HjemlighedHavearbejde

Judas træ: hvorfor er det så hedder? Cercis (eller Judas træ): beskrivelse, foto

Denne usædvanligt smukke træ tsertsis (Cercis) tilhører slægten af løvfældende, familie af bælgplanter. Der er syv arter i denne slægt - den to af dem vokse i Kina (kinesisk og kististy), to - i Middelhavet, i Altai-regionen i Afghanistan og Iran (europæisk og Griffith), tre repræsentanter for familien hjemmehørende i Nordamerika. Under naturlige forhold, træet når en højde på 30 meter. De sidste tre typer af temmelig kulde-resistente, så held dyrkes i nogle regioner i vores land.

Hvorfor er navnet på et træ?

Sandsynligvis, mange spekulerede på, hvorfor det blev kaldt planten. Tsertsis, Cercis, eller Judas træet er såkaldte fordi, ifølge én legende, dette træ angrende Judas tog sit eget liv. Men i forskellige nationer har sin egen version af historien, og træerne i hendes synes meget anderledes - asp, hyld, birk, røn. Men en eller anden grund tsertsis blev kaldt netop det - det Judas træet.

Funktioner træ

Tsertsis har en hjerteformet, let afrundede blade. De er grønne ovenfor glat, og den nederste side af blålig. Unge, nye blade har et rødligt skær, som i efteråret skiftede til lysegul. I første omgang træet blomstrer vises, og derefter - blade. Blomster er lagret i et træ i tyve dage, havde allerede vist bladene. Blomsterne af ekstraordinær skønhed - blide, kan males i lys lilla eller mere mættet nuance. Har en standardformular til bælgplanter.

Judas træ, fotos af som er præsenteret i denne artikel er frugten -. Brun flad bønne længde på omkring 10 cm på træet, de klamrer sig til to år.

canadiske Tsertsiss

Det har en temmelig lidt lilla blomster. Men deres er så meget, at de simpelthen dækket med grene. De er samlet i blomsterstande, som tegner sig for op til 8 blomster. Til dette træ karakteristisk, at farverne ser selv på tykke stammer og gamle, på grund af dette, det ser meget imponerende. Der er dobbelt og belotsvetkovye tsertsisa canadiske arter.

Dette træ er ganske hårdfør, så held dyrket i den sydlige del af landet, indtil Voronezh-regionen. Lidt nord (i regionen Lipetsk) denne form for fryser, og fordi blomster er ikke alt for rigelige. Men i Pomoskove Judas træet, fotos, som du kan se i denne artikel kan næppe nå deres fulde pragt.

Tsertsiss europæisk

Denne sydlige arter, som ikke adskiller sig resistens over for frost, så udbredt kun på Sortehavskysten. Blomster er ganske store (2,5 cm). De vises som fra barken der dækker grenene. Der belotsvetkovaya form af denne art.

I landskabet design tsertsis (eller Judas træ) perfekt kombineret med kirsebær, mandel, nåletræer, kirsebær, med ornamentale blomstrende buske.

Cercis japansk

Derhjemme kaldet Cercis Katsura japansk. Ancient legende siger, at en kinesisk munk fundet hemmeligheden om evig ungdom. Han følte usårlig og udødelig. Han mente, at det gav ham ret til at begå de mest afskyelige forbrydelser. For hans handlinger, blev han idømt eksil på månen. Før de når det, munken gled og faldt på toppen af træet Katsura. Siden da er det blevet indbegrebet af en umulig eller uopnåelige drømme.

Cercis, eller Judas træ, der anvendes som et dekorativt og løvfældende arter, det har en lys nuance af blade i form af et hjerte. Især mættede farven bliver efterår, når træet er farvet med højrød og gule farver og ser virkelig stor. Af særlig originalitet han giver en meget lys carmine-brune skud.

I dag Cercis japansk, eller Judas træet er ganske udbredt og meget populær i Europa, hvor han først blev introduceret i 1880. Senere de nye dekorative former - Rotfusch med tragt-smal krone og blå-grå, stærkt rynket løv, Pendul med grædende filialer og andre.

Vokser op i Rusland

I Moskva Botaniske Have i Judas træet op til 7 meters højde. I St. Petersborg kan findes selv Cercis smukke, som er værre end andre arter tåle kulde.

Træet elsker lyset. Men på samme tid er i stand til at leve i Penumbra. Han foretrækker nord vender og beskyttet mod vinden. Plant træer skal være i det tidlige forår, så før det kolde vejr det sidder fast. Judas-træet er uhøjtidelig til jorden, men mest af alt det passer let syrlig ler eller sandet ler. Jorden skal være lys i struktur, det vil give rodsystemet at udvikle sig frit. Talrige overfladeaktive rødder tilsættes træ luftmodstand. Cercis ikke lide transplantationer, skyldes det faktum, at anlægget har en pælerod.

Cercis elsker fugt. Tåler ikke ekstrem varme under tørke ofte falder blade. Fremragende overlever i reservoirer langs flodbredderne. Grunde til plantning skal være veldrænet, har høj grundvand.

Judas træ: reproduktion

Formeres ved frø tsertsis. De er svære at dyrke og kræver scarification. For at bryde frø dæksel, ved hjælp af koncentreret svovlsyre i 30 minutter, eller frøene dyppet i varmt vand, og derefter udsat for lagdeling i kølige forhold - ved en temperatur på +3 +4 grader inden for to måneder.

Skud dukke og udvikler sig meget langsomt. Hertil kommer, at ved udgangen af første år kimplanter normalt overjordiske del dør, der er normen. Det følgende år, fra de sovende øjne ser nye skud, men de dør i efteråret. Kun i det tredje år løbere vil tilbringe vinteren. Denne usædvanlige udvikling er forbundet med det faktum, at tsertsis primært udviklet rodsystem, og først derefter - jorden segmentet. I naturen, dette træ vokser i tørre områder, så det er spildt fugt indtil det har så mange rødder.

Måske reproduktion via stiklinger og podning. Skuddene er skåret for denne vinter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.