FormationUngdomsuddannelse og skoler

Strukturen af frøet. Ekstern og intern struktur af frø

Selv i skolen opmærksom på Botany (Grade 6) strukturen af frøene var forholdsvis enkel og iørefaldende tema. Faktisk er den generative organ af anlægget er resultatet af en lang evolutionær proces, og har en kompleks og unik struktur. I denne artikel vil vi se på de elementer i sine strukturelle elementer, en todelt struktur af frø, samt definere den biologiske rolle af plantefrø.

Fremkomsten af frø i løbet af evolutionen

Planterne var ikke altid stand til at danne frø. Det er kendt, at livet opstod i vand, og de første planter var bare tang. De havde en primitiv struktur og reproducere vegetativt - dele af thallus, og i at bruge specialiserede mobile celler - zoosporer. Den første til at komme til landet af stål Rhyniophyta. De, og deres fremtidige efterfølgere - de højere sporen planter avlet ved hjælp af sporer. Men for udviklingen af disse specialiserede celler nødvendige vand. Derfor, når miljøforholdene ændrer sig, og reduceret deres antal.

Det næste evolutionære skridt var fremkomsten af frøet. Det var et stort skridt fremad for tilpasning og spredning af mange plantearter. Ekstern og intern struktur årsag beskyttelse frø embryo omgivet af en forsyning af vand og næringsstoffer. Så øger vitalitet og mangfoldighed af flora af planeten.

Processen med frødannelse

Overvej denne proces ved eksemplet med en gruppe af planter, der i dagens verden er den dominerende. De er repræsentanter for Institut for Blomsterplanter. Alle af dem danner en blomst - den vigtigste generative orgel. Det er æg støder, støvdragere og støvknapper indeholder sædceller. Efter bestøvning, dvs. overføre pollen fra støvknap til stigmatisering støvdragere, sperm spirehyfe bevæger sig i æggestokkene, støvdragere, hvor processen med fusion af mælke - befrugtning. Resultatet er et foster. Ved sammenløbet med den anden sperm centrale kønsceller dannede ekstra næringsstof. Det kaldes også endospermen. Fuldender strukturen af frøet fast ydre skal. Denne struktur er grundlaget for den fremtidige udvikling af anlægget organisme.

Den ydre struktur af frøet

Som allerede nævnt, er ydersiden af frø dækket med hud. Det er tæt nok til at beskytte fosteret er indeni, mod mekanisk beskadigelse, ændringer i temperatur og indtrængning af skadelige mikroorganismer. Men farven på frø varierer meget: fra sort til lys rød. Denne struktur af frøet kan let forklares. I nogle planter farven tjener til at skjule. For eksempel kunne fuglene ikke se dem i jorden efter plantning. Andre planter, tværtimod, er tilpasset til spredning af frø ved hjælp af forskellige dyr. Sammen med mad ufordøjet rester de udskiller dem langt ud over området for vækst af moderplanten.

Den indre struktur af frøet

Hoveddelen er et frø af en embryo. Dette er den næste krop. Derfor består det af de samme dele som den voksne plante. Denne embryonale rod, stilk, blade og gemmule. Strukturen af frø af forskellige planter kan afvige væsentligt. De fleste af dem har reserve næringsstoffer ophobes i endospermen. Denne kappe, der omgiver fosteret rundt, beskyttelse og nærende det hele den periode udvikling af den enkelte. Men der er tilfælde, hvor, under modningen og frøspiring proces, det helt forbruger substansen i endospermen. Så de ophobes primært i de kødfulde dele af fosteret. De kaldes kimblade. En sådan struktur er typisk for eksempel græskar eller bønner. Og her på hyrdetaske reserve stoffer koncentreret i vævet af den embryonale rod. Forskellige frø og planter af forskellige taksonomiske grupper.

Funktioner frø nøgenfrøede

Eksterne og interne struktur af frø af denne gruppe af organismer er karakteriseret ved dannelsen og udviklingen af embryonet forekommer på overfladen af frøskallen. Udover de vigtigste dele, nøgenfrøede frø har en vinge membranøs udvækst. Det hjælper til at sprede frøene fra disse planter ved hjælp af vinden.

En anden funktion af frø af nøgenfrøede er varigheden af deres dannelse. For at gøre dem levedygtige, bør tage fra fire måneder til tre år. Frømodning proces sker i keglerne. Dette er ikke frugten. De er en speciel modificering af flugten. Nogle frø af nåletræer kegler kan opbevares i årtier. Alt dette tidspunkt de forbliver levedygtige. Frøene falder til jorden, flager bump afslører sig selv. Deres fangster vinden, nogle gange varige over lange afstande. Hvis bløde klumper, der ligner nødder, de ikke afsløre sig selv, og med hjælp af fugle. Især elsker til fest på frø af forskellige former for skovskader. Det bidrager også til de genbosættelse afdeling repræsentanter Nøgenfrøede.

