceres, kroppen invaliderende, hvilket reducerer varigheden af deres anvendelse til avl.

Påvisning af brunst

Fysiologiske løbetid på svin og deres vilje til at komme til at gengive i en alder af 10-15 måneder. På dette tidspunkt, har deres masse allerede nået omkring 130-140 kg, og kan udføre parring. I løbet af året er der flere jagttider. På dette tidspunkt, i grise der er en ændring i hormonal niveauer. cyklus periode på ca. 18-20 dage.

Hormonelle ændringer i kroppen udløse en pludselig ændring i adfærd hunner. Hun er rastløs, løber, spiser og næppe en tendens til sender. Der er en refleks af immobilitet: det rejser halen og fryser. En sådan adfærd kan observeres inden for få dage. Denne periode er en af de vigtigste i opretholdelsen af svin! Ægløsning: ægget er klar til befrugtning, frigøres fra æggestokken. Det kommer på den anden dag efter slående ændringer i adfærd og varer en dag eller to.

Hvordan kan man bedst at vælge det optimale tidspunkt for inseminering?

Timing spiller en central rolle i befrugtningen processen. Valget kan påvirke tidsrum af tre hovedfaktorer. Det bør tage hensyn til den stramme tidsramme befrugtning - fra 5 til 10 timer. Endvidere er der den aldrende ægget, som påvirker muligheden for befrugtning og fremkomsten af patogener eller defekt udvikling. Endvidere parring er ønskeligt at udføre i 6 timer før ægløsning. Det er nødvendigt at tage hensyn til levedygtigheden af sædceller. Når parring med den kvindelige og sender det vil være omkring en dag eller to.

Vel vidende, at størstedelen af dyrene estrus varer omkring en halv dag, er befrugtning udføres under ordningen. Hvis starten af brunst blev indspillet i om morgenen, derefter på grundlag af naturlige biologiske rytmer af den kvindelige, proceduren udpeges for aftenen - mellem 17 og 19 timer. Manifestationen af seksuel aktivitet i aften forårsager behovet for befrugtning i morgen - 5 eller 6 timer.

Et andet meget vigtigt punkt. Det bør dække grisen to gange: første gang - efter eksistensen af jagt egenskaber, og anden gang - 14 timer. Når inseminationen skal gentages indtil hunnen ikke falde til ro. Ved første øjekast, avlssvin derhjemme - arbejde, der kræver specifikke færdigheder og viden. Men hvis du holder dig til de vilkår, regler og bestemmelser, vil resultatet ikke tage lang tid.

Naturlig dækning orner søer

Temperatur påvirker reproduktion orner. Hendes bedste ydeevne - 20-22 grader over nul. Hvis det er varmt, er det befrugtende kapaciteten reduceres med omkring 30%, hvis ikke mere. Kold gulv i vinteren og efteråret kan også betydeligt slikke orner reproduktiv sundhed. Manglen på bevægelse og manglende gang kan være en negativ faktor. Fremgangsmåde insemination varer 5-10 minutter, derefter overført til en gris rolig beliggenhed.

Trinene til forberedelse af udseendet af afkom

svin faring derhjemme indebærer fremkomsten af sunde afkom og for at minimere de negative konsekvenser efter fødslen. Klargøring af rummet - det er det første, du har brug for at være meget opmærksomme. Til dette formål er det bæres desinfektion varm alkaliopløsning med en hastighed på 100 g pr liter vand. Behandling er vægge, gulve og udstyr. Det ville være overflødigt at maskinen væg maling svezhegashenoy kalk til at dræbe sygdomsfremkaldende bakterier, som efter fødslen smågrise grise er meget sårbare.

Det er bedre at forberede sig på forhånd saks til at klippe navlestrengen, jute, varmt vand og tinktur af iod. Meget omhyggeligt er det nødvendigt at overvåge dyrene. Tegnene på faring omfatter øget appetit, en rolig opførsel, end normalt. I dette tilfælde har den kvindelige brunst ikke forekomme. Starten af faring beregnes og timing. Det kan forventes med 110 dage fra tidspunktet for parring. Søer bør omdannes til en separat stall og se hende. 3-4 dages fodring hende en kost reduceret med omkring halvdelen.

Lige før fødslen drægtige søer opfører meget uroligt. De instinktivt forberede en rede, strøelse og gravere trukket på det. Oftest, mere og hoppe, og derefter lægge sig ned igen. Nu er det tid til at opvarme vandet, og indstil uret.

