Nyheder og SamfundMiljø

Placer og mediernes rolle i det politiske liv i samfundet. Årsagerne til den stigende mediernes rolle i politik

I dag nyder hidtil uset succes information, og det rejser høj, og uden den mindste nåde ruinere, og eje det har hele verden. I de seneste år, mediernes rolle i det politiske liv er vokset umådeligt, effekt på det sociale liv fra denne side er absolut ikke svarer til den, der fandtes i alle tidligere århundreder.

ansvar

Samfundet stiller ikke kun dette eller denne udtalelse, men også adfærdsmønstre, som slidbane ned alle tilsyneladende uforanderlige principper. Tv, radio, magasiner, aviser kæmper nu, og at oplysningerne krigen er langt mere blodig end nogen atomkraft, fordi det direkte påvirker det menneskelige sind, i form mesterlige halv sandhed, usandhed og direkte løgne. I sovjettiden var det også mærkbar konkret mediernes rolle i det politiske liv, når alle kendsgerninger blev kontrolleret grundigt ved dem ganske dygtigt manipuleret. Recall eksempler obolganiem aktiviteter næsten alle forlod posten som generalsekretær.

Den enorme masse af syndighed overdrevet i forhold til institutioner som SMERSH, Gulag og om Stalin og Beria personligheder. Der har været offentlig Debunking og mindre, blev udsætter ulovlige aktiviteter af embedsmænd og politikere, kunstnere og forfattere. Sådanne oplysninger har altid været en stor succes med læserne og har været virkelig katastrofalt for heltene fra disse publikationer. Tværtimod - rosende essays og transmission gøre alle mulige aktivister og fremmest bogstaveligt talt stjernerne på forskellige niveauer op til offentligheden. Derfor kan ikke overvurderes mediernes rolle i det politiske liv. Og selvfølgelig, for at tillade fælles anvendelse af oplysninger hver person skal være ansvarlig.

Medier funktion i politiske aktiviteter

Medierne samfund udføre en række funktioner, og i stort set alle områder og institutioner. Dette og oplysninger om en lang række begivenheder i verden og i det land, næsten alle områder - politik, sundhed, socialisering, uddannelse og så videre. Denne reklame i alle dens former. Og indflydelsen af informationssamfundet virkelig kan ikke overvurderes, da det er på alle måder, og især medierne spiller en vigtig rolle i det politiske liv, fordi alle de instrumenter indflydelse på gennemførelsen af den politiske proces er fundet i hænderne på dem, der har de oplysninger og knowhow til at manipulere det.

Moderne statskundskab forringer ikke den rolle, der giver medier sådanne højt profilerede titler som "fjerde magt", "den store dommer" og så videre, at sætte medierne på lige fod med magt af retslige, udøvende og selv lovgivende. Men politiske analytikere er ikke så galt, medierne virkelig blevet næsten almægtig. Styring TV - skærm og land. Ingen politiker kan ikke undvære pressen, den har brug for alle sine arter - og print, og radio og fjernsyn. Og de grandiose ændringer, der nu ses rundt om i verden, de indflydelsessfærer, - resultatet af, hvad hans rolle medierne spiller i det politiske liv i samfundet leg inspireret.

En historie fuld af tragedie

Specielt farlig binge medier, når i landet er der ingen oppositionspartierne, relevante sammenslutninger eller organisationer, som ikke tillader at udvikle et totalitært system. Under disse omstændigheder er simpelthen uerstattelige mediernes rolle i det politiske liv i samfundet. Eksempler lige foran dine øjne. Hvordan så alt skete i slutningen af begyndelsen af 80'erne i Sovjetunionen, hvor befolkningen er mere afslappet troede alt, hvad ville nogen broadcast medier?

Sandelig, så for at læse meget mere interessant end den faktiske levende. Folk er ikke vant til sådanne skandaler og massiv irettesættelse, som pludselig faldt ned fra et vilkårligt sted på de forvirrede og forfærdede mennesker. Disse oplysninger krig sluppet løs i de år, medierne, organiseret og stimuleret de kræfter, der hurtigt ødelagt, og derefter plyndrede rigeste land, det var hende, der har bidraget til et nederlag for hele det politiske system, der drives i landet i halvfjerds år. Den stigende mediernes rolle i det politiske liv i samfundet, der sker på et tidspunkt, hvor kontrollen over oplysningerne falder i hænderne på skruppelløse mennesker, der ved at manipulere dem til at skabe et gunstigt offentlige mening.

