Af teknologiElektronik

Intel Core i5-4210U processor specifikationer og ydeevne anmeldelser

Fremragende central behandlingsenhed til samling af laptops i det primære og sekundære niveau - en Core i5-4210U. Denne halvlederchip har fremragende tekniske specifikationer og er i stand til at løse en imponerende liste af opgaver. På den anden side, dens høje energi niveau gør det muligt at oprette en meget kompakt og meget mobile computere, som i dette tilfælde kan prale en fremragende autonomi.

For nogle produkter, denne chip?

Oprettelsen af mobile pc'er i primære og sekundære niveauer af målrettet chip. Hvis en del af edb-system er kun én CPU-integreret grafikkort, denne entry-level løsning. Men i tilfælde af at bruge ekstra diskrete accelerator er allerede mellemklassen løsning. På den ene side, beskeden basis clockfrekvens prale Intel Core i5-4210U - 1,7 GHz. Men afhængigt af graden af kompleksitet af programkoden og temperaturen af den centrale behandlingsenhed, kan elementet dynamisk øge dets frekvens til 2,7 GHz. Som et resultat, får vi en afbalanceret løsning til stort set alle bærbare pc primær og endda sekundært niveau.

processorsokkel

Core i5-4210U er designet til brug i CPU soklen FCBGA 1168. Dette stik kan kun findes kun i mobile computere. Dens vigtigt træk er, at der ikke er nogen plastik slots til CPU'en. Processoren, i dette tilfælde en ikke-flytbar. Han er loddet direkte på bundkortet. På den ene side, det gør reparationer eller opgraderinger ved at erstatte umulig CPU'en. Men på den anden side, kan denne teknik tilgang reducerer betydeligt omkostningerne til den bærbare computer ved at fjerne ekstra komponent fra pc'en og forenkle samleprocesser.

siliciumchip produktionsteknologi

En af de mest avancerede til dato fremstillingsprocesser, der anvendes i produktionen af Core i5-4210U. Dens egenskaber tyder på, at brug af tehdopuski 22nm. Men han halvlederchip fremstillet af en veletableret og gennemprøvet teknologi - TriGate. Dens essens ligger i det faktum, at i stedet for den tredimensionelle film transistorer deres analoger er allerede anvendt. Dette kan øge antallet af egnede siliciumwafer output og reducere de endelige omkostninger af produkterne.

hurtig hukommelse

Som enhver anden moderne processor fra "Intel", dette produkt har en tre-niveau cache. Hans første niveau har en stiv specialisering. Den er opdelt i to lige store dele 64K geografisk set ligger så tæt på computing moduler. Efterfølgende er hver af disse dele yderligere opdelt i 2 portioner 32 KB. En af dem er kun anvendes til lagring af instruktioner kun centralenhed, og det andet - for data. Den samlede størrelse af cache niveau 1 i dette tilfælde er 128 KB. Det andet niveau af hurtig hukommelse har en lignende struktur af organisationen, men med den forskel, at i dette tilfælde er der ingen stiv adskillelse af hukommelse og datalager for instruktioner. For resten er det delt op i 2 dele 256 KB, som igen er tildelt en bestemt computer enhed. Samlede sine størrelse, så let at gætte, er 512 KB. Men det tredje niveau af hurtig hukommelse i dette tilfælde, den samlede, og dens størrelse er lig med 3 MB solid.

random access memory

Intel Core i5-4210U er udstyret med en integreret memory controller. Men han kan endda køre i dual-channel-tilstand under tilstedeværelse af to eller fire RAM strimler. Typer af understøttet hukommelse - DDR3 er. Ur frekvenser RAM - 1333 MHz eller 1600 MHz. Strips med lavere hastighed anbefales ikke, og flere hurtige moduler vil fungere ved lavere frekvenser.

