FormationHistorie

Det atomare isbryder "Lenin". Russisk nukleare isbrydere

Rusland - et land med et stort område i Arktis. Men deres udvikling er umulig uden en stærk flåde, der sørger for sikker sejlads under ekstreme forhold. Til disse formål i de dage i det russiske imperium et par isbrydere blev bygget. Med udviklingen af teknologier udstyre deres mere moderne motorer. Endelig blev den atomdrevne isbryder "Lenin" bygget i 1959. På tidspunktet for starten, det var verdens eneste civile skib med en atomreaktor, som også kunne være på havet uden optankning i 12 måneder. Hans optræden i det store arktiske øge varigheden af sejladsen på den Nordøstpassagen.

forhistorie

Verdens første isbryder blev bygget i 1837 i USA byen Philadelphia og var beregnet til ødelæggelsen af isdækket i den lokale havn. Efter 27 år i det russiske imperium skib "Pilot" blev skabt, blev der også brugt til at udføre skibe gennem isen i et havneområde. Stedet for dens udnyttelse er blevet Petersborg havn. Noget senere, i 1896, i England skabte den første flod isbryder. Den blev bestilt af Ryazan-Ural Railway Company og blev anvendt ved Saratov passage. Omkring samme tid, er der behov for at gennemføre godstransport i fjerntliggende områder af det russiske nord, så i slutningen af det 19. århundrede på værftet Armstrong Whitworth blev bygget det første skib i verden til at operere i arktiske forhold, kaldet "Ermak". Den blev købt af vores land, og var en del af det baltiske flåde indtil 1964. En anden berømt skib - isbryderen "Krasin" (op til 1927 bar navnet "Svyatogor") deltog i de arktiske konvojer under Anden Verdenskrig. Hertil kommer, at i perioden fra 1921 til 1941. Baltic Shipyard bygget otte skibe til drift i Arktis.

Oprindelse isbryder: Karakteristika og beskrivelse

Icebreaker "Lenin", som blev sendt på ferie i 1985, i dag omdannet til et museum. Dens længde er 134 m, bredde - 27,6 m, og højden - 16,1 m ved en forskydning på 16 ton. Fartøjet to atomreaktorer blev installeret fire turbine og en samlet kapacitet på 32,4 megawatt, hvorved det er i stand til at bevæge sig med en hastighed på 18 knob. Desuden blev den første isbryder udstyret med to selvstændige kraftværker. er blevet skabt Alle betingelser også om bord for et behageligt ophold af besætningen i månederne arktiske ekspeditioner.

Hvem skabte den første atomdrevne isbryder USSR

Arbejdet med en civilt skib, der er udstyret med en nuklear motor, er det blevet anerkendt som en særlig ansvarlig opgave. Efter alt, Sovjetunionen, blandt andet presserende behov endnu et eksempel, der bekræfter påstanden om, at de "socialistiske atom" er en fredelig og kreativ. Samtidig, ingen tvivl om, at den kommende chefdesigner af den atomdrevne isbryder skal have stor erfaring i bygning af skibe, der kan operere i Arktis. Under disse omstændigheder blev det besluttet at tildele denne ansvarsfuld stilling VI Neganova. Denne kendte designer før krigen blev tildelt Stalin-prisen for udformningen af den første sovjetiske arktiske isbryder linje. I 1954 blev han udnævnt til chefdesigner af den atomdrevne isbryder "Lenin" og begyndte at arbejde sammen med I. I. Afrikantovym opgave at fokusere på at skabe en atomar motor for dette fartøj. Det skal siges, at både de konstruktør forskere glimrende klaret deres opgaver, som de blev tildelt titlen Hero of Socialist Labour.

Hvad gik forud for oprettelsen af den første sovjetiske atomdrevne isbryder

Beslutningen om at påbegynde arbejdet med oprettelsen af den første sovjetiske atomdrevne ubåd til at operere i arktiske forhold blev vedtaget af Ministerrådet i november 1953 fastsatte regler. I betragtning af de unikke funktioner i opgaver, blev det besluttet at bygge layoutet af maskinrummet af skibet fremtidens ind i den nuværende værdi til det at praktisere layout løsninger designere. Således at man undgår behovet for eventuelle ændringer eller fejl under anlægsarbejdet direkte på fartøjet. Hertil kommer, før designere, designet den første sovjetiske atomdrevne isbryder, har fået til opgave at eliminere enhver mulighed for skader på skroget af skibet is, så i den berømte Institute "Prometheus" var en særlig kraftig stål.

