Nyheder og SamfundMiljø

Museum Icebreaker "Angara"

Icebreaker "Angara" - en damp skib, som var en del af den første sovjetiske og derefter den russiske flåde. Blev bygget før revolutionen, i dag ansat som skibe museum. Det anses for en af de ældste isbryder i verden, sammen med den svenske og finske domstole.

Konstruktionen af isbryderen

Fødselsdag isbryder "Angara" anses for at udgøre 25 juli, 1900, da skibet blev lanceret i landsbyen lærk (Irkutsk-regionen). Skibet selv blev bygget i den engelske Newcastle. I Rusland den leveret usamlet.

Kunden dette skib i zarens Rusland var Udvalget for opførelsen af den sibiriske jernbane. Forud for, at han havde en succesfuld oplevelse af samarbejdet med britiske skibsbyggere - erhvervelse i 1898 af isbryderen "Baikal", arbejdede på den samme sø indtil 1918.

Begge skibe blev bestilt med ét formål - at levere færgeforbindelse for tog gennem en russisk sø. Overfarten var organiseret ad gangen, indtil omkring en stor dam ikke bygge jernbaner.

Færgen "Baikal" var lille og tynd, så den vigtigste opgave for "Angara" var udlægningen af vejen gennem isen til sin yngre bror. "Baikal" kunne ikke garantere sikker transport af gods, hvis isen er tykkere end 70 centimeter. Og i det klima sker det ofte, at isen var meget tykkere.

Således er "Angara" og "Baikal" lavet regelmæssige flyvninger indtil 1906. Det var dengang, at opførelsen af Circum-Baikal Jernbane, og det presserende behov for isbrydere mangler blev afsluttet. Penge, som altid, er ikke nok, så for et årti skibe ikke var ønsket.

Den anden liv en isbryder

Hans andet liv isbryder "Angara" begyndte i 1916. Trafikken på Circum-Baikal Jernbane startet på dette tidspunkt, så hun ikke kunne klare al trafik flow.

Efter sejren af Oktoberrevolutionen, isbryderen "Angara", ligesom hele tiden i landet, blev nationaliseret. Hans nye formål stål passager.

Da borgerkrigen begyndte, blev skibet omdannet til kamp. Dens udstyret med seks-tommer kanoner og maskingeværer. Det deltog i razziaen at ødelægge de tjekkoslovakiske militære enheder stationeret på bredden af Lake Baikal.

I 1918, efter Bajkalsøen kvarter i hænderne på hvide, "Angara" afvæbnet og placeres under kontrol af Baikal jernbaneoverskæringen. Skibet igen blev en passager.

I 1920, under flyvningen, "hvide" om bord på skibet er begået massemord på gidsler Irkutsk fængsel. De arresterede blev strippet til deres undertøj, og bragt på dækket. Dødsdom eksekveres Cossack Lukin på ordre fra oberstløjtnant Sipajlo. Han slog alle fanger på hovedet med køller, som i fredstid blev brugt til issyl. Efter at ofrets krop dumpet overbord.

Således udførte vi 31 hvide tilhænger Polittsentr - en kortvarig regering, som guidede Irkutsk mindre end tre måneder og er i opposition til den velkendte hvide Admiral Kolchak.

Røde Hær vendte tilbage til Irkutsk kun i slutningen af foråret. Så isbryder "Angara", hvis foto er i denne artikel, blev igen kaldt til militærtjeneste. Skibet blev brugt til at beskæftige sig med resterne af Kolchak tropper og kappelevskih. På denne måde blev isbryderen bruges næsten til slutningen af borgerkrigen - i oktober 1922.

Icebreaker "Angara": Funktioner

skibets længde er 61 meter, bredde - omkring 11 meter. Højde - lidt mere end 7,5 meter. Udkast - næsten 5 meter. Icebreaker "Ängar" (Irkutsk) har et deplacement på 1400 tons. Ved den tid, skibet opfylder alle de særlige kendetegn ved denne klasse af skibe.

Isbryder "Angara" var udstyret med fire brand-rør kedler lokomobilnogo type. Også til stede på skibet dampmaskinen triple ekspansion.

Hastighed isbryder "Skure" i km / t blev mere end 23 enheder. I den ene propel motor blev installeret. Fartøjet indeholdt 160 passagerer, bortset fra besætningsmedlemmerne. Tonnage - 250 tons.

Icebreaker i Sovjetunionen

Efter borgerkrigen blev isbryderen "Angara", historien om der er velkendt for beboerne i Irkutsk-regionen og igen brugt som et passagerskib. I 1929 styrtede han på vej hjem fra Kurbulikskogo Bay. Så skibet blev reddet, men blev udsat for større revision af det store antal af kvæstelser i ulykken.

Den anden rekonstruktion storstilet, "Angara" blev planlagt til maj 1941 udsat på grund af udbruddet af Den Store Fædrelandskrig.

Icebreaker i en ny krig

På dette tidspunkt, er isbryderen blevet brugt som et fragtskib. Han bar pramme med fisk. I denne egenskab var han indtil 1949, da der stadig var tvunget til at gå i gang med en større revision af den ekstremt forringet tekniske tilstand.

På dette tidspunkt, uventede komplikationer med brugen af gamle lagre. Som følge heraf blev reparationen forsinket med mere end 10 år. Kun i 1960, "Angara" var igen i stand til at gå vandreture. Men ikke for længe.

