LovStat og lov

Beskyttelse af ofre i forbindelse med straffesager. Hvordan er beskyttelse af vidner og ofre,

Beskyttelse af ofre og vidner - en af de vigtigste principper i straffesager. I denne artikel, vil det blive offentliggjort i detaljer.

Det juridiske grundlag for beskyttelse af

Hvilket retsgrundlag er under en beskyttelse af ofre og vidner i straffesager? Direkte på behovet for at beskytte de enkelte artikler i straffeloven, samt det føderale lov nummer 119 af 2004. Det er i sidstnævnte projekt og præciseret alle de nødvendige oplysninger, du har brug for at overveje retten til beskyttelse af enkeltpersoner.

Vi bør nævne en anden vigtig dokument. Denne afgørelse fra Højesteret nummer 17 i 2010. Således præsenterede dokument regulerer behovet for at formidle et budskab til alle de lavere retsinstanser om anvendelsen i visse tilfælde, en række foranstaltninger til beskyttelse og tilvejebringelse af sikkerhed af ofre og vidner. Denne anmodning skal fremsættes i næsten alle kriminelle sager.

, Beskyttelse af vidner og ofre Således - det er en ganske lang og kompliceret proces, som er en væsentlig retsgrundlag.

Sikkerhedsforanstaltninger: den første gruppe

Tal om anvendelsen af basale sikkerhedsforanstaltninger vedrørende beskyttede personer skal være baseret på de seks artikler i tilsvarende føderale lovgivning. Det er denne normativ retsakt regulerer de grundlæggende teknikker, der kan anvendes i forbindelse med et offer eller vidne. Her der gælder her:

 • ejendomsretlige og boliger er under den personlige beskyttelse;
 • justerede advarsel om farlige situationer, der er udstedt personlige værnemidler obligation;
 • vagterne har alle de nødvendige oplysninger om den beskyttede person;
 • sikre fortroligheden af visse oplysninger.

Beskyttelse af vidner og ofre kan foreslå andre mere "radikale" foranstaltninger:

 • ændringer i de dokumenter,
 • overføre til en anden bopæl;
 • ændringer i eksterne data, der skal beskyttes;
 • skiftende bearbejdning eller læreproces, og placering;
 • isolation på et sikkert sted og nogle andre metoder.

Endvidere bør afsløre flere detaljer de grupper af foranstaltninger, der kan anvendes retslige myndighed i overensstemmelse med den føderale lov # 119 og strafferetsplejeloven.

Sikkerhedsforanstaltninger: den anden gruppe

For at beskytte ofre og vidner i høj kvalitet har fået udleveret, er investigator har ret til ikke at videregive oplysninger om deres identitet i protokollen. Under det samme system kan komme tæt og familie beskyttet. Men det er værd at overveje, at en sådan procedure ikke kan gennemføres uden at udstede varsel og forsikrede ham en dommer (skal også bemærkes, at der for alle fremtidige processer i forhold til de aliaser vil blive brugt til at blive beskyttet).

Forskeren kan sætte lytning system telefon og andre samtaler mellem de beskyttede og andre personer. Er nødvendige, sådanne foranstaltninger er som regel kun i det tilfælde, hvor der er en klar trussel om afpresning eller vold mod offeret eller vidner.

Beskyttelse af vidner og ofre kan også antage følgende betingelser:

 • lukket retsmøde;
 • forhør, skjult fra uautoriserede personer
 • overføre sagen til den militære domstol (med tilladelse fra rigsadvokaten, og da kun i de mest ekstreme tilfælde).

myndigheder beskyttelse

Ovennævnte føderale lovgivning regulerer indførelsen af beskyttelse af vidner og ofre til særlige tilfælde. At det kan være for myndighederne? Hvordan har de beslutter om en sådan proces, som beskyttelse af ofre for kriminalitet?

Loven siger, at der er nøjagtig to organer grupper, som er nødvendige for at blive ansat til at forsvare. Den første gruppe - myndighederne til at tage passende beslutning. Dette kunne omfatte en dommer (eller retten selv), lederen af undersøgelsen afdeling, efterforskere, ledere af organer til undersøgelse og visse andre personer (eller instanser). Den anden gruppe - myndighed til at beskæftige sig med en øjeblikkelig gennemførelse af sikkerhedsforanstaltninger. Det er værd at fremhæve:

 • FSB organer;
 • kontrolorganer narkotika- og psykotrope stoffer;
 • militære enheder, kommando af militære enheder;
 • straffesystemet;
 • Bailiff;
 • andre statslige organer.

Således har udformningen og gennemførelsen af beskyttelse været ganske mange forskellige tilfælde.

Rækkefølgen af beskyttelse

Hvordan realiseres staten beskyttelse af vidner og ofre? Føderale lovgivning sætter en række specifikke trin i arbejdet i de relevante organer. Så den første ting at gøre er at indsamle skriftlige erklæringer fra fremtiden for at beskytte. Naturligvis uden samtykke fra de ofre og vidner at begynde arbejdet på deres beskyttelse, det vil ikke fungere.