I mellemtiden i Amerika

I USA mediernes rolle i det politiske liv begynder nøje studeret og analyseret på den meget tidlige 60'erne. Hvad kan forårsage en ukontrolleret direkte kommunikation med offentligheden, uden deltagelse af institutioner som skole, kirke, familie, partiorganisationer og så videre? Og hvad sker der, hvis denne proces er sat i kontrol? Det er et uundværligt værktøj i medierne støtte visse programmer. Mens medierne er ikke at fange i sit arsenal af tv og radio, gør kun trykte organer, det var ikke så slemt, selv om mange aviser og blade oprindeligt åbnet som ligene af forskellige politiske partier og meget få af dem forblev uden for den politiske proces.

Det vigtigste redskab for alle publikationer - de multidimensionalitet af information. Selv knyttet til en bestemt politisk platform for avisen altid serveret og materialer neutralitet, underholdning eller nyheder, det vil sige folk fra begyndelsen vant til at se sig selv en del af den øvrige verden, og på en bestemt måde at reagere på begivenheder i det. Men da tiden kom ... Den første tv-dækning af valgkampen i USA går tilbage til 1952. Siden da, det skabte hele skoler, uddannelse af journalister til at påvirke masserne på den måde, er gavnligt. I 80'erne tv er blevet en virkelig dominerende blandt alle medier.

debat

Den stigende mediernes rolle i det politiske liv i samfundet på grund af det faktum, at muligheden for at påvirke med deres hjælp, og endda simulere den politiske adfærd masserne, er det blevet testet gentagne gange eksempler på vælgerne stemme i USA, efter at tv-debat mellem præsidentkandidaterne. Så efter Kennedy vandt tv-møde med den politiske modstander - Nixon, og talrige vælgere meningsmålinger har bekræftet, at disse debatter har påvirket deres valg.

På samme måde, efter at telecast Reagan formåede ikke blot at fjerne hullet i fire procent mellem ham og Carter, men også tjene via tv debat yderligere fem procent af stemmerne. Det samme skete i Reagan-Mondale par Bush Dyukakis Bush-Clinton. Så efterhånden debatter mellem rivaler til præsidentposten er blevet et effektivt redskab i næsten alle lande, også i Rusland. Plads og rolle medier i det politiske liv er det vigtigste og førende. Og TV i buketten betyder - er en stor mulighed for eksponering og manipulation af den offentlige bevidsthed. Det bruges mindre og mindre for operationel eller objektiv information, for uddannelse, for uddannelse. Det er langt mere tilbøjelige til at forekomme i manipulation af interesser visse grupper.

billede

Ikke desto mindre er årsagerne til den stigende mediernes rolle i politik er ikke helt entydig, kan denne multi-facetteret og kompleks institution ikke bedømmes ensidigt. Mange af hans organer og elementer af gennemførelsesopgaver for forskelligartede selv ved blot at oplyse folk om begivenheder og fænomener, der opstår overalt - fra regional til global. Denne samling af information og dens udbredelse gennem årvågne observation af verden, er udvælgelsen og kommentarer, det vil sige, at redigere de modtagne oplysninger, og derefter er målet at forme den offentlige mening. Øge muligheden for menneskelig kommunikation - det er den væsentligste årsag til at øge mediernes rolle.

Samfundet er ekstremt politiseret, og pressen, radio og fjernsyn bidrager til denne uddannelse i de bredeste lag af jordens befolkning. Derfor mediernes rolle i det moderne politiske liv er stærkere end nogensinde. De hævder at et sted på vagthund af offentlig interesse, øjne og ører af hele samfundet: advare af den økonomiske afmatning, væksten af stofmisbrug eller anden kriminalitet, taler om korruption i regeringen. denne mediernes rolle, bør imidlertid være helt fra ingen afhængig - hverken politisk eller økonomisk. Men det sker ikke.

erhverv

I de industrialiserede lande, medierne er private virksomheder institution eller sektor af økonomien, der beskæftiger hundreder af tusinder af mennesker. Medier Den økonomiske aktivitet er baseret på indsamling, behandling, opbevaring og efterfølgende salg af information. Det vil sige, at medierne funktionen er ganske underlagt en markedsøkonomi. Alle modsætningerne i samfundet, er alle interesser forskellige lag og grupper gengivet i publikationer og programmer. Voksende økonomiske magt, og socio-kulturelle virkninger - reduceret statskontrol og selskaber (annoncører).

