Intellektuelle udviklingMystik

Slaviske gudinde Mokos

Mokos blev tilbedt af slaverne måske mere end nogen andre gudinder. I Kiev, i templet, sat af Prins Vladimir, var hendes skulptur placeret ved siden af billederne af guder-mænd. I dette tilfælde er det muligt at drage en analogi med de kristne æret Mariey Magdalinoy, kun én af de ansættes til apostlene kvinder.

Goddess Mokos - den ældste af tre æret en gang i Rusland gudinder-spinnere af skæbnen. Det er ofte afbildet med en kugle i hans hænder. De andre to spinnere Goddess - hendes datter deler og Nedolya. Ifølge de ideer i den antikke slaver, afhængigt af personens retfærdighed, Makosh sender ham til en af dem. Til de gode folk nødt til at dele, til de fattige - Nedolya.

Goddess Mokos overvejet protektor for alle kvinder, frugtbarhed og håndværk. Unge piger engang vendte sig mod hende med en anmodning om at sende den nette. Gift samme bedt om at opretholde sin mand, pulmonal levering, og børns sundhed. Desuden er det Makosh bad om at sende ned en god høst. Hun nedladende og velstand i huset.

Indtil nu, forskere i det gamle slaviske kunne kultur ikke blive enige om en konsensus om, hvordan man rent faktisk lyder navnet på gudinden. Det kaldes en anden måde: Makosh, Mokosh, Mokusha, Mokesh, Mokushka, etc. Ifølge nogle forskere, er den forpligtet af navnet på den nuværende kapital af vores stat - Moskva ...

Makosh gudinde ofte afbildet i skulpturer. Til deres produktion brugt en kvindelig træ. Oftest var det en asp. I dette tilfælde, gudinden møde for publikum i form af en almindelig kvinde med lange arme, der holdt i hænderne på spindlen. Man mente, at med hjælp af dette værktøj, det væver den menneskelige skæbne.

Goddess Mokos arv er ikke glemt i vore dage. For eksempel ved vi, på 12 love, som hun befalet mennesker at leve. Her er nogle af dem: Du må ikke gøre undskyldninger, vær ikke misundelig, ikke at flytte sit eget ansvar for andre mennesker, ikke gør en andens arbejde uden frygt for nederlag og så videre ..

I øjeblikket vendt gennem siderne online tidsskrifter eller relevante fora, kan du endda købe en interessant bog, som indeholder en beskrivelse af de gamle slaviske ceremonier. Det menes, at det kan opfylde ønsket. Bogen "The Legacy of gudinden Mokos" koster omkring 500 rubler, og købe det kan være alle, der er interesseret i kultur og historie i deres land.

Med vedtagelsen af kristendommen, gamle slaviske guder blev glemt. Herunder Goddess Mokos. Men i den ortodokse kristne lære var påvirket meget kraftigt er de gamle hedenske ideer om universet. Mange guder og gudinder har en ny lære nogle deres kolleger. Så gudinden Lada-Rozhanitsy kan sammenlignes med Jomfru Maria. Makosh selv, som nævnt ovenfor - med Magdalene, etc. I denne forbindelse er det umuligt, selvfølgelig, ikke nævner den stærke indflydelse hedenskab på dannelsen af kristendommen i vores land ...

Mange af de kvaliteter af gudinden Mokos kan endda blive betragtet noget maskulin: magt og Vankelmodigheden af karakter, mod, udholdenhed, evne til at kæmpe for deres egen lykke (husk Magdalene, den eneste Kristi discipel, der ikke opgive ham under korsfæstelsen). Men alt dette er perfekt afbalanceret i sine rent feminine egenskaber - sparsommelighed, kærlighed af orden, evnen til at lave mad godt og hårdt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.