Publikationer og skrive artiklerPoesi

Francesco Petrarca: biografi, vigtige datoer og begivenheder, kreativitet

Hele verden kender de store italienske sonetter. Francesco Petrarca, deres forfatter, en smuk italiensk digter og humanist af XIV århundrede, blev berømt gennem tiderne med deres kreativitet. Det handler om det, og vil blive drøftet i denne artikel. Vi taler om livet, kreativitet og kærlighedshistorie om Petrarca.

Francesco Petrarca: biografi

Fødestedet for den store digter i Arezzo (Italien) i 1304, den 20. juli. Hans far - Pietro di Ser Parenzo Petrakko tilnavnet, var en Florentine notar. Men fra Firenze, blev han bortvist før fødslen af sin søn, fordi partiet støttede "hvid". Det samme blev udsat for chikane af Dante. Arezzo omrejsende familie Petrarca har imidlertid ikke afsluttet. Forældrene til digteren vandrede i de byer i Toscana, endnu ikke har besluttet at gå til Avignon. På det tidspunkt var Francesco ni år.

uddannelse

I Frankrig, i de år var det skolen, i en af dem og gjorde Francesco Petrarca. Biografi af digteren anerkender, at i løbet af sine studier, han mestrede latin og erhvervet en kærlighed til romersk litteratur. Petrarca han dimitterede i 1319, og efter pres fra hans far tog op jurastudiet. For at gøre dette, gik han til Montpellier og derefter i universitetet i Bologna, hvor han boede indtil 1326 - på det tidspunkt hans far døde. Men loven ikke interesserer Francesco. Han trak et helt andet område - klassisk litteratur.

Og efter sin eksamen fra universitetet, den kommende digter, snarere end at gå til de advokater, jeg gik til præsterne. Dette var på grund af manglende midler - en arv fra sin far, han har modtaget de håndskrevne værker af Virgil.

pavelig domstol

Francesco Petrarca (biografi er vist her) afregner i retten Avignon Paven og modtager ordineret. Her nærmer han med de kraftfulde Colonna familien takket være universitetet venskab med et af sine medlemmer Giacomo.

I 1327 første Petrarca så sin kommende elskerinde Laura, som vil være hans muse for livet. Følelser for pigen blev en af en række årsager til fjernelse af digteren i Vaucluse Avignon.

Petrarca betragtes som den første, der steg op til toppen af Mont Ventoux. Opstigningen foregik 26 April, 1336. Rejsen, han har gjort med sin bror.

Litterære berømmelse og protektion af familien af Colonna Petrarca var med til at få hus i dalen af Sorgue floden. Her boede digteren for i alt 16 år.

laurbærkrans

I mellemtiden, takket være hans litterære værker (især bemærkelsesværdige sonetter) Francesco Petrarch blev berømt. I den forbindelse blev han inviteret til at tage en laurbærkrans (den højeste pris for en digter) fra Napoli, Paris og Rom. Digteren har valgt Rom, og i 1341 blev kronet på Capitol.

Derefter Francesco havde boet i omkring et år på retten i Parma tyran Atstso Correggio, og vendte derefter tilbage til Vaucluse. Alt dette tidspunkt digteren drømt om en genoplivning af den tidligere storhed i det romerske, så han begyndte at prædike oprør af den romerske republik. Sådanne politiske synspunkter ødelagt hans venskab med den koloni, som førte til flytning til Italien.

Ny pave Innocens VI

Francesco Petrarca liv fra fødslen, og næsten til sin død var fuld af rejser og ture. Således i 1344 og i de 1347 s. digteren gjort en lang tur til Italien, som bragte ham en masse bekendte, hvoraf de fleste endte i venskab. Blandt disse italienske venner Jeg vendte og Boccaccio.

I 1353 blev han tvunget til at forlade Vaucluse Franchesko Petrarka. Bøger af digteren Vergil og lidenskab vakt ugunstig disposition af den nye pave Innocens VI.

