FormationUngdomsuddannelse og skoler

Aminosyrestruktur. Definition og klassifikation af aminosyrer

Blandt det store udvalg af naturlige stoffer aminosyrer har en særlig plads. Det er på grund af deres enestående værdi både i biologi og organisk kemi. Faktum er, at fra aminosyrer består af simple og komplekse molekyler af proteiner, som er grundlaget for hver eneste form for liv på jorden. Det er grunden til, at videnskaben er meget opmærksom på studiet af spørgsmål som aminosyren struktur, egenskaber, produktion og anvendelse. Stor værdi af disse forbindelser i medicin, hvor de anvendes som medicinske præparater. For de mennesker, der er alvorligt engageret i deres egen sundhed og føre en aktiv livsstil, protein monomerer er en form for mad (såkaldt sports ernæring). Nogle af de typer, der anvendes i organisk syntesekemi som råmateriale ved fremstilling af syntetiske fibre - Enanth og nylon. Som du kan se, en aminosyre spiller en meget vigtig rolle, både i naturen og i det menneskelige samfund, så se på dem i flere detaljer.

Funktioner af strukturen af aminosyrer

Forbindelser af denne klasse er amphotere organiske stoffer, dvs. indeholde to funktionelle grupper, og derfor udviser dobbelte egenskaber. Især i de tilstedeværende molekyler hydrocarbylradikaler fastgjort til en NH2-aminogrupper og carboxylgrupper COOH. De kemiske reaktioner med andre stoffer der fungerer som aminosyren base, hvor syre. Isomerer af sådanne forbindelser er manifesteret som følge af ændringen eller den rumlige konfiguration af carbonskelettet eller amino position, og klassifikation af aminosyrer bestemmes på basis af de strukturelle træk og egenskaber af carbonhydridradikal. Det kan være i form af lige eller forgrenede og indeholde cykliske strukturer.

Optisk aktivitet aminocarboxylsyrer

Alle monomerer af polypeptider og deres 20 arter til stede i kroppen af planter, dyr og mennesker, er L-aminosyrer. De fleste af dem indeholder et asymmetrisk carbonatom, drejning under rotation af polariseret lys stråle til venstre. To monomer isoleucin og threonin - har to sådan carbonatomer og aminoeddikesyre (glycin) - ingen. amino optisk aktivitet klassificeringer vid udstrækning anvendes i biokemi og molekylær biologi studiet af processen med translation til protein biosyntese. Interessant nok D-form aminosyrer aldrig del af polypeptidkæderne af proteiner, men er til stede i de bakterielle membraner og metaboliske produkter af fungi, actinomycetes, der er i virkeligheden, de findes i naturlige antibiotika, såsom gramicidin. I biokemi velkendt stof med en D-formen rumlig struktur som citrullin, homoserin, ornithin, spiller en vigtig rolle i reaktionerne i cellemetabolisme.

Hvad er zwitterioner?

Igen, monomerer, at proteiner er sammensat af funktionelle grupper er aminer og carboxylsyrer. Partikler -NH2 og COOH interagerer sammen i et molekyle, der giver anledning til indre salte, kaldet bipolar ion (zwitterion). Dette forklarer den interne struktur af aminosyrerne i deres høje evne til at interagere med polære opløsningsmidler, såsom vand. Tilstedeværelsen af ladede partikler i opløsning forårsager deres ledningsevne.

Hvad er a-aminosyrer

Hvis aminogruppen i molekylet er ved det første carbonatom regnet fra carboxylenden sted sted, såsom aminosyren hører til klassen af a-aminosyrer. De indtager en fremtrædende plads i mærkning, fordi fra disse monomerer og fremstillet alle biologisk aktive proteinmolekyler, fx, såsom enzymer, hæmoglobin, actin, collagen og lignende. D. Strukturen af denne klasse af aminosyrer kan betragtes for eksempel glycin, den samme som er meget udbredt i neurologiske praksis som et beroligende præparat til behandling af milde former for depression og neurasteni.

Internationale navn af denne aminosyre - α-glycin, det har en optisk L-form og er proteinogeniske, som er involveret i oversættelsesprocessen og er en del af proteinmakromolekyler.

Proteiner og deres rolle i metabolismen af monomerer

Det er umuligt at forestille sig den normale funktion af organismen af pattedyr, herunder mennesker, uden hormoner, der består af proteinmolekyler. Den kemiske struktur af aminosyrerne i dem, bekræfter, at de hører til a-former. Fx triiodothyronin og thyroxin produceres af skjoldbruskkirtlen. De regulerer stofskiftet og i dens celler syntetiseres ud fra α-aminosyren tyrosin. De simple og komplekse proteiner findes som 20 større monomerer og deres derivater. Prothrombin, som regulerer blodkoagulering, er til stede carboxyglutaminsyre i myosin (muskel protein) detekteres methyllysin, enzymperoxidasen - selenocystein.

Ernæringsmæssige værdi af proteiner og deres monomerer

Overvejer strukturen af aminosyrer og deres klassifikation, vil fokusere på gradation baseret på evnen eller den manglende evne af protein monomerer syntetiseret i celler. Alanin, prolin, tyrosin og andre forbindelser, der dannes ved reaktionen af plastmaterialet udveksling og tryptophan, og syv andre aminosyrer har at komme ind i vores krop kun med mad.

En indikator for en korrekt og afbalanceret kost er niveauet for konsum af protein fødevarer. Det bør være mindst den fjerde del af den samlede mængde fødevarer modtaget af kroppen per dag. Det er især vigtigt, at proteinerne indeholdt i dens sammensætning valin, isoleucin og andre essentielle aminosyrer. I dette tilfælde er proteiner kaldes fuldstændig. De ind i menneskekroppen fra vegetabilske fødevarer, eller fødevarer, der indeholder svampe.

Monomerer selv essentielle proteiner kan ikke syntetiseres i pattedyrsceller. Hvis vi ser på strukturen af molekyler af aminosyrer, som er uundværlige, kan vi se, at de tilhører forskellige klasser. Så, valin og leucin er alifatiske serie, tryptophan - til de aromatiske aminosyrer og threonin - til en hydroxyamino.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.