FormationVidenskab

Fotosyntese i planter og dens funktioner

planternes fotosyntese er en kompleks fysisk-biokemisk proces, hvorved planter konvertere elektromagnetisk energi, som er i solstrålerne til kemisk energi, der anvendes i organiske forbindelser. Grundlaget for denne proces er en kæde redox kemiske reaktioner, som følge af hvilket elektroner overføres fra donor-reducerende middel, som er hydrogen, og vand, til acceptoren, er en oxidant. I denne form kulhydrater og O2 frigives under oxidationen af vand.

Fotosyntese Anlægget har to på hinanden følgende trin. Den første fase kaldes lys (fotokemisk). På dette stadium er det kvante lysenergi omdannes til kemisk energi for links højenergi-forbindelser, samt en universel reduktionsmiddel. I det andet trin, som har navnet mørke (metabolisk) opnået fra den kemiske energi af et reduktionsmiddel og en universel pass loop til fiksering og reduktion af carbondioxid, hvorved der dannes carbohydrater. fotosyntetiske mekanisme adskiller lys og mørke skridt ikke kun i tid, men også i rummet. Lys trin finder sted i en særlig energiomsætning thylakoidmembranerne, mens de mørke reaktioner finder sted enten i chloroplasten stroma, eller i cytoplasmaet.

Fotosyntese og anlæg åndedræt er baseret på absorptionen af lyskvanter, hvor de vigtigste rolle spilles af klorofyl absorptionsspektrum som indbefatter det synlige område, og proksimalt dertil portion infrarød og ultraviolet regioner. Det vigtigste pigment for alle anlæg til at udføre fotosyntese er klorofyl a. Grønalger, mosser og vaskulære planter er mere og klorofyl b, som udvider spektret af lys absorberet. Nogle arter af alger indeholder klorofyl c og d. Udover klorofyl, i færd med at lysabsorption er også involverede carotenoider og phycobiliner.

Efter absorption af lys forekommer fotokemisk trin, hvori er involveret to typer af fotosystem I og II (PS1 og PS2). Hver af APS består af reaktionscentret, hvor ladningsadskillelse forekommer, elektrisk transportkæde, hvor elektronen oxidation, og et sæt af komponenter, der udfører processerne for fotooxidation af vandet og regenerering af reaktionscentret. I reaktionsbetingelserne centre i lyskvant energi omdannes til kemisk og derefter elektronerne bevæge sig efter gradienten af elektrokemiske potentiale, som udgør elektrontransportkæden af fotosyntesen.

Fotosystem II type udfører fotooxidation omsætning af vand, hvorved der dannes oxygen og protoner H +. Parallel fotosyntetiske elektrontransport foregår protonoverførsel fra chloroplasten ind intrathylakoid region. De resulterende reaktioner producerer NADPH og ATP, som er de primære produkter af fotosyntese. Endvidere fotosyntesen af planter udgør den enzymatiske reaktion, hvor kuldioxid opnået fra proteiner, kulhydrater og fedt. Hvis den mørke ikke-kulhydratmetabolismen omfatter retningsvirkning, de dannede aminosyrer, organiske forbindelser og proteiner.

Metaboliske processer til CO2 fiksering type er opdelt i C3, C4 og CAM fotosyntese. Således carbohydrater, som er dannet på den mørke fase af fotosyntese i chloroplaster kan deponeres i form af stivelse forbindelser exit chloroplasten at danne nye celler til at fungere som en energikilde til metaboliske reaktioner.

planternes fotosyntese bruger kun 1-2 procent af den absorberede lysenergi. Intensiteten af fotosyntesen påvirker den spektrale sammensætning og intensitet af lys, temperatur, vandbehandlingsanlæg og mineral ernæring, koncentrationen af CO2 og O2, samt andre miljøfaktorer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.