Ikke desto mindre, Department of Petrarca Firenze har at byde på, fra hvilken digteren dog afvist. Han valgte at gå til Milano, hvor han tog sin plads ved retten i den Visconti, der udfører diplomatiske missioner. I løbet af denne tid besøgte han selv Karl IV i Prag.

digterens død

1361 var præget af Petrarcas forsøg på at vende tilbage til Avignon, som mislykkedes. Så digteren forlod Milano og i 1362 bosatte han sig i Venedig. Her boede hans uægte datter med sin familie.

Petrarca fra Venedig næsten hvert år rejste til Italien for at rejse. De sidste år af sit liv digteren boede på retten i Francesco da Carrara. Petrarca døde i landsbyen Arkva i nat på 18 til 19 Juli 1374. Digteren levede ikke at se sin 70-års fødselsdag en dag. De fandt ham om morgenen. Han sad ved bordet, bøjet over et manuskript, der beskriver livet i Cæsar.

periodization af kreativitet

Levede ualmindeligt og interessant liv Francesco Petrarca (biografi af digteren har givet os mulighed for at kontrollere dette). Ikke alt er enkel og med kreativitet af forfatteren. Således i de litterære værker af Petrarca er opdelt i to dele: en række værker på latin og italiensk poesi. Latinske værker er af stor historisk betydning, mens digtene i italiensk gjort verdensberømt forfatter.

Selvom digteren tog hans digte som nonsens og småting, som ikke er skrevet til offentliggørelse, men kun for at lette digterens hjerte. Måske er det derfor den dybde, oprigtighed og umiddelbarhed af sonetter af den italienske forfatter havde en enorm indflydelse ikke kun på sine samtidige, men også på de efterfølgende generationer.

Petrarca og Laura

På den kærlighed for livet Petrarca og inspirerede ham til at skabe en stor muse er kendt for alle elskere af poesi. Men oplysninger om det ikke er meget.

Det er kendt, at den første gang han så en pige April 6, 1327 i kirken Santa Chiara. Laura var dengang 20 år, og derfor 23 år.

Desværre er der ingen historiske beviser på, om de var bekendt med, hvorvidt pigen svarede i naturalier til forfatteren, der hele sit liv holdt i mit hjerte og tanker lys billede gyldne hår kæreste. Ikke desto mindre, Petrarca og Laura, selv om deres følelser var gensidig, kunne ikke være sammen, som digteren har været forbundet kirkelige værdighed. En kirke ministre ikke har ret til at gifte sig og få børn.

Siden sit første møde tre år Francesco boede i Avignon, synge sin kærlighed til Laura. Samtidig forsøgte han at se hende i kirken og i de steder, hvor hun normalt gik. Glem ikke, at Laura havde en familie, mand og børn. Men disse omstændigheder på ingen måde forstyrre digteren, fordi elskede engel viste sig for ham i kødet.

Det sidste møde, og død Laura

Ifølge opgørelser af litteratur, blev Petrarca sidst set ved sin elskede 27 September 1347. Og seks måneder senere, i april 1348 en kvinde døde på tragisk vis. Grunden til hendes død forblev ukendt. Petrarca ønskede ikke at affinde sig med døden af sin elskede, og mange digte skrevet efter død Laura ofte rettet til hende som en levende.

En samling af sonetter dedikeret til hendes "Kantsonere" Petrarca opdelt i to dele: "død Laura" "til livet", og

Før sin død digteren skrev, at i mit liv ville kun to ting - Laura og Laura, der er den herlighed og kærlighed. Og hvis berømmelse kom til ham i hans levetid, at han håbede at finde kærligheden efter døden, som kan forbinde med Laura for evigt.

Funktioner af kreativitet og åndelig kamp

Det er en samling af "Kantsonere" The plads og rolle digteren i den italienske og verdenslitteraturen. Petrarca, hvis digte var en reel opdagelse af sin tid, først skabte kunstform for de italienske lyriske værker - poesi skribent for første gang blev historien om de enkelte indre følelser. Renter er det indre liv blev grundlaget for al kreativitet Petrarca og bestemt sin store humanistiske rolle.

