LovStat og lov

Armensk Flag Farver, symboler, værdi. Hvad er flag Armenien?

Armenien - landet er meget gamle, med en vanskelig, kan man sige, den heroiske historie. Nation Dette venlige og gæstfrie, men hensynsløs til hans fjender og stabil i sin evne til at levere. Armeniens flag fuldt ud afspejler de grundlæggende kvaliteter af sine indbyggere, og historien om hele staten.

Gamle nationale flag

Armenien som en tilstand, der allerede fandtes i det 12. århundrede før Kristus. e. Landet dengang blev kaldt Armagh-Shumbriya, og i dette afsnit er allerede synlige rødder i den moderne navn. Det er svært at sige, om der allerede eksisterede i disse århundreder det armenske flag, og hvordan han så ud dengang. Pålidelig kendt er nu betragtes som den allerførste banner, billedet af som er tilgængelige på kirkens kalkmalerier og gamle arbejde "Armeniens Historie", som blev skrevet Favstos Buzendoy allerede i det femte århundrede e.Kr.. Præcise oplysninger, herunder tidspunktet for dets oprettelse - det fjerde århundrede, og den vigtigste baggrund af kluden - rød. Derudover er der ingen tvivl om, at den ældste flag Armenien også havde et billede Dobbeltørn. Nærmere oplysninger om forekomsten af fuglen fleur sæt er ikke mulig; nogle forskere er kommet til at tro, at han er indehaver af en bue med sin pote, men andre mener, at ørnen komprimerer nogle dyr. For det tredje, forskere generelt mente, at dette billede - bare udsmykning, selvom de anerkender, at flaget på det tidspunkt Armenien var bare, hvordan det er - et åbent spørgsmål.

En ting er sikkert: det har ikke så gammel flag mere end noget andet land på jorden.

Cilicia banner

Efterfølgende henvisninger til der lignede flag Armenien, bekymring har 10-14 årh. E.Kr. I dette århundrede, riget fremgang Kilikien kører Rubenids dynasti. Banner til denne historiske dato ændret. Først og fremmest blev han visuelt delt op i tre vandrette dele. Farverne i det armenske flag (rød, blå, gul: fra top til bund) i de dage af kong Levon udpeget i alliance med to søskende. Vi kan sige, at banneret af Kilikien var prototypen på den nuværende.

Men det er værd at nævne, at på dette tidspunkt i historien om Kilikien klud var ikke den eneste. Parallelt, der og andre arter. "Alternativ" armenske flag forblev som århundreder tidligere, den røde, men ørnen billede erstatte billedet af korset. Mest sandsynligt, det var et tegn på troskab til nationen og symbolet på den kristne religion, dens udbredelse.

Yderligere konvertering flag armensk

Den fjortende århundrede bragte banner et nyt look. Hvilket flag Armenien var på det tidspunkt? For de samme tre farver tilføje en fjerde - lige strimler ren hvid. Ifølge forskellige meninger, vises det, om modstanden i befolkningen, eller åndelig renhed, eller hengivenhed til kristendommen. Mest sandsynligt, jo tættere på sandheden er en kombination af alle disse betydninger.

To århundreder senere armenske flag igen er blevet ændret. Hvid stribe gået i glemmebogen, men i toppen af kluden mønster af krydsede sværd dukkede op, indrammet i en halvcirkel hvide stjerner med otte stråler. Netop på dette tidspunkt, Armenien kæmpede med perserne og tyrkerne for deres frihed - og symboliserede denne kamp klinger. Stjerner portrætterede også de armenske prinser, har skabt en alliance til at modstå angriberne.

Næsten moderne historie

I lang tid en væsentlig del af det armenske folk blev tvunget til at leve væk fra deres hjemland. I eksil landflygtige organiseret stærk Diaspora og hold hellige skikke, historie og traditioner i deres hjemland. Det var en af disse diasporaer - Fransk - armenske flag er forpligtet til at fremme sin mellemliggende form. I denne udførelsesform flaget stadig havde tre bånd, men de bliver lodret. Farve også ændret: nu var det rød - grøn - hvid. Bands lodde symboliseret regnbuen som blev åbenbaret til Noah nedstammer fra arken (husk at de fleste historikere og teologer er tilbøjelige til at tro, at Arken landede præcis i bjergene i Armenien).

Farverne i den nye flag for tæt forbundet med kristendommen. Hvid - farven som grundlaget for alle nuancer af regnbuen, og renheden og spiritualitet af Kristi lære. Rød indikerer påske, grøn - søndag, som følger hende (det er for disse farver kaldes Påske søndag og hvad der følger det i den armenske kalender).

