Nyheder og SamfundMiljø

Altai-regionen: miljøproblemer og deres løsninger. Natur og industri i Altai Territory

På nuværende tidspunkt er i berømt for sin storslåede natur Altai Territory relativt få bevarede naturlige landskaber. Næsten alle af dem har oplevet og fortsat oplever virkningen af økonomiske og industrielle aktiviteter.

I denne artikel vil vi tale om eksisterende miljøproblemer i dag, Altai Territory, på veje ud af situationen, om historien om området, og meget mere.

Altai-regionen: generel information

Altai - den jord, der er genstand for Den Russiske Føderation og nabolandet Kasakhstan, refererer til den sydvestlige del af den sibiriske føderale distrikt.

Det skal bemærkes, at før 1991 i Altai-regionen, og var en del af den autonome Gorno-Altai-regionen, som i dag er et selvstændigt fag i Den Russiske Føderation - Altai Republic.

Befolkning i regionen er mere end 2490 tusind. Folk. Areal er 168.000 kvadratmeter. km, hvilket er 1% af den samlede russiske territorium. Det administrative centrum er byen Barnaul (befolkningen -. Mere end 650 tusinde mennesker).

Det grænser med Kasakhstan Region, Kemerovo og Novosibirsk regioner.

Som en del af kanten af de 12 byer, townships - 14, 67 landdistrikter og bymæssige bebyggelser (herunder det tyske nationale distrikt ..). Den passerer gennem kanten af Syd-Siberian Railroad, hvorigennem er varer i transit til de vestlige regioner. Større jernbanestationer Aleyskaya, Barnaul, Biisk, Altay, Rubtsovsk.

placering

Саянская горная ). Altai randområdet tilhører de 2nd fysiske lande (West Siberia og Altai - Sayanskaya bjerg). Mountain Pladsen er beliggende på den sydlige og østlige dele af sletten. Det Salairsky højderyg og ved foden af Altai. Central og West dele er fortrinsvis fladt terræn. Det Bijsko-Chumyshskaya bakke, Ob plateau og Kulundinskaya steppe.

For kanten karakteristisk for næsten alle eksisterende naturområder i Rusland - bjerge, taiga, steppe og skov steppe. For flade del karakteriseret steppe og steppe naturområder, med pløkker og søer netværk og kløfter, tape burs.

Ikke langt fra Bija, en biflod til Katun, er det den største udkanten af byen: Gorno-Altaisk og Barnaul. Biysk ligger direkte på bredden af Biya, der deler byen i to dele.

Flora og fauna

Før du ved, hvad er de miljømæssige problemer i Altai-regionen, beskrive dens natur.

Den rigeste vegetation sammen med kontraster af forskellige relief er ledsaget af mangfoldigheden i dyreverdenen. Ornitofauna kant omfatter mere end 320 arter af fugle. Pattedyr er repræsenteret ved 90 dyrearter.

I alt provinsen vokser omkring 2000 arter af vaskulære højere planter, der tegner sig for 2/3 af alle plantearter i det vestlige Sibirien. Blandt dem er levn og endemiske arter. Særligt værdifulde er følgende planter: perikon, merian, elfwort, rød rod, Rosenrod (golden rod), Maral rod og Marin (eller pæon), Ural lakrids, og mange andre. et al.

Woodlands besætte 26% af det samlede areal i regionen.

Floder og søer i Altai Territory

vandressourcer i regionen er repræsenteret grundvand og overfladevand. De største floder (17 tusind) er Katun, Ob, Aley, Biya og Charysh. Ob (de største arterie kanter) er dannet af sammenløbet Katun Bii og har en længde på 493 km. Den vandløbsoplandet dækker 70% af regionen.

Lake Altai Territory er mange, er der kun 13 tusind. Den største - Kulundinskoye et areal på 728 kvadratmeter. km.

natur

Især karakteren af Altai Territory i det faktum, at der vokser et stort udvalg af sjældne medicinske planter. De fleste af de høstede råvarer med hånden for at undgå skader på jord og ikke forstyrrer harmonien i naturen af Altai Territory. Dette er i sandhed et unikt område med en bred vifte af naturlige ressourcer, tiltrækker mange turister. Og i dag er det muligt at mødes med shamanen, altid klar til at tale om de gavnlige egenskaber af planter, der vokser her i bjergene.

Rich territorium og naturlige monumenter: de fyr bælte fyrreskove; sted for dannelsen af den store flod. obi; Hindbær, Lille Yarovoye, Kolyvanovskoe, Big Lake; Aya Sø; Denisov og Tavdinsky hule; Mountain cyanose; Chinook Valley med vandfald; Katun floden.

Ved første øjekast, den økologiske situation i Altai god. Det er berømt for sine kilder og vandløb, der transporterer rent vand fra bjergene i dalene og skove. Tusindvis af vandløb og floder vaskes af provinsen, hvilket sikrer den rigdom og renheden af jorden. Det er takket være vandet i disse søer til frugtbar jord og sund vokset rigtig mange skove og anden vegetation. Men her, under indflydelse af menneskelige aktivitet konsekvenser observerede miljøødelæggelse.

beskyttede områder

Et vigtigt spørgsmål i dag er løsningen på miljøproblemerne i Altai Territory, fordi dets territorier er fraværende som reserver og nationalparker.

I alt er der 33 reserve region, som optager 773,100 ha, eller 5% af kanten. Dette er ikke nok til at opretholde den økologiske balance i biosfæren (nu er det under det russiske gennemsnit). Selvfølgelig er der i Altai Territory miljøproblemer.

I Altai er der mange monumenter af naturen, taget under beskyttelse og repræsenterer uerstattelige naturområder. Alle af dem er af historisk, videnskabelig, kulturel og æstetisk værdi (vandfald, huler, mineralske fjedre, geologiske outcrops, paleontological objekter, og så videre. N.). Selv nogle århundreder gamle træer, mirakuløst bevaret frem til i dag, udgør en enestående natur-monument.

I alt Altai region 100 officielt godkendt naturlige vartegn (herunder geologisk - .. 54, vand - 31, botanisk - 14 og 1-kompleks).

I Altai nogle uchatskah vokse og leve sjældne planter og dyr, men disse områder har ikke en beskyttet status. I betragtning af de foreliggende omstændigheder, blev det besluttet om etablering af provinsen Tigerekskogo Kulundinskoye og statens reserver. deres organisering af arbejdet suspenderet på grund af manglende finansiering.

Årsagerne til miljøforringelse

Er der nogen miljøspørgsmål i Altai Krai? Selvfølgelig er der.

Vandområder er forurenede affald kant virksomheder i maskinindustrien, kemi og petrokemi, magt engineering.

Det største problem - bevarelse af små floder på grund af deres shoaling og forurening. På grund af reduktionen af skovområder der er vand erosion, forårsager shoaling senge. Talrige søer forurenet af husholdnings- og husspildevand fra husdyrbrug komplekser og bygder.

Udover alt det ovenstående, på det område i regionen ligger vejen for lanceringen køretøjer starte fra Baikonur.

konklusion

I dag er UNESCO tildeler en masse penge for at opretholde den økologiske kant. Desuden er de lokale myndigheder gør alt for at forbedre miljøet og naturbeskyttelse. Regelmæssige klasser over temaet "Beskyttelse af miljøet" i skoler.

Altai under alle omstændigheder, er en af de reneste økologisk regioner i Rusland. Det var hans natur generøst udvalg af urter, der understøtter sundhed mange mennesker.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.