TDP

Nu skal det bemærkes, at halvlederchippen, bortset computing enheder, også omfatter endvidere en indlejret controller og en random access memory integreret grafik accelerator. Derfor på baggrund af sådanne specifikationer erklæret TDP på 15 watt for Intel Core i5-4210U ser meget imponerende. Sådanne værdier muligt at nå en høj grad af optimering af produktet, samt avancerede fremstillingsproces, der ligger i centrum.

frekvenser

Som tidligere bemærket er den minimale clockfrekvens for Core i5-4210U - 1700 MHz. I denne tilstand, opererer chippen er i brug eller når den mest enkle opgaver. Hvis du kører på det ganske krævende legetøj, for eksempel den klokfrekvens vil automatisk stige til 2,7 GHz. En sådan ændring i frekvensen af halvlederchip, på den ene side, kan du øge energieffektiviteten af systemet, og på den anden - for at variere din PC ydeevne og øge det niveau, hvis det er nødvendigt.

interne komponenter

Denne silicium chip hører til familien af chips, med kodenavnet "Hasvell". Den består af to 64-bit computing moduler, som hver især i en cyklus af arbejdet kan behandle 4 instruktioner. På programniveau, i dette tilfælde teknologien er implementeret "gipertreyding". Med hjælp fra beregningsmæssige enheder 2 allerede omdannet til 4 streams til at behandle information. Dette giver mulighed for multi-threaded applikationer i yderligere 15 procent af hastighed. Denne nuance giver også CPU'en skal testes for det krævede minimum af resultater i de mest krævende legetøj.

Grafik accelerator

Som en del af chippen er også en HD Graphics 4400-grafik accelerator fra "Intel". Adresse denne grafikløsning er et maksimum på 2 GB RAM, som vil blive "frigjort" fra pc'en RAM. Clock hastigheder, da det kan variere i området fra 200 MHz til 1 GHz. Dens kapacitet er tilstrækkelig kun at løse de mest enkle opgaver. Men hvis du kører de mest krævende legetøj uden et diskret grafikkort ikke kan gøre. I en sådan situation er det bedst at rapportere straks $ 300 og få en bærbar straks med ekstra diskret grafikkort.

acceleration

Den grundlæggende clock frekvens, som tidligere nævnt, er at Core i5-4210U 1,7 GHz. Støtte til proprietær teknologi fra "Intel", som kaldes "TurboBust" gør det muligt at øge denne værdi til 1 GHz. Det vil sige, i en fuldtidsansat overclocking chippen kan allerede køre med en frekvens på 2,7 GHz. Teoretisk set kan du forsøge at øge disse værdier ved at hæve klokfrekvens systemets bus. Men det anbefales ikke af den grund, at det erklærede TDP på 15 watt kan overskrides, og installeret et kølesystem kan ikke klare den øgede varme belastning. Dette kan i sidste ende føre til svigt af computeren.

pris

Sam Core i5-4210U producent i lyset af "Intel" er prissat til 281 USD. Hvis vi tager prisen for mobile pc'er baseret på det, kan du finde den mest overkommelige model til en pris på 600-800 dollars. I dette tilfælde vil det blive brugt integreret grafik accelerator, og den bærbare computer vil vise de hæslige resultater i de mest krævende legetøj. For at gøre dette til en fuld mobil pc-spil center, er det nødvendigt at lægge ud mere end $ 300. I dette tilfælde vil computersystemet være udstyret med et separat grafikkort allerede, og dens niveau af præstation vil stige betydeligt.

Ejere af mobile enheder baseret på det

Processorer Core i5-4210U tilvejebringe et tilstrækkeligt niveau af mobileffektiviteten, baseret på hvilken de ligger. Det foretrækkes ud fra hastigheden over modeller af bærbare computere, der er udstyret med en diskret grafik accelerator. Men omkostningerne i dette tilfælde ville være højere ved $ 300. For resten, det er en stor chip, som simpelthen ikke har svagheder.

resultater

Afbalanceres med både hastighed position, og fra energieffektivitet er Core i5-4210U. På sin base er mobile pc'er primær eller sekundær niveau, hvilket for sin niche prale fremragende kombination af pris og ydelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.