Vigtigt at have barsel bur. Dette minimerer sandsynligheden for, at soen er simpelthen passerer deres smågrise. Den er placeret i en maskine i et par dage før fødslen, og ændre kuld.

diegivende søer

Det bemærkes, at fødslen grise er ofte i mørke. De normalt vare i omkring 4 timer, men det sker også, at faring og forsinket af 10 timer. Under normale forhold, små grise vises efter én med intervaller på 5 minutter. Hvis forløbet af arbejdskraft er hård, gris udgang på paddock, masserede hendes mave og give at drikke sødet vand, og hæld i varmt vand.

Ved fødslen, smågrise dækket af slim. Varianten af at besøge forfædres taske. Bryde posen er meget vigtig, således er det nødvendigt at tørre luftvejene og munden af slim til svin kvalt. Du kan derefter forsigtigt tørre det. Først da er skåret navlestrengen af 5-6 cm fra maven. I stedet for brud desinficere jodopløsning. Før du plante en gris til at så, moderens yver vaske og tørre tørre. I tilfælde af skade er det desinficeret med en svag opløsning af kaliumpermanganat. For at berolige soen til hendes podsazhivayut gris. Han suger mors mælk opvarmes, og strøelse er rolig. Hvis grisen opfører rastløst, er grisene placeres i kasser.

Det er vigtigt ikke at gå glip af en første fodring smågrise, hvilket skulle opstå en halv eller to timer efter fødslen. Du er nødt til at fjerne den sidste gang, ellers er der en stor risiko for at spise deres eget afkom. At så ikke knuste smågrise langs væggene i maskinens justeret barrierer højde på omkring 15 cm fra gulvet. Efterfølgende vil de unger blive stærkere og vil være i stand til at løbe ud fra den stablede mor. Hele kuld grise derhjemme er rolig, men komplikationer bør rådføre sig med fagfolk.

Gendannelse hunner efter fødslen

Grisen efter faring alvorligt dehydreret. Derfor bør det være drikkende rent vand temperatur på ikke under 10 grader Celsius. Mangel på væsker hurtigt kan nedbryde molokoobrazovaniya proces og påvirke den generelle tilstand af dyret. I perioden efter fødslen kan have forstoppelse, så det er vigtigt at diversificere kosten. Den første fodring udføres tidligst ti timer efter fødslen. Føres til en tredje norm turbulens. Antal søer bør øges gradvist. Omkring en uge senere, kan du give fuld tilspænding.

For at undgå udmattelse af soen til slutningen af perioden for unge fodring, bør den daglige ration øges med 80%. Der serveres Kartofler i kogt form, men andre grøntsager kan tilbydes rå, pre-cut dem. Efter kormozhki bør gå deres soen i ca 15 minutter. På dette tidspunkt de bruger rengøring og pleje af grisene. En uge senere, mens du går stiger, og i den varme årstid kan producere søer med smågrise. De er meget sårbare. Du skal passe på. Du kan ikke slå, kritisere, da det negativt påvirker adfærden af soen.

ung befrugte

Mælk gris er den vigtigste kilde til forsyning af svin. Men i deres kost skal knuses kridt, trækul, rød ler for at forhindre blodmangel, symptomerne er diarré, hvid, bleg hud. Nyfødte med apatisk, ikke spiser.

Organisme unger kun modermælk Fordøjelsesvæskerne i de første dage af livet. Ugentlige unge fastgjort til fodring. Brændt korn er ikke kun sød smag, men også bryder ned, er det værd at kun en lille pres på ham, hvilket letter optagelsen. Til komælk lidt smågrise overføres af den anden uge af livet, fordi det ikke er meget forskellig i sammensætning fra svin. Men det er ønskeligt at fodre i små portioner flere gange om dagen.

Optimal timing fravænning

For at reducere udgifterne til svineproduktion i hjemmet deres vigtigste kost, som regel, indeholde producere dyrkes i private husholdninger. Derfor svin vant til sådan kormozhke fra den tidlige barndom.

Tidlig fravænning betragtes under to måneder. Økonomisk muligt at gennemføre en måned senere fravænning. Men forbrugende kun udvikles grise, der er vant til at spise mad.

konklusion

Generelt er indholdet af grisene er yderst rentabel. Grise er altædende dyr. De er i stand til at absorbere noget mad. Respekt for kulturen i teknologi og produktion, er det muligt at opnå høje resultater.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.