Disse værker omfatter to selvbiografier og Petrarca. Først, ufærdige, har en besked til efterkommere formularen og fortæller ydersiden af forfatterens liv. For det andet, der har form af en dialog mellem Petrarca og St. Augustine, beskriver det indre liv og den moralske kamp i digterens sjæl.

Grundlaget for denne konflikt er kampen mellem det asketiske moral af Kirken, og de personlige ønsker Petrarca. På den baggrund forståeligt interesse i digteren til etiske spørgsmål, reflektere over hvilken han tilbragte fire timer: .. "På den monastiske fritid", "På en ensomt liv," osv Men i en tvist med Augustine, forsvare asketisk-religiøs filosofi, vinder humanistisk Petrarcas syn på verden.

Med kirken

Han forsøger at forene læren om kirken med klassisk litteratur Petrarca. Poesi, selvfølgelig, har intet at gøre med religion eller askese, ikke desto mindre digteren formået at forblive en katolik. Dette bekræftes af en række afhandlinger, og korrespondance med venner. Hertil kommer, Petrarca stærkt imod de skolastikere og præster i sin tid.

For eksempel, "Breve uden en adresse" fyldt med satiriske og ekstremt skarpe angreb mod de korrupte moral den pavelige hovedstad. Dette arbejde består af 4 dele, adresseret til forskellige personer - både reelle og fiktive.

kritik

Francesco Petrarca, hvis arbejde var meget forskelligartet, kritisk over for både den moderne kirke og den antikke litteratur. Denne situation tyder på, at digteren var højt udviklet selvstændige fordybelse. Eksempler på disse værker, hvor han viste et lignende forhold til verden, er følgende: sag mod lægen, der sætter videnskaben over veltalenhed og poesi; resultater i forhold prælaten, der forudsagde tilbagevenden pave Urban V i Rom; resultater i forhold til en anden Prælat, der angreb selve værker af Petrarca.

Kritik digter forbundet med etiske problemer, og findes også i hans historiske skrifter. For eksempel i De rebus memorandis libri IV - samling af anekdoter (historier) og udsagn, der er blevet lånt fra latin og moderne forfattere. Disse ord er anbragt i overensstemmelse med de etiske positioner, som var for eksempel navne såsom: "O Wisdom," "På privatliv", "On Faith" og så videre.

Grundlæggende betydning for biografi af Petrarca har enorm korrespondance af digteren. Mange af disse breve er i virkeligheden, en afhandling om politik og moral, andre som journalistiske artikler. Meget mindre vigtige er forfatterens tale, som han holdt på forskellige fester.

"Canzoniere" ( "Book of Songs")

Som digteren blev Francesco Petrarch berømt takket være hans samling af "Canzoniere", som vi har nævnt ovenfor. Bogen var dedikeret til digterens kærlighed til Laura. Samlingen omfatter i alt 350 sonetter, hvoraf 317 tilhørte den del af "om liv og død for Madonna Laura." For fyrre år, Petrarch sonetter dedikeret til sin elskede.

I sine lyriske værker af Francesco beundrer himmelske renhed og engleagtige udseende Laura. Det er digterens majestætiske og utilgængelige ideal. Hendes sjæl er i forhold til den lysende stjerne. Med alt formår dette Petrarca at beskrive Laura som en rigtig kvinde, ikke kun som et idealbillede.

For sin æra Franchesko Petrarka var den første, der begyndte at synge storhed og skønhed på den person, opmærksomhed ikke kun på udseende, men også på personlige egenskaber. Hertil kommer, digteren er en af grundlæggerne af humanismen som en skabelse indhold og måde at tænke på. Kendte Petrarca middelalderlig sang de eneste funktioner i det åndelige, guddommelige og himmelske, og manden virkede ufuldkomne og uværdig Guds tjener.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.