SundhedSund kost

Drikke regime: organisationen og regler. Drikke regime i skole eller børnehave

Korrekt ernæring og drikke regime - nøglen til en vellykket levetid. Mand to tredjedele består af vand, så det er vigtigt at opretholde væskebalancen i kroppen.

Generelle begreber

Drinking tilstand - denne procedure er anvendelsen af vand, der tager hensyn til menneskelige fysiologiske betingelser og miljømæssige karakteristika af mediet. Det er vigtigt, at væsketilførslen i kroppen forblev i det normale område. Dette gælder især for mennesker, der bor eller arbejder under forhold med høj varme. Drinking regime tager også hensyn til varigheden af øvelsen.

Den korrekte daglige forbrug af vand bør udarbejdes med hensyn til alder på den person og hans virksomhed. Manglende væske kan forårsage betydelige ændringer i kroppen. Af de symptomer på dehydrering kan identificeres åndenød, hjertebanken, fortykkelse af blodet, kvalme, tørst, tør hud, ukontrolleret slip vægt. Normalisér arbejdet i alle interne systemer i dette tilfælde kan eneste rigtige at drikke regime. Det vil forbedre vand-salt metabolisme og aktivitet af det centrale nervesystem og alle organer. Overskydende væske er lige så farligt for mennesker som sin ulempe. De første ofre nyre og hud. Det begynder at produktionen derigennem en stor mængde salte. I dette tilfælde en person har brug for at reducere mængden af vand, der forbruges. Negativt virker på kroppen og uordnet drikke. Det svækker fordøjelsesprocessen, skaber en ekstra byrde på hjertet og nyrerne.

Det er bemærkelsesværdigt, at det meste af kroppen af vand falder i form af væske og mad og kun 10% er dannet i de interne humane systemer.

Brugen af ordentlig drikke regime

Vand er forudsætning for liv mere end mad. Uden mad en person er i stand til at overleve i op til seks måneder, og uden væske - ikke mere end 72 timer. Næsten 70% af det menneskelige legeme er sammensat af vand. Det meste af det er indeholdt i muskelmasse (50%), efterfulgt af leveren (16%), knogle (13%) og blod (5%). Resten af den procentdel allokeres til de indre organer.

I den menneskelige krop vand overalt: i celler i deres skal omkring dem. Det er derfor, de drikker regime er så vigtig for livet. mand på sammensætningen af den ekstracellulære væske ligner havvand. Dette blod og lymfe og rygmarven, og tarmsaft. En stor procentdel af sammensætningen af den ekstracellulære væske take protein og natrium. Korrekt drikke regime er med til at normalisere kroppens vigtigste funktioner. Vand er involveret i kemiske reaktioner relateret til fordøjelse, metabolisme, spaltning af madrester. Hertil kommer, hun spillede rollen som en slags transport, dvs. leverer ilt og andre spor komponenter i blodet og celler. Det opretholder en permanent vand temperaturen i kroppen og giver krop klar til fysisk aktivitet.

Hvor meget skal du drikke

Vand kommer ind i kroppen gennem fordøjelseskanalen. Vist straks på flere måder: med fæces, urin, sved, gennem lungerne. Derfor er mængden af væske taget for at bestemme dens tab for den aktuelle dag. For eksempel en voksen 24 timer mister op til 3 liter vand.

I varmt vejr eller under tung belastning af væsken er meget mere. Situationen er den samme med arbejdet under de højest mulige temperatur indikatorer, for eksempel inden for metalindustrien eller kul. I dette tilfælde bør en person drikke per dag fra 4 til 5 liter vand. I sådanne barske forhold er det vigtigt for kroppen at forblive i god form, og til dette er det nødvendigt at normalisere væskebalancen, modregning sit tab. Under normale forhold bør vital person, drikke fra 2,5 til 3 liter vand. Dette er cirka 12 kopper (8 kopper). Men dette betyder ikke, at en daglig sats af vand (3 liter) skal drikkes, som det er flydende. En stor del af kroppen kommer fra fødevarer.

internationale normer

Drikke ordning skal være i overensstemmelse med almindeligt anerkendte internationale standarder. Således under lav aktivitet (stillesiddende arbejde, afslappet livsstil) væskehastigheden for en person, der vejer 50 til 60 kg udgør 1,85 liter. Med en vægt på 70-80 kg er nødvendig for at drikke op til 2,5 liter, 90-100 kg - op til 3,1 liter. I dette tilfælde bør arbejds- og levevilkår være positiv.

I moderat aktivitet for enkeltpersoner vejer 50 til 60 kg beruset væskeforsyning varierer 2-3 liter. For dem, der vejer 70-80 kg norm er 3 liter vand, og for dem, der 90-100 kg, - fra 3,3 til 3,6 liter. Betingelser for moderat at bo og arbejde. Med høj aktivitet, eller svær varme klimaer mængde drik kan nå op til 5 liter. For personer med teint fra 50 til 70 kg flydende materiel bør være 2,5-3 liter vægt på 80 til 100 kg - omkring 4 liter. Jo mere fuldstændigt en mand og hans fysiske aktivitet, jo højere niveau af væskeindtag.