Det sker endda, og så udtalelser om visse spørgsmål ikke svarer til den herskende elite og ledelse af en publikation. Medierne er blevet store konglomerater, der har uafhængige og temmelig indbringende industri i virksomheden, men det er en kommerciel start og tillader ikke at gøre uden brug af markedet information tilgængelig. Og her kan alvorligt ændre ikke blot arten af den aktivitet, men også alle mediernes rolle i det politiske liv. Eksempler er talrige. Selv Reagan, den daværende nuværende formand for det land, i 1988, alle tre store amerikanske tv-udsendelser ikke frigives på grund af manglende kommerciel interesse. Som et resultat, 1989 var det sidste år af hans regeringstid.

andre eksempler

Publikationer, rapporter og kommentarer har kastet lys over de hemmelige kilder, der handler på den politik, de herskende kredse at være opmærksom på den brede offentlighed i de mest modbydelige funktioner i denne aktivitet. og det sker nogle gange. For eksempel i "New York Times" var offentliggørelsen af en sådan plan, da de blev offentliggjort, nogle Pentagon-dokumenter, avisen "Washington Post" afslørede Watergate-skandalen, og arrangeret telekorporatsii udsendelser fra Kongressen, hvor han tilbragte afslørende høringer. Det er også blevet mobiliseret til protest mod den offentlige mening om krigen i Vietnam, og i denne proces involveret en stor mange medieverden, herunder USA.

Amerikanske præsidenter Lyndon Johnson og Richard Nixon blev tvunget til at forlade den politiske arena, fordi medierne spiller en vigtig rolle i det politiske liv. Kort sagt, kan medierne begrænse både magt og virkningen af de herskende kredse. Men det forekommer oftest i tilfælde, hvor medierne er gavnligt. De fleste af de aviser og blade, radio- og tv-stationer, selv de mest berømte, holdes oven vande kun gennem de fornemmelser. Åbne skandaler afsløre svindel, så prøv at opdage hemmeligheder, sætte det hele på skærmen - det er det vigtigste mediernes rolle i det politiske liv. 11. klasse i russiske skoler er allerede studerer mekanismer sådan indflydelse.

"Bomber"

Ofte grådige for sensation udgave, søger at "sprænge bomben," at undersøge korruption eller anden embedsmisbrug, taler om efteråret moral blandt højtstående embedsmænd eller bedrag på den del af vælgerne i præsidentkandidaterne. Således angiver tonen i den offentlige debat. Bring det i offentligheden alle de skandaler og svindel i magtens korridorer. Og der er tidspunkter, hvor medierne er ved at vinde strålende sejre.

For eksempel, efter skandalen uoltergeytskogo efterfulgt af den første i den amerikanske præsidents tilbagetræden historier. Og når "Spiegel" har delt med læserne de oplysninger om den hemmelige infiltration af medarbejdere, der er beskyttet i forfatningen, i et privat hus og en simpel ingeniør til at installere der alle former for aflytning teknologi, fratrådte minister for Indre Anliggender i Tyskland.

"Ænder"

Men der er en anden måde. Journalisten af "Interfax" var til stede i retten, hvor de var til at nå en dom mod Khodorkovsky. Hun havde forberedt to rapporter til redaktøren før dommen. Og så lavede jeg en fejl med forsendelsen. I nyhedsfeed der er oplysninger, der Mikhail Khodorkovsky er allerede fri. Tilbagevisning - det er ikke hurtigt, indtil det er udstedt, markedet er vokset meget interesse. Dette er ikke det eneste tilfælde. Rygter om fratræden Viktor Chernomyrdin også rullet efter sådan en "and" i "Novaja Gazeta", hvor Boris Gromov "fjernet" fra posten som guvernør i Moskva-regionen, til at sende til den danske ambassade i Ukraine.

Her den rolle i det politiske liv i medierne i jagten på fornemmelser. I sådanne tilfælde skal den dialog mellem myndighederne og befolkningen er simpelthen ikke muligt, fordi kommunikationen er meget lig en børns spil kaldet "døv telefon". Den vigtigste regel at manipulere den offentlige smoznaniem er, at modtageren i som formår at isolere og fratage det udenlandske påvirkninger. Når der ikke er noget alternativ, smart og kontrolleret af ingen udtalelser. Dialog og debat i sådanne forhold er umuligt. Desværre, i det øjeblik de oplysninger manipulation metode er en del af en politik i stort set alle lande. Efter endnu en "and" den berørte offentlighed husker som værende forbundet med en slags skandale: om han stjal en pung, eller om han stjal. Ja, det er nogen, der allerede, og det gør ikke noget, fordi oplysningerne i disse dage er ikke længere meget hurtigt være relevant.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.