I 1962 isbryderen endelig bortvist fra de skibe, der tilhører den aktive flåde, i forbindelse med den utilfredsstillende tekniske tilstand og forældelse. På det tidspunkt har det sted, "Angara" taget et mere moderne og højhastigheds-fartøjer.

Indtil 1967 var der en isbryder i sumpen, så blev overført til Irkutsk Reservoir. Der begyndte han at bruge til andre formål den lokale afdeling DOSAAF.

tom metal

"Run på nålens" eller "sætte på metal" - så taler om udtjente skibe, som afventer bortskaffelse. Det er meget sandsynligt, at den samme skæbne ventede "Angara", men hun blev reddet af en heldig chance.

Om isbryder simpelthen glemt. Han var ikke skåret metal, som er sket i lignende sager. Og skibet i mange år stod i Irkutsk Reservoir.

Jeg huskede om skibet kun i 1982, da det blev besluttet at trække den til den Irkutsk hydroelektriske stationen. Skibet var i centrum af byen, blev det besluttet at åbne et lokalhistorisk museum på sin base.

Icebreaker blev parkeret i nabolaget Sunny (Irkutsk). Museet havde ikke tid til at gøre. I 1983, en større brand brød ud på skibet. Det er næsten helt udbrændt og igen næsten druknede. I denne tilstand, isbryder endda fire år tilbragt i Irkutsk Reservoir.

restaurering af skibet

All-Russian Society for beskyttelse af historiske og kulturelle monumenter, blev det besluttet, om restaureringen af isbryderen "Angara". Museum - at til hvilket formål, kan du bruge båden med en lang og spændende historie. Arbejdet med realiseringen af denne idé til praksis fandt sted over tre år.

I november 1990 blev skibet officielt sat på evig parkering i Irkutsk Reservoir.

Museet udstilling

Siden da museet fungerer på grundlag af dette fartøj. Icebreaker "Angara" (Irkutsk) har ændret sin udseende igen, og denne gang begyndte at tage om bord alle udfordrere.

Den vigtigste udstilling af museets er opdelt i to hoveddele. Første besøgende til at fortælle historien om sejlads på søen af mere end et århundrede, så selve historien isbryder "Angara".

Det første sæt udstillinger dedikeret til den generelle historie sejlads i disse områder er opdelt i flere sektioner. Dette kendskab til livsstil og livsform af disse sibiriske steder siden oldtiden. Også præsenteret i detaljer et statsejet forsendelse: Irkutsk admiralitet, som var ansvarlig for alle skibe og fortøjninger i de tider af zarens Rusland, og Navigationsskole, at uddanne nye kaptajner og søofficerer.

Der lægges særlig vægt på arbejdet i private rederier på søen. En af dem bare ejede isbryder "Angara". Besøgende kan også lære om udviklingen af Baikal jernbaneoverskæringen, efter opførelsen af som udkom et alternativ vandveje. Omhyggeligt til vores tid på at studere historien om East sibiriske Shipping Company.

I den del af udstillingen, der er afsat direkte isbryder, præsenterer originale fotografier og dokumentation for hans skæbne har udviklet sig. Du kan se de personlige ejendele af tidligere besætningsmedlemmer. Turen slutter på damperen i maskinrummet - i hjertet af ethvert køretøj. Her kan du se første hånd betjeningen af maskinen, bygget af britiske selskab.

isbryder kaptajner

For deres skæbne på isbryderen har jeg besøgt mere end én kaptajn, der ledede "Angara". Den første kontrol af båden kaptajn overtog Mazur i 1900. Den sidste - Nikolai Zubkov, endelig sat skibet i havnen i 1963.

En stor rolle i den skæbne, "Angara" spillede George Lazo. Han er oprindeligt fra Irkutsk, 14 år yngre end isbryderen. Om sømand karriere drømte fra en tidlig alder. Efter en syv-års plan for at gøre nogen af de gymnasier ikke kunne og gik til Listvyanka på molen. Han begyndte at arbejde som en sømand, da han var kun 16 år gammel.

Vender tilbage fra en tur, han gik ind i kaptajnens kurser og modtog den passende titel. Siden 1941 arbejdede han først som assistent kaptajn på "Angara", og derefter direkte til kaptajnen.

Lazo førte formuleringen af skibet på bedding i 1953, når skibet er alvorlige behov for reparation.

Hvordan kommer på isen breaker "Angara"?

For at se båden med dine egne øjne, skal du komme i person til Irkutsk. Her kan du ikke kun nyde skønheden i søen, men også for at komme til denne legendariske skib.

Han er lagt op i Irkutsk vandreservoir i nabolaget Sunny. Redegørelsen er til rådighed for de offentlige fem dage om ugen, undtagen mandag og tirsdag. museum-isbryder dørene er åbne 10,00-18,00.

Det er værd at bemærke, at dette er en non-profit projekt, som modtager ingen økonomisk støtte fra staten. Forfatteren af skaberen og den vigtigste sammensætning er kendt i Irkutske aktivist Edward Gavayler.

Samtidig projektet gentagne gange er blevet bemærket på diverse museum konkurrencer. Så fik han et diplom af første grad på de "historiske monumenter i min lille Motherland" i 2003. I sine aktive og mange andre prestigefyldte priser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.