LovStat og lov

Koncept og typer af kapacitet

Juridisk kapacitet af emnet - det koncept for dem, der ikke har indgående kendskab til retspraksis, ukendte. Hvad det er, fremgår af følgende artikel.

definitionen

Den borgerlige lovbog bestemmer, at enhver person, der har to slags kvaliteter. Denne evne og kapacitet. Sidstnævnte betyder, at en person har ret. Den juridiske kapacitet ser ud til at en person fra fødslen, har det ufødte barn allerede pravosposoben, han har en række rettigheder såsom retten til livet, retten til uddannelse, og så videre. D.

I modsætning til kapacitet, er kapaciteten ikke ud fra fødslen. Faktisk dette koncept betyder, at en person har mulighed for at skabe for sig selv visse forpligtelser til at opfylde dem, at udøve nogle andre rettigheder.

Fremkomsten af kapacitet og dens typer

Som hovedregel er der kapacitet siden en alder af flertal. Når en person bliver atten, han, i den betragtede fuldt operationelt i henhold til lovgivningen. Siden den tid, kan han deltage i nogen transaktioner indgået på egen hånd uden nogen tilladelse, eventuelle aftaler, udføre eventuelle andre juridiske handlinger. Men selv en person, der ikke har nået en alder af atten, som er kendt, har ret til at foretage transaktioner. Afhængigt af alder af emnet kapaciteten er netop opdelt i arter. Der er to typer af kapacitet. Først, som nævnt ovenfor - fuld kapacitet. For det andet - det er en delvis kapacitet.

Delvis retsevne af mindreårige

delvis kapacitet er også opdelt i bestemte kategorier, til gengæld. Typer af kapacitet (delvis) på følgende måde: Det første vedrører den civile kapacitet af mindreårige, som endnu ikke har nået en alder af fjorten. De bør dog allerede være mindst seks år. For disse børn, der er den mindste kapacitet, er de kun tilladt at producere bestemte handlinger ved lov. Alle andre handlinger, gjorde disse børn vil blive betragtet som ugyldige. Loven definerer klart, hvad der kan gøre disse børn:

  1. Køb, sælg, udføre andre små daglige transaktioner. For eksempel kan et barn gøre en udveksling til en anden legetøj til et andet barn. Prisen på et stykke legetøj skal være rimelige, passende til barnets alder. En sådan aftale ville blive accepteret som gyldigt.
  2. Børn denne alder kan bruge de penge, de fik af forældre. Ethvert barn kan nemt købe i butikken noget slik, og det vil være i overensstemmelse med lovgivningen.
  3. Gældende af transaktionen vil blive anerkendt, hvad der ikke skal notarized, og deres resultater - dette er en mindre fordel. I dette tilfælde en sådan ydelse er at være umotiveret.

Civil kapacitet på mindreårige under seks år fraværende, alle deres handlinger er ubetydelige, det vil sige, at transaktionen blive annulleret.

Ældre personer

Typer omfatter kapacitet og mere volumen, men mangelfuld evne til at udøve juridisk kapacitet. Så efter en delvis visning af kapaciteten er den, der eksisterer i børn under atten år, men mere end fjorten år. Sådanne børn har mulighed for at udøve deres rettigheder mere end bred. Ud over det faktum, at de er i stand til at udføre de samme handlinger som de helt unge, de kan også:

  1. Åbne konti i banker.
  2. Sponsoreres.
  3. Deltag i kooperativer.

Men det er de handlinger, de kan producere deres egen. Deres kapacitet tillader en sådan en mindreårig til at producere næsten enhver transaktion med samtykke fra deres forældre, og i mangel af sidstnævnte - med tilladelse fra vogtere. For eksempel et barn under en alder af 15 år er allerede i stand til at foretage et køb og salg af fast ejendom, hvis der er en skriftlig tilladelse fra de juridiske repræsentanter.

fuld kapacitet

Som allerede nævnt, den samlede kapacitet kommer med alderen. Men i praksis er der tilfælde, hvor en sådan kapacitet vises, og mindreårige. Lovgivningen er tilladt at erkende, at sådanne personer specificerede kapacitet, men kun hvis de opfylder kravene.

For eksempel, forældre til en mindreårig har ret til at give samtykke til sin søn eller datter til den installerede kapacitet fuldt ud, hvis de til gengæld er engageret i arbejdskraft aktiviteter, tjene en indkomst. De kan også deltage i iværksætter-arbejde, og det vil også være base. Men hvis en slags forælder er ikke enig med hans barn udvidet sin højre, kan han appellere til domstolene. Så dommeren og løse dette problem.

En anden grund er ægteskabet. Selvfølgelig skal ægteskabet være lovligt og registreret med de autoriserede organer. Det menes, at de, i ægteskabelige union unge bør have ret til at udøve enhver juridisk handling.

Begrænset kapacitet i ansigtet

Typer af kapacitet omfatter ikke blot den fulde og delvise evne, men også en lidt anden udgave heraf. Civillovbog nedfældet i artikel 29. Begrænsning af kapacitet - den såkaldte begrænsning af rettighederne for personer med fuld retsevne. Ifølge reglerne er det bemyndiget til at træffe sådanne foranstaltninger kun retten, og de er taget i forhold til borgere, der har lidt en alkohol eller stofmisbrug. Retten på begæring af familiemedlemmer eller andre interesserede parter kan begrænse dem i udøvelsen af deres rettigheder. For eksempel i praksis, ofte forekomme tilfælde, hvor sådanne syge mennesker forbudt at foretage transaktioner.

Begrænsning af kapaciteten - er et mål for, hvor personen måtte ty, en slægtning, der er syge som en psykisk sygdom. afsavn procedure (begrænsede) rettigheder i et sådant tilfælde er også gjort ved domstolene. Hvis psykisk sygdom mere alvorlig, at den kapacitet handle overhovedet kan ugyldiggøre.

konklusion

Således kan udøve deres rettigheder, samt skabe nogle funktioner muligvis ikke alle personer - definerer GC. Kapaciteten er kvaliteten, der er erhvervet med alderen, men det kan gå tabt i visse situationer. En anden kendetegnende for denne kvalitet er, at det ikke kan passere, kan du ikke opgive det. Typer af kapacitet omtales i denne artikel, er udtømmende, men i nogle tilfælde er der undtagelser fra denne, som det bør kun overvejes ved domstolene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.