Historien om opførelsen af isbryderen "Lenin"

Direkte til arbejde på oprettelsen af skibet begyndte i 1956 ved Leningrad Shipbuilding Plant. André Marty (i 1957 blev det omdøbt til Admiralitetet Plant). Samtidig nogle af sine kritiske systemer og komponenter er designet og samlet på andre planter. Således blev møllen fremstillet af Kirov plante, fremdrivningsmotorer - Leningrad plante "Electrosila", og de vigtigste turbine generatorer er resultatet af arbejdet for arbejdstagere Kharkov Elektromekaniske Plant. Selvom lanceringen af skibet fandt sted i begyndelsen af vinteren i 1957, monteret kun atomkraftværk i 1959, hvorefter den atomdrevne isbryder "Lenin" blev sendt til passage af testsejladser.

Da skibet var på det tidspunkt en unik, det var genstand for landets stolthed. Derfor under opførelsen og efterfølgende test det gentagne gange vist høje udenlandske gæster såsom medlemmer af den kinesiske regering, såvel som politikere, som holdt dengang premierminister Storbritannien og den amerikanske vicepræsident.

ydeevne historie

Under navigation debut den første sovjetiske atomdrevne isbryder nyde et fremragende ry ved at vise en fremragende præstation, og vigtigst af alt, tilstedeværelsen af et sådant fartøj som en del af den sovjetiske flåde hjalp forlænge navigation periode på et par uger.

Syv år efter starten på operationen, blev det besluttet at udskifte forældede trehreaktornuyu nukleare anlæg på en to-reaktor. Efter opgradering af skibet vendte tilbage til arbejde, og i sommeren 1971 blev det første atomdrevne overflade fartøj, der kunne passere Nordpolen Jordens af. Af den måde, trofæet af ekspeditionen var isbjørnen, givet til holdet af Leningrad Zoo.

Som allerede nævnt i 1989 "Lenin" er afsluttet. Men den førstefødte af den sovjetiske nukleare isbryder flåde er ikke truet med glemsel. Det faktum, at han blev sat på evig parkering i Murmansk, arrangeret ombord på museum, hvor man kan se interessante udstillinger om udviklingen af isbryder flåde af USSR nukleare.

Ulykker på "Lenin"

For 32 år, indtil den første atomdrevne isbryder USSR var i orden, to uheld skete på det. Den første skete i 1965. Som et resultat blev det delvist beskadigede reaktor kerne. For at afhjælpe følgerne af uheldet, nogle af det brændstof, blev placeret på plavtehbazu, og resten ubelastet og placeres i en beholder.

Hvad angår det andet tilfælde, derefter i 1967 blev det registreret fartøjets tekniske personale flyde i rørledningen af den tredje reaktor kredsløb. Som følge heraf var det nødvendigt at udskifte hele rum isbryder og beskadiget udstyr trukne og sænket i Finske Tsivolki.

"Arctic"

Over tid, for udviklingen af en enkelt flade af Arktis var lidt atomar isbryder. Derfor er opførelsen af en anden lignende skib blev lanceret i 1971. De var "Arctic" - atomdrevet isbryder, som efter dødsfaldet Leonida Brezhneva begyndte at bære hans navn. Men i år af perestrojka det første navn på skibet var igen vendte tilbage og den har tjent under ham indtil 2008.

Tekniske specifikationer for den anden sovjetiske atomdrevne

"Arctic" - atomdrevne isbryder, som var den første overflade fartøj, formået at nå Nordpolen. Desuden blev hans projekt oprindeligt indarbejdet evnen til hurtigt at konvertere skibet i kamp cruiser ekstra, der kan fungere i arktiske forhold. Dette blev gjort muligt i høj grad takket være det faktum, at designeren af den nukleare isbryder "Arktika", sammen med arbejdstitlen team af ingeniører på projektet, giver køretøjet for øget magt, der tillader ham at overvinde isen tykkelse på op til 2,5 m. Med hensyn til fartøjets størrelse, gør de op i 147,9 m lang og 29,9 m bred, med en forskydning i 23,460 tons. I dette tilfælde, på det tidspunkt, da skibet var i drift, den maksimale varighed af dens autonome navigation var 7,5 måneder.

