SundhedMedicin

Parenkymatisk blødning: symptomer og førstehjælp

Det er parenkymatisk blødning, hvori blodet ikke skiller sig ud, men på grund af skader på de indre organer eller på bestemte patologier af deres ender i det indre hulrum i legemet (bughulen, lungerne).

typer af blødning

Blødning er blødningen fra skibene. Oftest bliver det årsagen til skaden. Dette kan skyldes traumer (hvilket sker ofte), eller konsekvenserne af patologiske forandringer i kroppen. Denne "smeltende" fartøjer kan ses i tuberkulose, onkologiske betingelser, mavesår, indre organer.

Blødning kan opdeles i ydre, når blodet fra beskadiget kar hældes ud gennem såret eller naturlige åbninger, og indre. I dette tilfælde, blod ophobes i hulrummene. Følgende typer af ekstern blødning:

 • kapillær - opstå på grund af skader på overfladen, er blod frigives i små mængder, dråbevis;
 • Venøs - skyldes de dybere læsioner (nedskæringer, stiksår) med stor mængde blod strømmer mørkerød;
 • blod - være en årsag dyb skade, som beskadigede arterievæg, blodet hældt pulserende stråle og har en klar rød farve;
 • blandet blødning kan også opstå, når dybere læsioner, samtidig blødning i såret og den arterie og vene.

indre blødning

Indre blødninger kan også klassificeres i henhold til lokalisering proces. Når stød og beskadigelse af brystet kan forårsage blødning, hvor blodet strømmer ind i pleurahulen. I dette tilfælde er det at akkumulere der, komprimerer lungerne. Det er manifesteret åndedrætsbesvær og stigende åndenød.

Blødning i maven kan være resultatet af sygdomme i organer stablet op i det, hos kvinder kan det være skyld i en graviditet uden for livmoderen, men oftest årsag til indre blødninger i maven bliver sløv abdominal traume, som er ledsaget af brud på leveren eller milten. I dette tilfælde siger vi, at parenkymalt blødning. Desuden med en sådan blødning blod ikke kan flyde ud kun i bughulen, men også ophobes i tykkere væv, imprægnering dem.

Hvad er det parenkym

Parenkym - et stof, der er grundlaget for mange indre organer. Anatomisk dannes den afhængigt af opgaven kroppen epitel, neurale, muskel, myeloid eller lymfevæv. Parenkymorganer anses for at være lever, milt, nyrer, forskellige kirtler og selv hjernen. En funktion af disse organer er, at hver af dem er dannet parenchyma specialiserede designs, så kroppen til at udføre sin funktion. Leveren er sine segmenter i nyren - nefroner, i milten - folliklerne. Ud over den parenkym, i strukturen af sådanne organer udsender stroma - bindevæv ramme, som udfører en støtte funktion og trofisk. Hvis skaden er de mindste blodkar (kapillærer), der leverer disse organer, opstår parenkymalt blødning. Det er ofte vanskeligt at diagnosticere tilstedeværelsen og dermed på det tidspunkt, hvor de begynder at yde bistand, eventuelt tab af blod. Derfor er rettidig diagnose og stopper parenkymalt blødning er en prioritet for kirurgen.

Årsagerne til parenkymalt blødning

Førstepladsen blandt årsagerne til skaden tager betingelsesløst. Uanset om det var årsagen - trafikulykke, et slag eller et fald fra en højde, - selv en mindre eksponering kan være nok til at indlede parenkymalt blødning. Dette skyldes det faktum, at selv en forholdsvis lille laceration af kapslen krop (og det normalt er meget mørt), som de blodkar, der lever parenkym og derfor er her i stort tal, er beskadiget og blodet begynder at strømme ind i kroppen hulrum.

Ud over skader, så ring til følgende parenkymsygdom kan bløde:

 • tumorer, både maligne og godartede;
 • infektioner (tuberkulose);
 • Patologi af parenkyme organer (hæmangioma);
 • parasitiske læsioner;
 • patologi af blodkoagulation.

Mekanismen af blodtab

Konsekvensen af blødning i legemet kan være blødning (i dette tilfælde at hælde ud blodet infiltrerer det omgivende væv) eller hæmatom. Derefter i vævet et hulrum fyldt med blod. Når parenkymvævet blødning begge muligheder er mulige. Faren er, at blodkarrene, der sætter parenkym, har deres struktur ikke faldet ned, hvilket betyder, at blødningen fortsætter. Selv om det ikke er intensiv, er det stadig de symptomer på anæmi vil stige som følge, organerne og hjernen vil lide under hypoxi. Med væsentligt tab blod udvikler hæmoragisk shock - en alvorlig tilstand, hvor blodtrykket reduceres væsentligt og forløber tegn på organsvigt.