Selve navnet på denne systematiske enhed angiver, at kimen til fremtidens anlæg er dårligt beskyttet. Faktisk er tilstedeværelsen af endosperm sikrer kun udviklingen af frøet. Men mange planter knopper afsløret under ugunstige betingelser for udvikling. Når du er på overfladen af jorden, bliver frøene udsættes for lave temperaturer og mangel på fugt, så ikke alle af dem spire og give anledning til en ny fabrik.

Funktioner frø af blomstrende planter

I forhold til de nøgenfrøede, blomstrende afdeling repræsentanter har en række væsentlige fordele. Dannelse af frø sker i æggestokkene af blomsterne. Dette er den mest udvidede del af støvvejen, hvilket giver anledning til frugten. Som et resultat, frøene udvikles inde i dem. De cirkel de tre sølvhinder, der afviger i deres egenskaber og funktioner. Betragt eksemplet med deres struktur stenfrugter blommer. Læderagtige ydre lag beskytter mod mekanisk beskadigelse, der giver integritet. Gennemsnittet er saftig og kødfuld. Det nærer fosteret og giver den nødvendige fugt. Det inderste lag er en stiv yderligere beskyttelse. Som et resultat, frøene har alle de nødvendige betingelser for udvikling og spiring, selv under ugunstige forhold.

Frø af enkimbladede planter

Strukturen af frøet enkimbladede bestemme meget nemt. Deres kerne består af kun én cotyledon. Disse dele kaldes kimlag. Enkimbladede planter er alle familien af korn, løg og Liliaceae. Hvis frøene spirer majs eller hvede snart på jordoverfladen af hvert korn er dannet på én foldere. Dette er kimbladene. Vi forsøgte at opdele et riskorn i flere dele? Dette er naturligvis umuligt. Dette er fordi det er dannet af en enkelt embryokotyledoner.

Frø af tokimbladede

Frøene af den Rosaceae-familien, Solanaceae, Asteraceae, bønner, kål og mange andre er lidt anderledes i strukturen. Selv baseret på navnet, kan du gætte, at deres foster har to kimblade. Dette er det vigtigste element i en systematisk. Strukturen af tokimbladede frø er let at se med det blotte øje. For eksempel kan solsikkefrø nemt deles i to lige store dele. Dette er hans kimblade af fosteret. Todelt struktur af frøet kan ses på de unge skud. Prøv hjemme til at spire frø af bønne. Og du vil se to frugtblad, som vil blive vist over jorden.

Betingelser for frøspiring

Strukturen af frø fra tokimbladede planter, samt repræsentanter for andre taksonomiske enheder af rige natur, fører til eksistensen af alle de nødvendige materialer til udvikling af embryoet. Men nødvendigt for spiring og andre forhold. For hver plante, de er helt anderledes. For det første en defineret temperatur. For varme-elskende planter er 10 grader Celsius. Men vinterhvede begynder at udvikle sig ved + 1. Vand er også vigtigt. Takket være hendes korn svulmer, som accelererer åndedræt og stofskifte. Næringsstoffer passere ind i et form, hvori de kan assimileres af fosteret. Tilstedeværelsen af luft og en passende mængde af sollys - to betingelser frø spiring og udvikling af anlægget, for uden dem umuligt fotosyntese.

Frø og frugter

Hver frugt indeholder en frø. Strukturen af de højere planter, frø er næsten identiske. Men frugterne er mere forskelligartet. Afsætte tør og saftig frugt. De adskiller sig i strukturen af lag, som er anbragt omkring frøet. I et af lagene af saftige skallerne kødfulde nødvendigvis. Plum, fersken, æble, hindbær, jordbær ... Disse delikatesser elsket af alle skyldes det faktum, at de er saftige og søde. I tørrede frugter Frugtskal læderagtige eller stiv. Dens lag er normalt smeltet ind én, pålideligt beskytter frøene indeni. Boll valmue pod sennep, hvede billen har netop denne struktur.

Den biologiske rolle af frø

De fleste planter i verden bruges til fremavl. Strukturen i moderne frøplanter - resultatet af en lang udvikling. Disse generative organer indeholder kimen og reserve stoffer, sikre dets vækst og udvikling, selv under vanskelige forhold. Frøene er for distributions- enheder, hvilket øger deres chance for overlevelse og spredning.

Således, frøet er resultatet af befrugtningen processen. Det er en struktur bestående af et embryo, udskiftning midler og beskyttende peels. Alle dets elementer udføre visse funktioner, hvorigennem en gruppe af frøplanter besat en dominerende stilling på planeten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.