Kunst og underholdningTeater

Mytiske person, Dido og Æneas, som er blevet hovedpersonerne i den legendariske eponyme opera

Mytiske helte Dido and Aeneas ophidset fantasien af ikke blot de gamle grækere og romere, men også folk i senere tidsaldre. Kærlighedshistorie, sunget af Homer og Virgil, gentagne gange slog og genfortolker de gamle tragediedigtere. It historikere har set den krypterede kode fremtidens af de puniske krige. Dante Alighieri brugte historien om Æneas og Dido for hans fromme formaninger til "Guddommelige Komedie". Men glorificeret mytiske par stadig engelsk barok komponist Genri Porsell. Brug af "Æneiden" Virgil, Naum Teyt skrev librettoen. Således, i anden halvdel af det XVII århundrede blev født den store opera i tre akter - «Dido og Aeneas». Hvem er Dido og Æneas? Guderne? Nej. Men ingen historiske figurer. Disse tegn kommer ud af myten og legenden begyndte.

Historien om Æneas

Den store digter af antikken Homer, der levede i det ottende århundrede f.Kr., i hans mangesidede episke værk "Iliaden" bragt bl.a. billedet af Æneas. Denne søn af Afrodite, gudinden for skønhed og jordisk konge Dardani Anchises forlod det brændende Troja og tyve skibe sejlede med sit folk over havet. I det tyvende bog "Iliaden" beskrev sin flugt. Han reddede fra forliset af byen ikke kun hans kone og søn Crispus Yule, men hans gamle far, transporterer på ryggen i orden. Grækerne respektere en sådan handling, gik glip af det. Men andre gamle forfattere giver en anden version af historien om Æneas. Leskh beskriver, hvordan den mytiske helt betaget Neoptolemos. Arktin mener, at Æneas gik fra Troy før sin tilfangetagelse. Hellanicus, Lutatius Daphnis og Menekratus Xanthi troede, at han overgav byen til Achaeans. Uanset hvad det var, Trojas fald var årsagen vandringer i stammen Dardani. Storm på havet kørte væk skibe til bredden af Carthage. Således mødte vi og spot dronning og Didona Énée. Myten fortæller os, at de elskede hinanden. Men lydige mod gudernes vilje, Æneas forblev tro mod sin pligt. Han måtte etablere rige latinerne. For ikke at pine dig selv og din foretrukne lang afsked, han forlod Karthago i hemmelighed. Dido, efter at lære om flyvningen af Æneas beordret til at antænde ligbål. Så kastede hun tilbage sin elsker ting selv styrtede ind i ilden.

version af Virgil

For Homers Dido og Æneas - heltene fra den anden plan. Den romerske digter Vergil vier mytiske helte og deres kærlighedshistorie mere opmærksomhed. Navigator, pakket ind i et slør af tåge, der klædte hans mor, gudinden Venus, er inkluderet i Carthage. Han ser den skønhed-dronning, og at hun er bestemt til venligt til medlemmerne af hans team. Så er han til hende. På festen for Amor, i form af søn af Æneas, Yule, presset til Dido og lade hende pil gennem hjertet. Fra denne dronningen forelsker sig i den trojanske helt. Men deres lykke er kortvarig varede. Et år senere, guderne sendt Mercury minde Æneas sin pligt - til at tage til Italien og etablere et nyt rige. Skæbnen, som ifølge gamle forestillinger, ikke kan ændres, er Æneas bestemt til at gifte sig med Lavinia, datter af Latina. Ikke at høre jammer af Dido, blade Aeneas hende som hun sov. Vågne op, dronningen i fortvivlelse siv ind i en flammende ild. At se den sorte røg stiger over horisonten, Æneas forstår dens årsag, og hans hjerte længes. Men han følger sin skæbne.

Helte dør ikke

En rørende kærlighedshistorie med en tragisk ende er ikke glemt med faldet af Romerriget. Ovid Naso skrev en "Brev til Dido Æneas" (Heroides VII). Denne mytiske par blev hovedpersonen i tragedien i Euripides Pseudo "Res". Dido og Aeneas er omtalt i en række middelalderlig poesi. Og hvis romerne trygt betragtes som deres fælles forfader den berømte søfarende, spanierne ærer sin grundlægger dronning af Carthage. Så i det mindste, er angivet i krøniken af 1282 Kong Alfonso X «Estoria de Espanna».

politisk nytænkning

I 1678, den berømte britiske dramatiker Naum Teyt skrev stykket "Brutus Alba, eller Enchanted Lovers", som senere blev grundlaget for operaen G. Purcells "Dido og Aeneas". Libretto helt genopfinder kærlighedshistorie og gør det en allegori af de politiske begivenheder i den epoke af kong James II. At dens forfatter vises i billedet af Æneas. Dido er ifølge Tate - britiske folk. Forfatter til spillet introducerer nye tegn, der ikke findes i Virgil. Denne heks og hendes assistent - hekse. Under Tate indebærer paven og den katolske kirke. Disse onde væsener tage form af Merkur og nauschayut konge forråder deres eget folk.

"Dido og Aeneas" opera Purcell

Dette arbejde betragtes som en af de bedste værker af barok komponist. Den oprindelige point er ikke holdt, og i begyndelsen af det attende århundrede, har det gennemgået mange forandringer (prologen var tabt musik, dans og et par mål i lunden af scenen). Dette er det eneste værk Purcell, uden talt dialog. For første gang operaen blev udført på den fase af Kvindernes pensionat i London. Dette gav forskerne en musikalsk ret til at tro, at Porssel bevidst forenklet sin barokke score, tilpasse det for udførelsen af skolepiger. Den mest populære er uddrag fra operaen arie "Ah, Belinda" og sang af sømanden. Men det mest værdifulde, som kom til verdens musik var "Dido s Lament". Med afgang foretrukne puniske dronning spørger amoriner scatter på hendes grav rosenblade, såsom delikat som hendes kærlighed. Dido s Lament - arie "Da jeg blev sat i jorden" - årligt fejrer dagen for den første verdenskrig, ved en ceremoni afholdt i Whitehall.

Yin og Yang i nytænkning Iosifa Brodskogo

I 1969, den sovjetiske retfærdighed parasit, og for resten af verden - den store digter havde skrevet et digt kaldet "Dido og Aeneas". Brodsky det kun indirekte vedrører handlingen i den allerede kendte myte. Hovedvægten han gør på at tænke på det dialektiske konfrontation mand - aktiv og aktiv - begyndelsen, Yang, og følelsesmæssige, feminin yin. "En stor mand," Æneas, i sit forsøg på at afgøre skæbnen for Dido blade. Men for hende hele verden, hele universet - det er bare hendes elsker. Hun ønsker at følge ham, men han kan ikke. Det bliver til pine og død for hende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.