Klasse isbrydere "Arctic"

I mellem 1977 og 2007 i Leningrad (senere St. Petersburg) Baltic fabrik blev bygget fem atomdrevne skibe. Alle disse fartøjer er blevet udformet i henhold til "Arctic", og i dag de to af dem - "Yamal" og "50 Years of Victory" fortsætter med at bane vejen for andre skibe i det store is på Nordpolen af Jorden. Af den måde, isbryderen kaldet "50 Years of Victory" blev lanceret i 2007 og er den sidste produceret i Rusland og den største af de eksisterende isbrydere i verden. Som for de andre tre retsinstanser, en af dem - "Sovjetunionen" - i øjeblikket under ombygning. Retur til rækken af sin plan i 2017. Således er den "arktiske" - atomdrevne isbryder, etablering af hvilket markerede begyndelsen på en æra i historien om den russiske flåde. Desuden er den designet brugt i sit design beslutninger relevante i dag, 43 år efter dens oprettelse.

Klasse isbrydere "Taimyr"

Bortset fra den isbrydere i Arktis til Sovjetunionen, og derefter Rusland skulle skibet på et udkast til, som skulle til ledningsføring af skibe i munden på den sibiriske floder. Nuclear isbrydere Sovjetunionen (senere Rusland) af denne type - "Taimyr" og "Vaigach" - blev bygget på en af værfterne i Helsinki (Finland). Men de fleste af dem ligger på udstyret, herunder kraftværker, indenlandske produktion. Da disse atomdrevne fartøjer beregnet til brug primært i floderne, de udfældes på 8,1 m ved en forskydning af 20,791 tons. I øjeblikket russiske nukleare isbrydere "Taimyr" og "Vaigach" fortsætte med at operere i Nordsøen rute. Men snart vil de nødt til at ændre.

Icebreakers typen LK-60 I

Retten kapacitet på 60 MW, der er udstyret med et atomkraftværk, begyndte at blive udviklet i vores land siden begyndelsen af 2000'erne, er baseret på de opnåede resultater i driften af "Taimyr" og skib "Arctic". Designere har givet en mulighed for at ændre udkastet til de nye skibe, som vil give dem mulighed for at arbejde effektivt i lavt og dybt vand. Hertil kommer, nye isbrydere kan bevæge sig selv i isen tykkelse fra 2,6 til 2,9 m. I alt planlagt at bygge tre pågældende fartøj. I 2012, ved Østersøen Skibsværft blev lagt den første atomdrevne ubåd af denne serie, som er planlagt til at starte drift i 2018.

Forventede ny klasse af sofistikerede russiske isbrydere

Som det er kendt, at udviklingen af det arktiske lavet en prioriteret opgaver for vores land. Derfor i det øjeblik under udvikling af design dokumentation for ny klasse isbryder LK-110YA. Det antages, at disse tunge skibe vil få al den energi fra dampdannelse atomkraftværket med en kapacitet på 110 MW. I dette tilfælde vil motoren skib være tre fire-bladet propel med fast banen. Den største fordel, som vil have en ny nukleare isbrydere Rusland bør blive deres øgede isdækkede, som forventes at være ikke mindre end 3,5 m, mens skibene drives i dag, er tallet ikke mere end 2,9 m. Således designerne lover at give året rundt sejlads i Arktis langs Nordøstpassagen.

Som det er tilfældet med den nukleare isbrydere i verden

Som vi ved, Arktis er opdelt i fem sektorer, tilhører Rusland, USA, Norge, Canada og Danmark. De samme lande samt Finland og Sverige har den største isbrydning flåde. Dette er ikke overraskende, da det uden disse skibe ikke er muligt at gennemføre økonomiske og forskningsopgaver blandt de polare iskapper, selv om virkningerne af den globale opvarmning, og de bliver mere synlige hvert år. Samtidig, alle de aktuelt eksisterende nukleare isbrydere i verden hører til vores land, og det er en af de førende inden for udviklingen af åbne rum i Arktis.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.