FormationVidenskab

Hvad er Numismatik: definition. videnskab numismatik

Mange mennesker spekulerer på, hvad numismatik. Definitionen af dette begreb, samt træk af den historiske udvikling af videnskaben er ganske interessante fakta, der relaterer til mange berømte personligheder de sidste århundreder.

Numismatik er interesseret en masse mennesker - det er for dem mønter er kulturel og historisk værdi, som de er villige til at gå til verdens ende. Samlere af alle de kræfter, der forsøger at få en anden sjælden mønt og genopbygge din samling. Husk også, at hvis du kan lide det så sjovt, som numismatik, kan mønt på priserne har meget overraskende. At have deres egen samling af ret dyrt, det ikke blot kræver investering af arbejdskraft og tålmodighed, men også en stor mængde kontanter (hvis det er en virkelig sjældne tilfælde).

Betydning

Hvad er Numismatik? Oversat fra det græske "nomos" den lov eller lovligt betalingsmiddel, og "NOMIZMA" betyder allerede "mønt". Selv numismatik - videnskaben om mønter, nu er det ekstra historiske disciplin , der studerer historie valuta og mønter.

Forskellen mellem solfangeren og numismatiker

Der er helt forskellige begreber, såsom "numismatisk indsamling" og "numismatik som en videnskab." Det var bare en samler vil være mest interesseret i, er ikke den historiske værdi af mønten, og dens sjældenhed, samt forskellige kunstneriske funktioner. Men hvis vi taler om numismatik som en videnskab, mønterne er det vigtigste objekt for studiet en række vigtige historiske processer for dannelse og fald hele lande og deres udenlandske økonomiske forbindelser og funktioner i det offentlige liv.

For eksempel, det er fra disse forskere er afhængige af alle teorier om oprindelsen af penge. De udforsker ikke kun mønter, men også checks, kuponer, kampagner, diverse kreditkort og mere. Derfor var der i 1960 et bredere begreb "exonumia", som henviser til at indsamle forskellige eksotiske numismatisk betalingsmidler, der ikke falder ind under den kategori af officielt vedtaget af staten. Dette gælder også for erindringsmønter, alle former for souvenirs i form af sedler eller mønter, der er udstedt i anledning af en fest.

Betydningen af forekomsten af numismatik

Det oosznavaya vigtigheden af udseendet af et sådant fænomen, vil du være i stand til at forstå, hvad numismatik. Bestemmelse indikerer, at denne videnskab undersøgelser ikke kun forskellige typer af mønter, men også papir penge, medaljer, badges.

Numismatik videnskab giver oplysninger om de forskellige økonomiske relationer befolkningerne i forskellige tider, epoker. Brug de mønter, du kan lære en masse om den politiske historie eller geografi. Forskere studerer sådanne betalingsmidler, udfylde de tomme felter i området af skikke og traditioner i de enkelte nationer og civilisationer og deres udvikling historie. Det er derfor, numismatik er tæt forbundet med den symbolik, epigraphs, ikonologi, samt kunsthistorie.

Historien om numismatik som en videnskab

En sådan lidenskab, som numismatik, dukkede op i det gamle Rom, det blev senere fast under renæssancen i Italien, hvor sprede sig yderligere og de europæiske lande. Det var på det tidspunkt de vise mænd i verden er begyndt at skrive lærde afhandlinger om dette fænomen, som er forklaret i detaljer essensen af en række billeder og indskrifter på mønterne.

Eckel - med dette efternavn autoritative østrigske videnskabsmand forbundet videnskabelige artikler inden for numismatik, i virkeligheden, han er grundlægger af den første systematiske forskning om dette emne. I det XVIII århundrede i Wien blev det offentliggjort otte bind af bogen "The Science of gamle mønter" I. I. Ekkelya - det er fra denne periode, studiet af mønterne blev til.

Faser i udviklingen af videnskaben om mønter

Således er historien om numismatik. Der er to primære stadier af dets udvikling, som går gennem det, hun optrådte foran os i den form, som vi kender det godt.

Hvad er Numismatik? Denne videnskab er kommet en lang proces med dannelse, faktisk helt afhængige af penge. Den første fase omfatter den æra, hvor var populær nok til byttehandel som den eneste måde at få nogen fordel ingen idé om, hvad penge er.

Anden fase begyndte med, at guld har handlet alene råvare-ækvivalent for hvilke udveksling kan være alt.

Efterfølgende var der første mønt af guld og sølv. State masseproducerede mønter, der har en identisk vægt og form, og satte en værdi forskellig værdi.

