FormationUngdomsuddannelse og skoler

Nitrogen-fikserende bakterier: habitat, funktion

Bakterier - et koncept velkendt for alle. Indhentning ost og yoghurt, antibiotika, spildevandsbehandling - alt dette gør det muligt at encellede bakterielle organismer. Lad os komme i nærkontakt med dem tættere.

Hvem er bakterier?

Repræsentanter for denne realm af naturen repræsenterer en enkelt gruppe af prokaryoter - organismer, celler berøvet kerne. Men dette betyder ikke, at de ikke indeholder genetisk information. DNA-molekyler er frie i cytoplasmaet og er ikke omgivet af skallen.

På grund af deres mikroskopiske størrelse - op til 20 mikrometer, bakterier videnskabsstudier mikrobiologi. Forskere har fundet, at prokaryoter kan være encellede eller deltage i kolonien. De har en temmelig primitiv struktur. Desuden kernen bakterie frataget alle typer af plastider, Golgi-komplekset, EPS, lysosomer og mitokondrier. Men på trods af dette, den bakterielle celle er i stand til at udføre de vigtigste processer i livet: anaerob respiration uden ilt, heterotrofe og autotrofe ernæring, ukønnet formering og dannelsen af cyster, mens du oplever ugunstige forhold.

klasser af bakterier

Den er baseret på klassificeringen af de forskellige tegn. En af dem - en form for celle. For eksempel tage form Vibrio komma, kokker - afrundet form. spiral synspunkter har spirilla, og stavformede - baciller.

Endvidere bakterierne samlet i grupper afhængig af egenskaberne af cellestrukturen. Disse er i stand til at danne en mukøs kapsel omkring sine egne celler og er udstyret med flageller.

Cyanobakterier, eller blå-grønne alger, er i stand til fotosyntese og med svampene er en del af mosser.

Mange typer af bakterier er i stand til symbiose - et gensidigt fordelagtigt samliv organismer. Kvælstoffikserende bakterier sætte sig på rødderne af bælgplanter og andre planter, der danner knuder. Hvad betyder de nodule bakterier, let at gætte. De konverterer atmosfærisk kvælstof, som er så nødvendig for udviklingen af planter.

forsyning Metoder

Prokaryoter er en gruppe af organismer, som er tilgængelige alle former for fodring. Så, grøn og lilla bakterier lever af autotrofe, af solenergi. På grund af tilstedeværelsen af plastiderne det kan males i forskellige farver, men altid indeholder klorofyl. Bakteriel og planternes fotosyntese adskiller sig væsentligt. I bakterier bliver vandet ikke påkrævet reagens. Elektrondonoren kan være hydrogen eller hydrogensulfid derfor oxygen ikke frigøres under denne proces.

En stor gruppe af bakterier fodret heterotroft, t. E. Ready organiske stoffer. Sådanne organismer er vant til at levere de rester af døde organismer og deres metaboliske produkter. Bakterier rådnende og fermentering er i stand til at nedbryde alle de kendte organiske stoffer. Sådanne organismer kaldes saprotroph.

Nogle planter bakterier kan danne en symbiose med andre organismer: svampe, sammen med en del af lichen, gensidigt sameksistere med rødderne af bælg- kvælstoffikserende root nodule bakterier.

chemotroph

En anden gruppe af fødevarer typer er chemotroph. Det er slags autotrof ernæring, hvori solenergi anvendes i stedet for energien af kemiske bindinger mellem forskellige substanser. Kvælstoffikserende bakterier tilhører sådanne organismer. De oxidere nogle uorganiske forbindelser selv samtidig sikre den nødvendige mængde energi.

Nitrogen-fikserende bakterier: habitat

Tilsvarende foder og mikroorganismer, der kan omdanne en nitrogenforbindelse. De kaldes kvælstoffikserende bakterier. På trods af, at bakterierne lever overalt, levested for denne særlige type - jorden. Mere specifikt rødderne af bælgplanter.

struktur

Hvad betyder de nodule bakterier? Det er på grund af deres struktur. Kvælstoffikserende bakterier er klart synlige for det blotte øje. Afregning på rødderne af bælgplanter og korn, de trænger ind i planten. I denne form fortykkelsen, som finder sted i stofskiftet.

Det er værd at sige, at de kvælstoffikserende bakterier er Mutualists gruppe. Deres sameksistens med andre organismer er til gensidig gavn. Under fotosyntesen, planter syntetisere kulhydrat glukose, er nødvendig for livsprocesser. Bakterier er ikke i stand til sådan en proces, så klar til at få sukker fra bønnerne.