Endvidere bør disse myndigheder kontrollere indsendt deres ansøgning om beskyttelse. Vi giver dem denne nøjagtig tre dage. Skal være kvalitativt undersøger årsagerne til anmodningen. Først efter at beslutningen om at afvise eller samtykke. Og i virkeligheden, og i begge tilfælde må det gøres begrundet redegørelse. Så hvis der gives samtykke, så den kopi af ansøgningen efterlader fremtiden for den beskyttede person. Endelig, efter alt papirarbejdet, der skal udfyldes, er myndighederne begyndt at forberede sig på de valgte sikkerhedsforanstaltninger.

Hvor godt har det gjort for at beskytte ofre og vidner i Den Russiske Føderation? Udtalelser om denne sag er forskellige. Naturligvis myndighederne selv roste sig selv. Eksperter siger også, at den mekanisme for beskyttelse er stadig langt fra perfekt.

Principper for beskyttelse

Du kan ikke gå glip af indholdet af den fjerde artikel i den tilsvarende føderale lovgivning. Det er i denne artikel henviser til de grundlæggende principper, som konstruktion og beskyttelse af ofre i forbindelse med straffesager. Fremhæv her kan være følgende:

 • Statens beskyttelse bygger på principperne om legalitet; så, for hvert element, for hver procedure, der er en særskilt artikel eller et kapitel i lovene;
 • Det er obligatorisk at overholde princippet om frihed og rettigheder af enhver borger i Den Russiske Føderation;
 • Den fastlægger princippet om gensidig myndighedernes ansvar;
 • beskyttelse af ofres rettigheder kan ikke udøves uden særlig offentlig anklagers tilsyn og kontrol;
 • bruge sikkerhedsmetoder bør på ingen måde forstyrrer beskæftigelse, bolig, pension, eller i andre rettigheder for personer under beskyttelse.

Disse er alle principper, der foreskriver den passende føderale lovgivning.

Rettigheder og forpligtelser for de beskyttede personer

Vi har allerede fået at vide om rækkefølgen af de organer, der skal yde beskyttelse til visse personer. Nu er det nødvendigt at fortælle om indholdet af artikel 23 i forbundslov №119 af 2004. Det er i denne artikel fortæller om de rettigheder og forpligtelser for de personer under beskyttelse. Her, som gælder for den liste over regler:

 • bevidsthed om deres rettigheder;
 • kravet om personlig og ejendom sikkerhed;
 • krav i social støtte (gælder ikke i alle tilfælde);
 • kræve yderligere sikkerhedsforanstaltninger;
 • påklage afgørelser truffet af visse myndigheder i retten;
 • søger psykologisk hjælp.

On Tolden bør sige følgende:

 • fejlfri eksekvering af de legitime krav myndigheder, der varetager sikkerheden;
 • underrette de relevante myndigheder om truslen;
 • gemme modtagne hemmelighed;
 • overensstemmelse med kravene i føderale love og andre normative handlinger.

Således loven om beskyttelse af ofre og vidner regulerer en lang række forpligtelser og rettigheder beskyttes selv.

ansvar

Kapitel 5 ser på føderale lov regulerer de grundlæggende elementer i ansvar, der kan opstå for overtrædelse af handlinger til beskyttelse af statens. Ansvaret ligger hos både det officielle og mest beskyttede.

Artikel 25 i loven, at en bestemt officer er skyldig i dårlig kvalitet implementering af staten forsvar, er ansvarlig i henhold til straffeloven. Artikel 26 fastlægger grundlæggende mål for ansvar for videregivelse af oplysninger om den beskyttede person. I dette tilfælde er statens beskyttelse af ofre foreslår indførelsen af ansvar på meget beskyttede person. Så kan det anlægges passende tilfælde, hvis en borger ønsker at sælge, pantsætte, give væk eller give væk alle de ejendomme, der blev givet til ham, for at sikre sikkerheden.

Således beskyttelse af ofre i straffesagen - en temmelig alvorlig og kompliceret proces.

Materiale og finansiel støtte til beskyttelse af

beskyttelse af ofre i straffesager, ikke kan udføres uden passende finansiel, teknisk eller materiel støtte. Artikel 28 i den føderale lov under overvejelse viser, at indkøb af alt nødvendigt udstyr på bekostning af offentlige midler. Samtidig styrer indkøb af teknisk udstyr, der kræves til at eje sikkerhed organsystem. Vigtigst er det, det er værd at bemærke - er den manglende mulighed for at lægge på de beskyttede person omkostninger. Et sådant system, som beskyttelsen af ofre for forbrydelser indebærer køb af alt nødvendigt udstyr kun på bekostning af statsbudgettet. Det er grunden til eventuelle finansielle anmodninger eller krav fra de forsvarsmekanismer myndigheder vil blive betragtet som ulovlige.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.