Nyheder og SamfundMiljø

Air beskyttelse mod forurening i Rusland og i verden

Air beskyttelse mod forurening i vore dage er blevet en af prioriteterne i samfundet. Efter alt, hvis uden vand en person kan overleve i flere dage uden mad - et par uger, du ikke kan gøre, og et par minutter uden luft. Efter vejrtrækning - er en kontinuerlig proces.

Vi lever i bunden af den femte, luft, hav planeter, der ofte omtales som atmosfæren. Hvis det ikke var, ville livet på Jorden ikke være opstået.

luft Sammensætning

Sammensætningen af luften er konstant fra tidspunktet for fremkomsten af menneskeheden. Vi ved, at 78% af luften - det er den kvælstof, 21% ilt tegnede sig for. Indholdet af argon i luften og carbondioxid sammen er omkring 1%. Og alle de andre gasser i summen giver os sådan en lille figur af 0,0004%.

At det samme gælder for andre gasser? Der er mange: methan, hydrogen, carbonmonoxid, svovloxider, helium, hydrogensulfid og andre. Mens deres numre i luften ikke ændres, det er okay. Men med en stigning i koncentrationen af nogen af dem opstår luftforurening. Og disse gasser bogstaveligt forgiftning vores liv.

Hvis folk ønsker at bevare deres helbred, beskyttelse af luft fra forurening er afgørende.

Konsekvenserne af ændringer i sammensætningen af luft

Luftforurening er farligt ved det faktum, at mennesker der er en række allergiske reaktioner. Ifølge læger, er allergi oftest forårsaget af det faktum, at det menneskelige immunsystem ikke kan genkende syntetiske kemikalier skabt ikke af natur, men af mennesket. Derfor beskyttelse af ren luft spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af allergiske sygdomme hos mennesker.

Hvert år er der en enorm mængde af nye kemiske stoffer. De ændrer sammensætningen af atmosfæren i de store byer, hvor der som følge af et stigende antal mennesker, der lider af luftvejssygdomme. Ingen overraskelse, at i løbet af de industrielle centre næsten konstant hængende giftig sky af smog.

Selv dækket med is og ikke beboet Antarktis har ikke holdt sig uden for processen med forurening. Og ikke så mærkeligt, fordi atmosfæren - det mest mobile af alle lag af Jorden. En bevægelse af luft kan ikke stoppe eller grænserne mellem stater eller bjergkæder eller oceaner.

forureningskilder

Termiske kraftværker, metallurgiske og kemiske anlæg er de vigtigste luftforurenende stoffer. Røg fra virksomhederne sådanne rør er spredt over lange afstande med vinden, hvilket fører til spredning af forurenende stoffer på snesevis af kilometer fra kilden.

For store byer er præget af trafikpropper, hvor tusindvis af tomgang biler med kørende motorer. Udstødningsgasser indeholder kulilte, nitrogenoxider, ufuldstændig forbrænding af brændstof og partikler. Hver af dem på sin egen måde er farligt for helbredet.

Carbonmonoxid forstyrrer kroppens iltforsyning, forårsager forværring af hjerte-kar-sygdomme. De faste partikler trænge ind i lungerne og deponeres i dem, bliver årsag til astma, allergiske sygdomme. Carbonhydrider og nitrogenmonoxid er en kilde til udtynding af ozonlaget og forårsage fotokemisk smog i byerne.

Kunne den store og frygtelige

Den første alvorlige signal, der kræver beskyttelse mod luftforurening, er blevet den "store smog" i 1952 i London. Som et resultat, stagnation i byen tåge og svovldioxid dannet under forbrænding af kul i ildsteder, termiske kraftværker og kedelanlæg, hovedstaden i Storbritannien i tre dage kvælning af iltmangel.

ofre smog var omkring 4 tusinde mennesker, og en anden 100 tusind var forværring af sygdomme i de respiratoriske og det kardiovaskulære system. Og for første gang i massevis begyndte at tale om, hvad det kræver at beskytte luft i byen.

Resultatet var vedtagelsen i 1956 af loven "Clean Air", der forbyder kul ovn. Da der i de fleste lande, er luft beskyttelse mod forurening nedfældet i loven.

Russisk lov om beskyttelse luft

I Rusland er det vigtigste retsakt på dette felt er den føderale lov "On Air Protection".

De sætter standarder for luftkvalitet (hygiejniske og sanitære) og emissionsstandarder. Loven kræver staten registrering af forurenende og farlige stoffer og behovet for en særlig tilladelse til deres emissioner. Produktion og brug af brændstof er kun muligt, når brændstoffet i den atmosfæriske sikkerhedscertificering.

