FormationHistorie

Den udenrigspolitik Yaroslava Mudrogo og resultatet heraf

Ancient Kiev magt, stammer fra at kalde på den fyrstelige trone Olega Ryurika, den højeste top nås med Yaroslav. Intet under, søn af Vladimir den røde sol gik over i historien under kælenavnet Wise. Han hersker virkelig fornuftigt, pas på ikke kun på sig selv og deres kære, men også almindelige mennesker. Han byggede skoler og kirker, grundlagde byen, styrkelse magt humane måder.

Rise til magten

Den udenrigspolitik Yaroslava Mudrogo hjælper skitsere et historisk portræt af manden. Han var intelligent, forsigtig hersker, som virkelig plejet om sit land. Men først er du nødt til at beskæftige sig med den måde, han kom til magten.

Yaroslav far, Vladimir den Red Sun, havde tolv sønner. Blandt dem, han delte Rusland, giver hver sin arv. Yaroslav gik til Novgorod, pæn og rige by. I mellemtiden, i tid, han nægter at betale den skat i hovedstaden Kiev, med støtte fra vikingerne. Den rasende far indsamler trup at undertrykke oprør, men pludselig dør.

Ved at udnytte sin afdøde far og far understøttelse af Boleslaw the Brave (konge af Polen), Svyatopolk (en anden søn af Vladimir) erklærede sig storhertugen. Han dræber hans andre brødre - Boris og Gleb. For dette, gik han over i historien som den fordømte. Jaroslav samler en hær og besejre sin bror, indfanger Kiev. Så var der to kampe med Svyatopolk og den polske hær, hvorefter Jaroslav endelig styrket i hovedstaden.

Fighting Tmutarakan

Efter sejren over Svyatopolk var ikke i stand til at fokusere på offentlige anliggender og udenrigspolitik Yaroslava Mudrogo, som har været træg for tiden nye prins - bevis. I opholdsstuen stadig var der fire brødre, han måtte opgive jorden. Men storhertugen ikke gjorde, hvilket i høj grad ophidsede dem. Tmutarakan Prince Mstislav arrangerer march til Kiev og vinder. Afstraffelse den grådige bror i en kamp i 1023, det giver fred og adskillelsen af stat på Dnepr-floden. Betingelserne blev accepteret. Senere forenet trup vil fejre en række strålende sejre. Hvorfor vil vinde, og udenrigspolitik Yaroslava Mudrogo, og tilstanden af den gamle russiske stat.

udenrigspolitik

Den udenrigspolitik Yaroslava Mudrogo var at styrke den position Kievan Rus på den internationale arena. Først Prince lavet en kampagne sammen med Mstislav Poland, hvorfra reddet Cherven byer. Så vendte han sit blik til de baltiske lande, hvor den faste stammer Chud. Der lagde han i hans ære byen St. George (i dag Tartu), fordi den kristne navn Prince - Yuri. Så, der kombinerer i et enkelt hær af Novgorod, Kiev og trup-normannerne lejesoldater, påførte han et knusende slag mod Pechenegerne, hvorefter nomaderne ikke har inddrevet. Der blev også ture Yatvingians, Litauen og Mazovia, Byzans. De fleste af disse kampagner var en succes, bortset fra kampagnen mod Byzans, som var under kommando af den søn af Yaroslav.

Men udenrigspolitik Yaroslava Mudrogo (tabel bevis) ikke kun baseret på krigen. Lineal anvendt dynastiske ægteskaber ved at give deres døtre og søster for udenlandske monarker.

Den udenrigspolitik Yaroslava Mudrogo: table ægteskaber

Yaroslav Mudry Ingigerda, datter af den svenske Kong Olaf
Yaroslav søster Maria Casimir, konge af Polen
Annas datter 1 Henry, konge af Frankrig
Elizabeths datter Harold Fed, konge af Norge
datter Anastasia Andrew 1, konge af Ungarn
søn Izyaslav Polsk Prinsesse Gertrude
søn Vsevolod byzantinske prinsesse

intern politik

Den udenrigspolitik Yaroslava Mudrogo kort beskrevet ovenfor. Men portrættet af en historisk figur, ville en fremragende hersker ikke være komplet uden en beskrivelse af interne foranstaltninger. Prins rettet sin indsats om byplanlægning, udvikling og konstruktion af kirker og klostre. Så det var ham, der i 1037 beordrede sin Michaels i Kiev Saint Sophia Cathedral, som er dedikeret til sejr over nomader. sidestilles han således værdien af sin kapital og magt med Konstantinopel og det byzantinske rige, hvor der også er et tempel af samme navn. Ingen mindre majestætiske kirker Yaroslav bygget i Pskov, St. George og andre byer i Rusland.

Jaroslav er også kendt for sin passion for bøger, at ordrer i massevis overføre dem fra græsk til slavisk. Han åbnede en skole, hvor børnene lærte at læse og skrive, begunstiget krøniker. Og det er han skrev den første kode af lov kendt som "russiske Truth".

Resultater af bestyrelsen

Resultaterne af den udenrigspolitik Yaroslava Mudrogo som følger: Kievan Rus markant styrket sin troværdighed på den internationale scene, blev centrum for kulturelle, kirkelige og økonomiske liv i Øst- og Centraleuropa. Efter at have begyndt sin regeringstid med de borgerkrige, styrkede han staten og dens magt til at oplyse folket, breder kristendommen. Han efterlod ikke kun templer og byen, men også en smart efterfølger, og en anden - viljen til at leve i fred med alle dine sønner.

Russisk prins døde i 1054 20 februar måned. Men annalerne nogle gange modsiger hinanden, kalder på forskellige datoer. Men kaldenavnet på "den vise" fast for Jaroslaw kun i det nittende århundrede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.