First Republic flag

For første gang i Republikken Armenien blev den 18. år af det tyvende århundrede. Interessant, det ligner det armenske flag på det tidspunkt: i virkeligheden, dets udseende tilbage til den æra af Kilikien. Det vil sige, at bandet endnu engang placeret vandret, og farver næsten matcher rubenidovskim. Det eneste - den gule farve gav måde til orange. Den væsentligste forklaring på den erstatning - en mere harmonisk farvekombination.

den sovjetiske æra

Separat republik i denne tid Armenien ikke forblive længe. To år senere blev hun en del af Sovjetunionen - og dens flag blev igen ændret. Panel igen blev rød, men i stedet alle billederne øverst til venstre var der en forkortelse. Indtil 1937 det lignede CCPA, og det blev derefter erstattet af ASSR, tilføjede den stadigt mindeværdigt som hammer og segl. Det bør præciseres, at bogstaverne i forkortelsen, og den første og anden gang var armensk.

1952 bragte en anden nyskabelse i lyset af den armenske flag. Først den nederste blå bjælke blev tilføjet som et symbol på Sevansøen. For det andet, at hammer og segl blev sat stjernen i fem stråler. I denne form eksisterede armenske flag før sammenbruddet af Unionen.

Moderne armenske flag

Den nuværende banner - tilbage til den første republik. Der er den sædvanlige form med August 90 det sidste århundrede. Armeniens flag, som er placeret ved siden af billedet, er et rektangel i tre bands. Men nu symbolikken i flaget ændret. Den røde del kombinerer flere fortolkninger. Først og fremmest - armensk blod udgydt i de lange krige befrielse. Den anden betydning af farverne - kristendommen i århundreder forsvares af armenierne. En tredje - fri armenske bjerge.

Den blå bjælke repræsenterer den civile armenske himmel og ren flod. Orange er farven afspejler de vigtigste kvaliteter af mennesker: kunstnerisk skabelse, hårdt arbejde af nationen, åben for alt nyt og progressivt.

Kontroverser og tvivler armeniere

Ikke alle borgere godkende valg af røde panel. Mange tror, at en mere historisk korrekt ville være at give fortrinsret til blodrød flag i århundreder eskorterede armenierne. Nogle er tilbøjelige til at tro, at forekomsten af moderne banner - en kunstig idé, ikke kun afspejler den historie og tendensen af det armenske folk. Men nogle radikalt sindede borgere hævder, at baseret på Kilikien rød baggrund, er det nødvendigt at fjerne det kristne kors med ham. Forklar dette på to måder: de siger, først og fremmest er i dag den kirke og stat adskilt. En del af befolkningen i andre religioner, så de statslige symboler for at skildre en religiøs tegn kun én kirke er forkert. Og for det andet, det oprindelige, evige symbol på armensk betragtes som en tegn på evigheden. Det er det, i udtalelsen fra armenierne, og vi må trække på flaget.

Det er svært at sige, om sådanne påstande er sande. loyalitet sådanne udsagn Rate kan kun videnskabsmand-historiker, er engageret i Armenien. Så længe flaget af landet forbliver intakt, og det er kendt over hele verden i de tre farver udgave.

En anden stat symbol

Ethvert land har ikke blot flaget som sit symbol. Der skal være tilstrækkeligt og mere våbenskjold, som vil komme til udtryk i alle de forhåbninger mennesker, deres historie og grundlæggende principper. Det er ingen undtagelse og Armenien. Arme og dens flag, er historisk.

Som det armenske flag, våbenskjold modtaget som dets fundament billedet af tidligere tilstand symbol i den første republik.

Dette symbol består af et skjold med billedet af Mount Ararat og Noas Ark på det. Fire områder, som er inddelt skjold, markerer den største dynasti af armenske herskere. Eagle med en løve holder et skjold - symboler på stolthed, visdom og generøsitet, og desuden er kongerne af fugle og dyr.

Torn kæde under skjoldet peger på nyfundne frihed, sværdet - viljen til at forsvare det, hvede - på det hårde arbejde og udøvelse af fred. Nå, tricolor bånd kombinerer emblem og flag af landet.

Bly karakter farve - guld; felt, som er opdelt skjold, historisk begrundet - de blev brugt i de bannere på disse regenter, hvis rige betinget udpegede strækninger. Af den måde, brug af farver ved de gamle herskere var endnu en grund til at vælge dem er udviklingen af landets flag.

Det er sikkert at sige, at den armenske våbenskjold meget klart skitserer hele historien om staten - og modstand mod tyrkerne, og kampen for religiøs frihed, og tilbøjeligheden hos beboere til fredelig sameksistens.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.