FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er depression? typer bassiner

Jorden relief utrolig forskelligartede. På sin overflade skiftevis med dybe kløfter højeste tinder, er stenede arrays kombineret med brede og flade sletter. Denne artikel fokuserer på en af de former for et jordbaseret lettelse. Hvad er depression? Som det ser ud? Hvilke typer af bassiner eksisterer?

Hvad er depression?

I geografi, er det udtryk bruges ret ofte. Især i geomorfologi - den videnskab, som studerer terrænet på vores planet. Så hvad er depression?

Hollows i geologi og geografi kaldes et relativt store negative landskabsformer i land eller havbunden. Oftest har de en rund form.

På størrelse af bassinet kan være meget forskellige. For eksempel, Afar trekant i Østafrika dækker et stort område, som beløber sig til titusindvis af kvadratkilometer. Andre bassiner er langt mere beskedne i størrelse (som for eksempel Nadbuzhanskaya Basin i det vestlige Ukraine).

På oprindelsen af disse former for nødhjælp er tektoniske, erosion, iskold, Karst, aeoliske og endda vulkansk. Ifølge vandet regime kan være affald og udrænet.

Basin findes både på land og på havbunden. Hvad er depression i oceanografi? Dette er en enorm reduktion af den oceaniske bund, omgivet af de kontinentale hældning, undersøiske bjergkæder eller volde. Den gennemsnitlige dybde af undersøiske depressioner har tendens til at overskride mærket på 3500 meter.

Bassinet af Bajkalsøen: oprindelsen og interessante fakta

Separat geomorphologists overveje og sø bassiner. Denne reduktion i overfladen, fyldt med vand. Inden Ruslands største og det mest interessante er en sø langs Bajkalsøen. Hvordan og hvornår det opstår?

Undersøgelse af den dybeste sø af planeten er alvorligt engageret i det XVIII århundrede. Tysk videnskabsmand Peter Pallas første til at fremsætte en hypotese om oprindelsen af hans depression. Ifølge ham, blev Baikal dannet som følge af den globale naturkatastrofer. Efter Pallas deres antagelser bygget og mange andre forskere. Og tættere på sandheden nærmede sovjetiske geograf VA Hoops.

Faktisk Baikal Basin er del af et stort riftzone, hvorefter skorpen er konstant og stærkt opvarmet unormalt. Følgelig deformeres, massen af rock, de flød og dannede en kæde af kamme, som nu er omgivet på alle sider af søen.

Interessant faktum: De moderne forskere har fundet, at Baikal kysten flytte fra hinanden omkring 2 cm om året. Periodisk i denne region er faste og jordskælv. Alt dette betyder, at dannelsen af bassinet af Lake Baikal fortsætter den dag i dag.

Nu hvor du ved, hvad depression er, og hvordan det ser ud. Denne negative form for terrestrisk nødhjælp, som kan forekomme både på land og under havene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.