SundhedSygdomme og betingelser

Klebsiella pneumoniae - hvad er det? Bakterien Klebsiella pneumoniae: Beskrivelse

Klebsiella pneumoniae - hvad er det? Det er en bakterie, der kan forårsage alvorlig inflammatorisk sygdom i luftvejene, fordøjelsessystemet og urin-systemer. Sådanne tilfælde kræver omhyggelig behandling og omhyggelig lægehjælp. Og det forårsagede nosokomielle infektioner er resistente behandling på grund af et betydeligt antal arter af patogenet.

biologiske egenskaber

Den fælles mand er svært at forestille sig, hvad det ligner Klebsiella pneumoniae, hvad det er. Morfologisk er en lille stationær stang, som kan være placeret både enkeltvis og i grupper. Dette er en Gram-negativ bakterie, der er, når farvet med hematoxylin-eosin, bliver det pink (indikerer tilstedeværelsen af kapslerne).

Han foretrækker at yngle i områder med begrænset adgang af ilt, men i hans nærvær, ikke mister sin kulturelle egenskaber. I laboratoriet er bakterien Klebsiella pneumoniae vokser på faste og flydende næringsmedier, der danner en smuk grå-hvide kolonier. Den fik sit navn ved navn opdageren - patologen Edwin Klebs.

typer af Klebsiella

Mikrobiologer fra åbningstid af mikroorganismen identificeret seks arter af Klebsiella:

- Klebsiella pneumoniae (Friedlander bacillus).
- Klebsiella oxytoca.
- Klebsiella rhinoscleromatis (bacillus af Frisch - Volkovich).
- Klebsiella ozaenae (Wand Abel - Lavenberga).
- Klebsiella terrigena.
- Klebsiella planticola.

Hos mennesker er den mest almindelige årsag til sygdommen de to første, men med et fald i immunitet, og andre arter bliver patogen. Hos raske mennesker i tarmen er også Klebsiella pneumoniae, dens bør ikke overstige 105 bakterier pr 1 gram Chyme. Desuden er disse mikroorganismer er altid til stede i huden og slimhinden i bronkierne. De er i stand til at opretholde deres egenskaber i fødevarer i vand og jord i lang tid, så at infektionen fandt sted.

smittekilder

Blandt mange andre til anthroponotic infektioner kan tilskrives, og Klebsiella pneumoniae. Hvad er det? Det betyder, at enten kan være kilden til syge- syge mennesker eller bærere af patogener, der ikke har symptomer. Inde i organismen Klebsiella bliver beskidt med mad eller snavsede hænder. Hvis infektionen er ramt bronkopulmonal system spredning af bakterier vil fortrinsvis luftbårne dråber (ved hoste og nysen). Alle mennesker er modtagelige for Klebsiella, men små børn, ældre og personer med immundefekt i højere risikogruppe, siden reproduktion obligat tarmens mikroflora endogent næppe kontrolleret.

Når i kroppen, bakterien producerer endotoksin som frigives først efter død af mikroben bærer. Det forårsager feber og beruselse. Der er to mere exotoxin: enterotoksin og membranotoksin. Oprindelse påvirker tyndtarmen slimhinde, og det andet ødelæggende effekt på erythrocytter, der forårsager anæmi.

lungebetændelse

Lungebetændelse er forårsaget af, du gættede det, af Klebsiella pneumoniae. Et karakteristisk træk ved denne type inflammation er fremkomsten af en flerhed af små foci af inflammation, hvilket kan fusionere med hinanden på tværs af lys overflade. Hos patienter med høj feber (op til ni og tredive grader), svækkelse, sløvhed, svedeture. Ved begyndelsen af sygdommen hoste er tør, men midt i at blive våd, med en blanding af slim og pus kan stribede med blod. Kendetegnet ved åndenød og, i alvorlige tilfælde - respirationssvigt og lungeødem.

På fysisk undersøgelse, på siden af betændelse hørbare knitren og palpering - afkortning af percussion lyde. På røntgenbillede af brystet og laterale fremspring fokal synlig skygge, har tendens til at aggregere.

Hvis sygdommen er diagnosticeret i tide og tildele den korrekte behandling, er det meget sandsynligt, at den inflammatoriske proces kan afbrydes i begyndelsen, før han havde tid til at sprede sig over hele overfladen af lungerne. Men i tilfælde af forkert behandling eller sen behandling på hospitalet, mest sandsynligt, at patienten vil have et billede af sepsis (generaliseret inflammation), og i et sådant tilfælde dødeligheden er meget høj.

Nederlaget i fordøjelsessystemet

Denne sygdom er også forårsaget af Klebsiella pneumoniae. Desværre er det "maskeret" af gastroenterologiske sygdomme, hvilket gør det vanskeligt at diagnosticere og behandle. Patienten adgang til en gastroenterolog med klager over smerter i maven og navlen, halsbrand, kvalme, nedsat appetit, men EGD (fibrogastroduodenoscopy) viser normale eller let betændt maveslimhinden. Det kan ikke røre op lægen på ideen om Klebsiella. Snarere vil han sætte et gastritis og ordinere passende behandling.