Hvornår og hvordan skal du drikke

Vi er nødt til at forbruge vand kun i ca 15-20 minutter før måltider. Det er strengt forbudt at drikke under måltidet, endnu værre - efter det. Den kendsgerning, at fluidet forlader maven først efter 10-15 minutter efter modtagelse gennem fordøjelseskanalen. Under måltidet, vil vandet fortynde galden, hjælpe med at fremskynde opdeling og fjernelse af næringsstoffer. Dette vil forværres betydeligt fordøjelsesprocessen.

Hvis overdreven drikke efter at have spist alle ufordøjede madrester vil være genstand for gæring og forrådnelse. Det er vigtigt at vide, at fødevarer med stivelse fuldstændigt spaltes kun efter 2 timer, og protein - i 2-3 gange langsommere. Derfor, efter et måltid anbefales til flydende, efter at den tildelte tid for fordøjelsen. Start dagen bedre bare drukket på tom mave med et glas vand med presset ham en skive moden citron. Egnet til morgenmad te eller herb bouillon (ikke mere end 0,5 L). Du bør også drikke 1-2 kopper vand før hvert måltid indtagelse. Om natten, er det tilrådeligt ikke at drikke. For et par timer før sengetid får lov til at drikke en kop.

I varmt vejr, når tørsten stiger, bør indtages 0,5-1 liter mere. Dette bør dog ske gradvist, i et par slurke, så for ikke at irritere maven.

Optimale fluidkilder

Det er bedst egnet til hyppig drikkevand simpel kogt vand. Ikke desto mindre væske fra kloaksystemer har en række ulemper, såsom tilstedeværelsen af chlor og andre kemiske elementer kontaminerende den gamle rør. Nogle er forvitret eller nøjes inden for få timer efter eksponering i en åben beholder. Men ikke alle kemikalier kan elimineres. For eksempel er bly ikke fordampet, selv når kogt. Også i kloak vand har bakterier. Men i dette tilfælde er kommet til ved hjælp af høje temperaturer (kogende). Det skal bemærkes, at varmebehandlingen bør udsættes for selv de "spring" vand fra flasker.

Korrekt drikke regime er baseret på den rigelige forbrug af te. Ligegyldigt hvilken slags det er, grøn eller sort. Den vigtigste ting, han var frisk og ikke stærk. Te indeholder en masse biologiske komponenter, såsom kulhydrater, aminosyrer, mineraler, pektin, vitaminer. Hertil kommer, at denne drik tonic kardiovaskulære system og centralnervesystemet, normalisere fordøjelsen og stofskiftet, lindrer hovedpine. Et andet vigtigt element for at drikke regime er saft. Her vil det passer absolut enhver: frugt, grøntsager, og endda naturlægemidler. Saften er særligt rige på vitaminer og mineraler, essentielle for kroppen.

ordentlig drikke regime i børnehaven

I børnehaven primære opgave er at organisere rettidige vandforbrug i overensstemmelse med de sanitære standarder. Drikke regime i børnehaven giver kogt regler for opbevaring vand (op til 3 timer). Væsken bør stilles til rådighed for elever i hele opholdstiden inden for murene af institutionen.

Ved almindeligt accepterede standarder barn bør indtage vand i en mængde på 80 ml per 1 kg legemsvægt. I den tid tilbragt i børnehaven elev volumen drukket væske bør være mindst 70 vægt-%. Det er vigtigt, at vandtemperaturen var 18 til 20 grader. Væsken tilføres kun i de behandlede keramiske beholdere.

Korrekt drikke regime i skolen

Hver uddannelsesinstitution bør give deres elever den centraliserede vandforsyning. Dette gælder også for drikker springvand, og stationen ventiler. Drikke regime i skolen skal udføres således, at de studerende i det offentlige rum i løbet af dagen var i stand til at genopbygge væsketilførslen i kroppen. Hoved springvand skal installeres således, at strålen højde var fra 10 til 25 cm.

Hvis et problem med en centraliseret vandforsyning, er det nødvendigt at arrangere en midlertidig drikke tilstand ved hjælp væske færdigpakket i beholdere (kopper te, saft, kompot, flasker og så videre.).

Generelle anbefalinger

Forbruger vand bør være ensartet og langsomt. I den varme årstid - for et par slurke. For en voksen en daglig sats af væske kan beregnes ved hjælp af formlen: 40 ml pr 1 kg masse. Den mest hurtige anvendelige drikke en juice. Det kræver ikke strøm til opdelingen. Den maksimale daglige mængde saft - 1,5 liter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.