Tegn på parenkymalt blødning

På trods af den åbenlyse fare for patientens liv, sådan blødning er ikke altid muligt at identificere det samme. Det sker ofte, at blodtabet sker over tid med næsten ingen indvirkning på den generelle trivsel. Parenkymatisk blødning i de tidlige stadier kan mistænkt af generel svaghed, sløvhed, svimmelhed. Patienten er tørstig, "flyver", og mørkfarvning af øjnene, koldsved. Mulig besvimelse. Graden af blodtab kan måles af faktorer såsom puls, blodtryk og andre objektive tegn.

Med lidt blodtab muligvis et lille fald i tryk og forøget hjertefrekvens (80-90 bpm). I nogle tilfælde er det generelt går, uden tydelige symptomer, hvilket skaber en endnu større fare som parenkymalt blødning kan ikke stoppe dig selv.

Til moderat blodtab karakteristisk for stigende puls til 100 slag i minuttet eller højere og en reduktion af det systoliske blodtryk indekser under 90 mm Hg. Art. bemærker også hurtig vejrtrækning, bleg hud, kold klam sved, kolde ekstremiteter, mundtørhed, alvorlig svaghed, sløvhed, svaghed, forvirring af bevidsthed.

I tilfælde af alvorlig blodtab systolisk blodtryk falder under 80 mm, og pulsen kan overstige 110 slag i minuttet. Vejrtrækning overfladisk, meget læring, nablyudpetsya gaben, patologisk søvnighed, tremor, nedsat urinproduktion, pludselig bleghed, marmorering af huden, sløvhed eller forvirring, smertefuld tørst, cyanose af ekstremiteterne, akrozianoz.

Blødning, livstruende

Den massive indre blødninger kendetegnet ved at reducere trykket til 60 og øget hjertefrekvens til 140-160 slag i minuttet. Cheyne-Stokes respiration (vejrtrækningsbevægelser først uddybes og bliver hyppigere, men deres intensitet er 5-7 inhalation begynder at falde, efterfulgt af en pause). Forvirret bevidsthed eller fraværende, uklarhed, hud bleg skarpt, undertiden med en grålig skær. Ansigtstræk skærpede, øjne synke.

Lethal blodtab (som regel er det en tredjedel af den mængde, dvs. 1,5-2 liter) er ledsaget af udviklingen af koma. I dette tilfælde reduceres trykket under 60 mm, eller slet ikke bestemt, reduktion puls bremser til 2-10 slag observerede kramper, gispende åndedræt, udvidede pupiller, tør hud, "marmor". Typisk er denne betingelse er irreversibel - uundgåeligt kommer pinen, og derefter død.

Parenkymatisk blødning - førstehjælp

Alle ved, at meget ofte i tide til at yde førstehjælp kan redde livet for patienten. Desværre kan det samme ikke siges om indre blødninger. Parenkymatisk blødning ikke kan stoppes eller reduceres improviserede midler, vigtigst af alt, hvad der kan gøres for at offeret - det er ligesom, det vil sige, at tilkalde en ambulance hurtigt som muligt at levere det til den kirurgiske hospital.

Til patientens tilstand ikke er forringet, indtil sin ankomst, kan du give følgende bistand i parenkymalt blødning:

 • giver offeret en vandret stilling med forhøjede ben i tilfælde af, at eventuelt blødning i bughulen, eller en semi-siddestilling med mistanke hemothorax;
 • på området for tilsigtet blødning sætte koldt.

Vær opmærksom! Patienter med symptomer på indre blødning er strengt forbudt opvarmning terapi område, opkastning og gøre lavementer og give medicin, der stimulerer hjertet.

behandling

Til dato, at den eneste måde at stoppe parenkymalt blødning - et kirurgisk indgreb. Typisk dette sker under en nøddrift, for hvilken adfærd laboratorieundersøgelser evaluerer hæmatokrit, hæmoglobin niveau og røde blodlegemer gør abdominal ultralyd, røntgen.

Der er flere måder at stoppe parenkymalt blødning. De er:

 • organ resektion;
 • tørring af kirtel;
 • electrocoagulation fartøj;
 • vaskulær suturering;
 • embolisering af fodring fartøjer;
 • anvendelsen af hæmostatiske svampe.

Sammen med stoppet for blødning, den vigtigste opgave er at kompensere for blodtab, genoprette volumenet af cirkulerende væske og forbedre mikrocirkulationen. Til dette formål udføres blodtransfusion, plasma og blodprodukter, og opretholdelse af en 5% glucoseopløsning, saltvand.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.