Men mest af alt Klebsiella manifesterer sig i fordøjelseskanalen (mave-tarmkanalen) som enteritis eller enterocolitis. Patienten går til infektiøs hospital klager over feber, svaghed, kvalme, mavekramper og afføring overtrædelse (voldsom diarré med blod og slim lugtende). Denne situation kan vare to til fem dage.

Sygdomme i uorgenitalsystemet

Oftest Klebsiella pneumoniae i det urogenitale system, manifesterer sig i form af pyelonephritis, cystitis og prostatitis. Afhængig af skaden, patienter klager over smerter i lænden, vandladningsbesvær og erektil funktion.

Hvis immunforsvaret fungerer godt, at sygdommen er akut, og med den rette behandling personen genvinder helt. Men i tilfælde af underlegenhed kroppens forsvar (den ældre eller børn, immundefekt), sygdommen tager en kronisk eller tilbagevendende kursus.

komplikationer

Under alvorlig klebsiellezov ikke udelukket sådanne komplikationer:

- lungeødem;
- ITSH (toksisk chok);
- hæmoragisk syndrom;
- hævelse af hjernen.

Denne livstruende tilstand, som hver især kan ende fatalt. Og hvis de kombineres, er sandsynligheden for at dø stiger. Efter en tidligere infektion hos patienten har nedsat en særlig forbigående immunitet, det vil sige, i daglig tale, efter nogen tid, personen kan blive syg igen.

Karakteristik af sygdommen hos børn og gravide kvinder

Klebsiella pneumoniae under graviditet - et fænomen, der ikke alt for sjældent. Kroppen oplever en dobbelt byrde, nedsat immunitet, og øge sandsynligheden for obligate mikroflora øges. Da placeringen af sarte, at tage eller ikke at tage antibiotika, lægen beslutter. Alt afhænger af længden af drægtigheden, de beløb, Klebsiella pneumoniae i en podning fra kønsorganerne og niveauet af hvide blodlegemer. Dosis også justeres individuelt. Under ingen omstændigheder bør ikke behandles hjemme.

Situationen er ofte, når en gravid spørgsmål er ikke en læge, og hendes venner på bakterien Klebsiella pneumoniae. Hvad er det, og hun kan ikke finde ud af. Og så medicineringsfejl er uundgåelige, desuden kan det skade barnet.

På grund af svækket immunforsvar spædbørn og småbørn også ofte lider af opportunistisk mikroflora. Klebsiella pneumoniae hos spædbørn forårsager alvorlig forgiftning, generalisering af inflammation og sepsis. Oftest er det dysbiosis med typiske symptomer (opstød, afvisning af brystet, vægttab og en krænkelse af stolen).

diagnostik

Klinisk diagnosticere, hvad der forårsagede infektionen var Klebsiella pneumoniae, er ret vanskeligt, da der ikke findes specifikke symptomer, der peger på det. Derfor diagnose er syndromiske og derefter bekræftet bakteriologisk. Da materialet egnet blod, urin, spyt, cerebrospinalvæske, galde og snit materiale.

Klebsiella pneumoniae i urin påvist ved dyrkning eller mikroskopisk undersøgelse. Til dette materiale udplades på et næringsmedium eller tabes på et objektglas og undersøgt under et mikroskop.

De samme fremgangsmåder kan findes i fæces fra Klebsiella pneumoniae, men kun et udsnit af materialet er noget anderledes. For kvalitativ forskning materiale, der skal leveres til laboratoriet inden for en halv time efter hegnet.

Efter to uger fra starten af sygdommen, kan du sende blod serologi. Det giver os mulighed for at estimere sværhedsgraden af processen og immunsystemet.

behandling

Taktik behandling lægen vælger for hvert enkelt tilfælde. Dette afhænger af den form for sygdommen, dens alvor og patientens karakteristika. Oftest får patienterne ambulant behandling.

Først udpeget specifikke bakteriofager. De skal tages tre gange om dagen før måltiderne. Også mulig udførelsesform oral administration af et lægemiddel i kroppen gennem et lavement. Forløbet af behandlingen kan variere fra fem til ti dage. Den næste fase af probiotika er nødvendig for at genskabe den normale tarmflora. De har brug for at drikke mindst ti dage, og helst to eller tre uger.

Af antibiotika er udvalgte cefalosporiner og fluoroquinoloner er den tredje og fjerde generation, aminoglykosider og tetracykliner.

På hospitalet, bliver patienterne indlagt til følgende indikationer: en forværring af symptomer, høj feber, blodforgiftning. Nødvendigvis være symptomatisk og patogenetisk terapi sigter mod at tage symptomerne på sygdommen og til at lette patientens tilstand.

Uspecifik profylakse for klebsiellezov ikke udføres, da der ikke er nogen vaccine. Derfor er det hele kommer ned til sundhed uddannelse af børn og voksne, og hærdning af en rettidig og effektiv behandling af infektionssygdomme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.