Planter til Livet har brug for kvælstof. Dette stof i form af et tilstrækkeligt stort antal. For eksempel kvælstofindholdet i luften er 78%. Men i denne tilstand, planterne ikke er i stand til at absorbere dette stof. Kvælstoffikserende bakterier fix atmosfærisk nitrogen og omsætte den til en form egnet til planterne.

produktivitet

Hvad betyder de kvælstoffikserende bakterier kan ses i eksemplerne kemotrofe Azospirillum bakterier. Denne organisme lever på rødderne af græsser: byg eller hvede. Han er med rette kaldes en leder blandt producenterne af kvælstof. Per hektar det er i stand til at give 60 kg af elementet.

Kvælstoffikserende bakterier af bælgfrugter, såsom rizobitumy, sinorizobiumy og andre er også gode "arbejdere". De er i stand til at berige hektar jord masse med nitrogen op til 390 kg. På flerårige bælgplanter bebor vindere azotoobrazovaniya hvis præstation er op til 560 kg per hektar af dyrkede arealer.

livsprocesser

Alle de kvælstoffikserende bakterier på detaljerne i de vitale processer kan opdeles i to grupper. Den første gruppe er nitrificerende. Essensen af stofskiftet i dette tilfælde er en kæde af kemiske omdannelser. Ammoniak eller ammoniak omdannes til nitrit - salte af salpetersyre. Nitritter, til gengæld omdannes til nitrat, som også saltene af denne forbindelse. I form af nitrat bedre absorberes af rodsystemet af planter.

Den anden gruppe kaldes denitrificerende bakterier. De udfører den inverse proces: nitrater indeholdt i jorden, omdannes til nitrogengas. Der er således en nitrogencyklus i naturen.

Ved livsprocesser gælder også for processen med reproduktion. Det sker ved at inddele den i to celler. Meget mindre - ved knopskydning. Karakteristisk for bakterierne og seksuel proces, der kaldes konjugation. Samtidig er der en udveksling af genetisk information.

Fordi rodsystem allokerer en masse værdifulde stoffer, bakterier afregner i det meget. De konverterer planterester til stoffer, der er i stand til at absorbere planten. Som følge heraf et jordlag omkring erhverver visse egenskaber. Det kaldes rhizosfære.

Måder på penetration af bakterier i roden

Der er flere måder at introducere bakteriecellerne i væv af rodsystemet. Dette kan ske på grund af forringelse af integumentary væv eller i områder, hvor roden af unge celler. root hår zone er også chemotroph ved indtrængning i planten. Endvidere rodhår og inficeres som følge af aktiv celledeling af bakterielle knuder dannet. Gennemføre infektiøse celler dannelse af filamenter, der fortsætter processen med indtrængning i plantevævet. Med ledende bakterielle systemer forbundet med rodknolde. Over tid, får de en særlig ingrediens - leghæmoglobin.

Af den tid symptomer optimale aktivitet knuder erhverve en lyserød farve (på grund af pigmentet leghæmoglobin). Stand til at fastholde kvælstof kun de bakterier, der indeholder leghæmoglobin.

Betydning chemotroph

Folk har længe lagt mærke til, at hvis bælgfrugter grave jorden på dette sted høst vil være bedre. Faktisk pointen er ikke i færd med at pløje. Denne jord er mere beriget med nitrogen, så er nødvendige for vækst og udvikling af planter.

Hvis arket omtales som en fabrik til produktion af oxygen, kan de kvælstoffikserende bakterier rette kaldes en fabrik til fremstilling af nitrat.

Tilbage i det 19. århundrede, har forskerne været opmærksom på den fantastiske evne bælgfrugter. På grund af manglende viden om deres tilskrevne kun for planter og forbundet med andre organismer. Det er blevet foreslået, at bladene kan løse atmosfærisk kvælstof. Under forsøgene blev det konstateret, at impulser, som er vokset i vandet, mister denne evne. Over 15 år har dette spørgsmål forblevet et mysterium. Ingen gættet, at bære alle disse kvælstoffikserende bakterier, som er levested er ikke undersøgt. Det viste sig, at sagen i et symbiotisk organismer. Kun sammen bælgfrugter og bakterier kan producere nitrat for planter.

Nu har forskerne identificeret mere end 200 planter, der ikke hører til bælgplanter familien, men kan danne en symbiose med kvælstoffikserende bakterier. Kartoffel, sorghum, hvede besidder også værdifulde egenskaber.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.