Det er med denne fase begyndte fødslen af numismatik, de første samlere. Barter produkter og daglig brug råvarer - det eneste, der var populære i oldtiden.

Overskud af egne fremstillede produkter ombyttes altid til noget mere nyttigt for husstanden. I løbet gik alt - skaller, skind, stoffer og mere.

Oprindelsen af mønter

Enkelt version af, hvordan de første mønter vises, og hvordan de ser, nej. Mange forskere siger, at kongen af Argos i Aegina præget de første mønter. En lille del af forskere mener, at dette er involveret Lydierne i VI århundrede f.Kr.. Der er også en opfattelse af, at indbyggerne i Middelhavet Ionia var de første bankfolk i VII århundrede f.Kr.. De inskriptioner og billeder på mønter skildrer de store herskere eller generalerne, vigtige historiske og politiske begivenheder. Dette gælder for militær aktion, interne stridigheder i statsmagten, de forskellige religiøse reformer, og meget mere.

Metal til gamle mønter

Mange forskere giver forskellige svar på spørgsmålet om, hvad numismatik. Nogle beviser for, at folk, der er interesseret i mønter, ikke bare akkumulerer dem i deres samlinger, Tesha forfængelighed, nemlig forskere indsamler objekt.

Mønter i Lilleasien og Grækenland var lavet af sølv og guld. Kina har den ære at være præget deres kobber. Noget senere i denne plan blev mere populære og forskellige legeringer. Det gælder bronze bilona, messing. Guldmønter tilsat en lille mængde kobber - viste sig ligering den prøve, som blev bestemt som den del af tiden en del af kobberet. Prøven altid bestemt af regeringen.

Lidt senere i tilsatte aluminiumlegeringer, nikkel, bly og andre metaller for at gøre mønten mere holdbare og slidstærke i drift.

Historier er tilfælde, hvor regeringen udstedte nye mønter, som har den samme benævnelse som den tidligere, men var ringere i kvalitet, og procentdelen af ædle metaller i dem var betydeligt lavere. Denne fornedrelse var en af de måder at profit.

Formålet med gamle mønter

Hvad er Numismatik? Definition af interesse for mange. Til at begynde at forstå formålet med mønter.

Tidligere blev de brugt ikke kun til gennemførelse af den monetære omsætning, men også på hukommelsen. Deres frigivelse kunne være timet til nogen væsentlig begivenhed. For eksempel gælder dette til mønt "at besøge pastiller", "død" eller andet "i syndernes forladelse." Det er også klar over den særlige mønt som bestået bøddel dommer når pensioneret - "Pfennig Hamburg bøddel" Mønter blev slået for hans fødselsdag og på den anden side ikke mindre vigtige datoer. Science numismatik undersøgelser hver sådan mønt individuelt, idet der tages behørigt hensyn til alle de historiske begivenheder, der har påvirket sit udseende.

Lige så populær mønt "at besøge pastiller." Bemærkelsesværdige eksempler er dem, der har den fordel, at en 2-frimærke udstedt i kongeriget Sachsen at besøge Kings Mint Myuldenhyutten i årene 1900, samt mønter Warszawa Mint til formanden for Polen i 1920'erne. De er især efterspurgt i dagens samlere.

Kommomerativnye mønter, spørgsmålet om der er specielt timet til enhver festlig lejlighed, er meget efterspurgt af moderne samlere.

Moderne værdifulde russiske mønter

Numismatik adskiller nogle meget værdifulde russiske mønter, hvis værdi varierer fra tusind rubler til 400 tusind rubler per aktie.

Dette gælder for fem cent i 2002, hvor der ikke er møntmærke. Prisen for en sådan mønt - til fire tusinde stykket. For eksempel har 5 cents 2003 release koste 800 rubler stykket.

Der er mønter, for hvor selv bankerne kan få en belønning. For eksempel, 5 rubler i 2003, som udgivet St. Petersborg Mønt, at banken vil blive evalueret i 5000 rubler per aktie, men i deres numismatiske værdi er højere end det dobbelte.

Et rubler af 2003 numismatisk værd 10 tusind rubler. 50 cent 2001, udstedt af Moskva Mønt - 100 tusind i det mindste.

2 rubler 2001, udstedt af Moskva Mønt værd 100 tusind rubler. Det samme gælder for mønter i pålydende værdi på 1 rubel 2001.

Det følger af denne konklusion: det er en dyr hobby - numismatik. Priserne for varer til en virkelig umagen værd samling er nogle gange uoverkommeligt høje.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.