Hvis graden af risiko for mennesker og natur ikke er installeret, er udgivelsen af sådanne stoffer i atmosfæren forbudt. Aktiviteterne i økonomiske enheder, der ikke har systemer til rensning af udstødningsgasser og kontrolsystemer. Køretøjer, der overstiger koncentrationen af farlige stoffer i emissionerne må ikke anvendes.

på Air Protection Act fastlægger også pligter borgere og virksomheder. Til udledning af skadelige stoffer i atmosfæren, der overstiger de eksisterende normer, de er juridisk og økonomisk ansvarlig. I dette tilfælde betyder det betaling af bøder ikke fritage fra forpligtelsen til at etablere et røggasrensningsanlæg system.

Den mest "beskidte" by i Rusland

Arrangementer på beskyttelse luft er især vigtigt for de bosættelser, at Rusland toppede listen over byer med de mest alvorlige miljømæssige forhold, herunder om luftforurening. Det Azovske, Achinsk, Barnaul, Beloyarsk, Blagoveshchensk, Bratsk, Volgograd, Volzhsky, Dzerzhinsk, Ekaterinburg, Vinter, Irkutsk, Krasnoyarsk, Kurgan, Kyzyl, Lesosibirsk, Magnitogorsk, Minusinsk, Moskva, Naberezhnye Chelny, Neryungri, Nizhnekamsk, Nizhniy Tagil, Novokuznetsk , Novocherkassk, Norilsk, Rostov ved Don, Selenginsk, Solikamsk, Stavropol, Sterlitamak, Tver, Ussuriysk, Chernogorsk Chita, Yuzhno-Sakhalinsk.

Forsvare byen fra luftforurening

Air Guard i byen skal begynde med at fjerne trafikpropper, især i myldretiden. Derfor er de bygge udfletninger at undgå stående ved trafiklys, introducerede ensrettet trafik på de parallelle gader, og andre. For at begrænse antallet af køretøjer bygget bypass rute forbi byerne. I mange store byer, der er dage i fred, når i de centrale bydele er kun tilladt at rejse med offentlig transport og privat bil er bedst at overlade i garagen.

I de europæiske lande som Holland, Danmark, Litauen, den bedste udsigt over lokale beboere mener cyklen bytransport. Det er økonomisk, kræver ingen brændstof, ikke forurener luften. Og han er ikke bange for trafikpropper. Og fordelen af lektioner cykling giver en ekstra plus.

Men luftkvaliteten i byområder afhænger ikke kun af transport. Industrivirksomheder udstyret med luftrensningsanlæg bliver løbende overvågning forurening. Smokestacks forsøger at gøre højere røgen ikke spredes i byen, og blev ført bort ud. Dette løser ikke hele problemet, men at reducere koncentrationen af farlige stoffer i atmosfæren. Med samme formål, er det forbudt opførelsen af nye "beskidte" virksomheder i større byer.

Dette kan betragtes som palliativ. Og denne foranstaltning - er indførelsen af ikke-affald teknologi, hvor der ikke er plads til generering af affald.

Fire kontrol

Mange mennesker husker sommeren 2010, da mange byer i det centrale Rusland var i fangenskab smog fra brændende tørv. Beboere i nogle bygder måtte evakueres, ikke kun på grund af faren for brande, men også på grund af den stærke røg territorium. Derfor bør beskyttelsesforanstaltninger luften omfatte forebyggelse og bekæmpelse af skov- og tørv brande, både naturlige luftforurenende stoffer.

internationalt samarbejde

luft beskyttelse mod forurening - det er ikke kun Rusland eller nogen anden enkelt land. Som det allerede er nævnt, luftbevægelse genkender ikke statsgrænser. Derfor simpelthen afgørende for internationalt samarbejde.

Det vigtigste koordinator af aktiviteterne i forskellige lande om miljøpolitik er FN. FNs generalforsamling fastlægger de vigtigste retninger af miljøpolitikken, principperne for relationerne mellem landene i naturen. Det holder international konference om akutte miljøproblemer, giver anbefalinger om beskyttelse af naturen, herunder foranstaltninger til beskyttelse af luft. Det hjælper udviklingen af samarbejdet i mange lande i verden til at beskytte miljøet.

At FN har indledt underskrevet en multilateral traktat om beskyttelse luft, beskyttelse af ozonlaget og mange andre dokumenter om miljømæssig velfærd af verden. For nu, alle ved - Jorden har en overhovedet, og atmosfæren er også én.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.