FormationUngdomsuddannelse og skoler

Fisk "hav djævel" - kost, levevilkår, reproduktion

En af de største og mest legendariske væsener i den undersøiske kongerige -. En fisk 'hav-djævel " I størrelse er det ringere end nogle hvaler, men ikke en af de større medlemmer af denne superklasse akvatiske hvirveldyr blev fundet i dybet af havene. Og forrang myter og overtro, først for nylig afsatte, det holder i mange århundreder.

Åbning af "hav-djævel"

Først beskrives og navngivet dette dyr Johann Valbaum - tysk zoolog, læge og naturforsker. Han kaldte det Raja birostris; og det skete, historisk set, ikke så længe siden - i 1792. Det skal bemærkes, historien om disse bruskspidserne fisk den mest forvirrende og vage, i sammenligning med andre levende ting: i to århundreder, de fik 25 typer af "navne" og et dusin generisk. Moderne videnskab genkender navnet Manta birostris. Indtil for nylig mente man, at fiskene 'Sea-djævel "- den eneste repræsentant for de gigantiske djævlerokker. Men i 2009 blev det tildelt en anden slags, Manta alfredi, at have signifikante forskelle, og i udseende, og i udviklingen og morfologi, men er ens i størrelse, kost og livsstil.

Legender og myter

Fish 'hav-djævel "(billedet ovenfor) fik sit øgenavn på grund af den ejendommelige form af hoved finner - det sender dem mad i munden. På afstand ligner de horn; og givet den betydelige størrelse af den enkelte, er det ikke overraskende, at det er skræmmende skibsrejsende. Europæerne svømme i tropiske farvande, mente, at hvis vrede djævelen-fisk, vil det synke skibet, og vil jage efter ham med en uudslukkelig raseri og udholdenhed. I det sydøstlige Asien for at møde djævlerokker betød (og betyder indtil videre) vil snart problemer og flere problemer. Det var opfattelsen, at en stor flad krop er uheldigt kjole til indpakning produktion med henblik på opkøb (i en anden version - knusning hvis personen noget fornærmet monsteret).

Fish 'hav-djævel ": beskrivelse

Skat har enorme diamant-formede brystfinner - i store eksemplarer af deres anvendelsesområde når syv meter. De flytter til de forreste hoved finner, mellem hvilke der er en bred mund. Øjnene er placeret på siderne og gællerne - i form af slots - i bunden af hovedet. Bagsiden af et hav djævel mørk (sort eller mørk-grå), mave lys. Og det er obligatorisk sprednings- pletter. Det er bemærkelsesværdigt, at antallet og placeringen af strengt individuelle - ligesom fingeraftryk hos mennesker. Som for vægt, den vægt af store prøver sommetider nå to og et halvt ton ...

Livet i havet

Uanset hvad er der ingen at fortælle, hvad der ville have skrækhistorier eller opfundet, fisk 'hav-devil "spiser som en hval - plankton og små krebsdyr. Til dette formål, er hendes mund er udstyret med en særlig anordning til ottsezhivaniya fødevarer, der består af gælle plader. I betragtning af størrelsen af djævlerokker, er det ikke overraskende, at hun er tvunget til at spise næsten hele tiden.

Naturlige fjender af disse skabninger er spækhuggere og store hajer. På voksne de angriber kun, når de er syge og sårede, men for de unger jage aktivt.

På grund af det store område af fisk-djævel krop (foto gøre dig i stand til at kontrollere de majestætiske indbyggerne i vandsøjlen) kontinuerligt "er" på et stort antal parasitter .. Bakterier, protozoer, alger, etc. Dette kunne være et alvorligt problem, fordi de er bærere (og undertiden patogener) en lang række sygdomme. Men fiskene 'hav-djævel 'immune over svøbe konstant akkompagnement af fisk-rengøringsmidler, der bider med hende alt for meget, herunder' rengøring ' og i munden, som i løbet af de' procedurer "holder en åben rampe.

I modsætning til de fleste ocean fisk, djævlerokker - indbyggerne i de øverste vandlag. de ikke falder aldrig i stor dybde.

mantas reproduktion

For forplantning gigantiske stingrays svømme til kysten af Mozambique. Ynglesæsonen de har, er i november. På dette tidspunkt kan der observeres snesevis af medlemmer af artens hav-djævel. " En beskrivelse af deres frieri, leveres af mange forskere, havforskere og amatør dykkere, beskriver denne proces som et meget smukt syn. Hannerne følge hele processionen er klar til at forestille en kvindelig, og ved høje hastigheder, er normalt ikke karakteristisk for kappen. Female "hav djævel" producerer kun én afkom; observationer tvillinger er ekstremt sjældne. I de indledende faser efter klækning baby er inde i mor og fodret gelée royale. Efter fødslen af fiskene 'hav-djævel "i længden, det har en meter og en fjerdedel og vejer omkring ti kg. Nyfødt barn følger overalt moderen. kvindelige uregelmæssige resultater i afkom - i tilfælde af afbrydelse af to og tre år.

fare for udryddelse

Som allerede nævnt, fiskene 'hav-devil' alvorlige naturlige fjender har. Men dødbringende mand for hende. Kød og lever af marine liv betragtes som en kulinarisk delikatesse, men kineserne har også været meget anvendt i medicin. Det er de kinesiske fiskere aktivt ødelægge fiske-djævel, kom der i november til Mozambiques kyst. I betragtning af, hvor langsomt en kæmpe rokker formere, og at det er det sted, som de har valgt at parre, kan det hævdes, at indtil vandet nær Mozambique bliver naturreservater, truslen om udryddelse djævlerokker forsvinde.

Riddles "hav-djævel"

På trods af, at fisken 'hav-djævel "er blevet omfattende undersøgt, ikke alle sine hemmeligheder afsløret af forskere. Først og fremmest, kan ingen sige, hvorfor de Brac nær Mozambique og hvor gøre efter. Arbejde hypotese: Disse stråler er i sagens natur migranter og blot "rejse" formålsløst.

Ikke mindre et mysterium er deres vane med at hoppe ud af vandet og sprøjt springvand styrtdykke tilbage. Andre forskere har fremsat i denne henseende flere versioner:

  1. Sådanne spring - en del af ritualet af frieri.
  2. Med hjælp fra en vandmasse rammer fisk 'hav-djævel "undertrykker små indbyggere.
  3. Således bliver dyret slippe af irriterende parasitter.

Hvilken hypotese er korrekt, kan det være, det vil være kendt i fremtiden, selvfølgelig, hvis menneskeheden og skabningen ikke vil udmønte sig i kategorien af uddøde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.