FormationSprog

"Kyllinger i efteråret" ": Ordsprogens betydning, eksempler på brug, moral

Alle mennesker ved, at en person let kan blive fascineret af sine egne ideer om livet, forelske sig i de illusioner, der er skabt af egne hænder. Kold hans ardor med alle mulige sætninger, en af dem - "høns i efteråret tror." Betydningen af ordsprog og sætning, vi vil overveje i denne artikel.

oprindelse

Historien hjælper os altid til bedre at forstå betydningen af dette eller det pågældende udtryk. Vi vil ikke foragt denne metode denne gang.

Det er ikke svært at forstå, at talomsætningen kommer fra landdistrikterne. Han blev født uden at se hende. Ikke alle kyllinger født om sommeren overlevede til efteråret, så de gamle beboere i landsbyen opfordrede sig til ikke at glæde sig over sommeren stort kyllingekyll og sagde til personen: "Vent til efteråret, og der skal du tælle kyllingerne." Hvorfor levede kyllingerne ikke ud? Årsagerne var forskellige: dårlig sundhed, vilde dyr osv.

værdi

Over tid blev oprindelsen glemt, kun udtrykket "høns i efteråret" er tilbage. Ordsprogens betydning: Foreløbige konklusioner, døm hastigt, foreløbige resultater er nogle gange fejlagtige. Eksemplet er dog altid klarere. Vi vender nu til brugssituationen.

Et eksempel. Glædelig deltagende og hækfader

Der er en velkendt tankegang af Victor Frankl (den berømte psykolog), at lidelse har evnen til at udfylde alt det rum, der tilbydes. For eksempel brød en pige hendes søm, og en mand har kræft i sidste fase, men de er lige så ulykkelige. Dette er paradoksen af lidelse.

Hvis vi oversætter denne sætning af Frankl til sproget af russisk folkesyndom, så er det med nogle forbehold muligt at sige dette - dens skjorte er tættere på kroppen.

Ikke modsiger den store psykolog, men supplerer ham, siger at med lykke er den samme historie. Det fylder personen fuldstændigt, beruser ham, og han kan ikke nøgternt vurdere sine præstationer og muligheder. Kort sagt, det kan ikke forstå, at kyllingerne i efteråret betragtes (betydningen af ordsproget vi opdagede lidt tidligere).

Kendt situation. Glad i gårsdagens skoledreng lærte at han kom ind på det prestigefyldte universitet i sin by, lad os sige, på Filosofisk Fakultet. Han løber hjem og skriger: "Far, far gjorde jeg!". Far krammer sin søn, lykønsker ham. Inspireret af den samme unge mand, drevet af eufori og drømme, siger han til sin far: "Far, jeg vil blive en ny Aristoteles, jeg vil tilslutte Nietzsches bælte!". Den nærmeste forfædre svarer og griner: "Lad os se, måske vil det, men vent, kyllingerne om efteråret tror på, at ordsprogens ord, min kære, ikke bør glemmes."

Moral of fraseologi

Menneske - et væsen, som ikke kan leve kun nutiden, han altid fortryder fortiden og ser frem til håbet med fremtiden. Han tørster altid efter det urealiserbare. Religion og filosofi forsøger at gøre deres vagt opmærksom på charmen i det nuværende øjeblik. Som Brodsky skrev: "Stop, øjeblikket, du er ikke så smuk, som du er unik."

Mærkelig, som det kan synes, er folkesynshed udtrykt i samklang med klassikerne af litteratur og åndelig praksis. Fordi udtrykket "høns i efteråret" tror, siger meningen med fraseologi, at du først og fremmest skal sætte pris på det nuværende øjeblik og leve, som de engelsktalende folk siger trin for trin. I oversættelse betyder dette "trin for trin", det vil sige at bevæge sig fra en vital opgave til en anden, ikke skyndte sig på fortolkningen af begivenheder omkring.

Hver person på sin egen måde forstår den visdom, der er indgået i livet. Nogen læser bøger, absorberer dem i tons, de for ham som luft, vand eller mad, og måske alle sammen. Og nogen kan læse sætningen "kyllinger i efteråret tror" og forstå hele livet for at omfavne hele dens betydning.

Sandt nok må det siges, at evnen til at se i en sætning alt livets visdom ikke kommer fra guddommelig inspiration, men ved arbejde og tålmodighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.