FormationHistorie

Indførelsen af de indrømmelser, den periode af NEP

I 1920 var der indførelsen af indrømmelserne. Krigskommunismen fuldstændig ødelagt privat ejendom i Rusland. Dette førte til en dyb økonomisk krise i landet. Indførelse af koncessioner bør forbedre situationen. Men mange historikere og journalister tænke anderledes. De mener, at den politik War kommunismen havde til formål at "rydde området" for udenlandsk kapital. Lide det eller ej, men udenlandske "ikke-kapitalistiske" virksomheder virkelig begyndte at modtage brede rettigheder til økonomiske aktiviteter. Politikken med "røde terror", overskuddet, dvs., er den faktiske røveri af befolkningen i Vesten ignoreret indtil nu. Men efter eliminering af alle udenlandske indrømmelser alle udenlandske historikere, har politikere og offentlige personer begyndte at tale om menneskerettigheder, om massen fortrængninger mv Hvad skete der i virkeligheden? Det er stadig ikke kendt. Men et år indførelsen af de indrømmelser - det år, hvor landet blev jævnet med jorden. Men først lidt teori.

Hvad er en indrømmelse

"Koncession" i latin betyder "tilladelse", "opgave". Denne levering af state-of-drift til en udenlandsk eller indenlandsk enhed en del af deres naturlige ressourcer, produktionskapacitet fabrikker. Typisk er en sådan foranstaltning i krisetider, når staten ikke er i stand til at etablere deres egen produktion. Introduktion koncession gør det muligt at genopbygge økonomien, giver arbejdspladser og pengestrømme. Stor rolle til udenlandsk kapital til grund, at investorerne er villige til at betale udenlandsk valuta og fra indenlandske borgere kan simpelthen ikke råd til.

Indførelse af indrømmelser: datoen i historien om Sovjetrusland

I 1920, et dekret SNK "On indrømmelser". Et år før den officielle proklamation af NEP. Selv om projektet blev drøftet i 1918.

Abstracts af indrømmelser i 1918: forræderi eller pragmatisme

Nogle journalister og historikere i dag taler om at tiltrække udenlandsk kapital til Sovjetrusland som et nationalt forræderi, og landet selv blev opkaldt hovedstad i kolonien under de lyse slogans socialismens og kommunismens. Men du kan analysere artiklen abstracts i 1918, for at forstå, om det var i virkeligheden:

 1. Koncessioner bør vige for indflydelsen fra fremmede lande har været minimal.
 2. Udenlandske investorer havde at holde sig til de interne sovjetiske love.
 3. På ethvert tidspunkt, kan koncessionen indløses af ejerne.
 4. Staten skal nødvendigvis modtage en andel i ledelsen af virksomheder.

Det faktum, at myndighederne i en forsigtig tilgang til dette problem, kan det konkluderes, om udkastet af de første sådanne selskaber i Uralbjergene. Det blev antaget, at den autoriserede kapital på 500 millioner rubler til at investere 200 regeringen, 200 -. Indenlandske investorer og kun 100 - udenlandske. Vi er enige, at en sådan opdeling indflydelse af udenlandske banker i de sektorer af økonomien er minimal. Men kapitalisterne ikke vil investere under sådanne forhold. I hænderne på "Predator" kom Tyskland, med sine enorme ressourcer. Amerikanske og europæiske banker er så gavnligt for selvet pålagt betingelser tysk, at sådanne forslag fra Rusland var bare ikke interesseret. Kapitalister måtte røve landet, og ikke at udvikle dem. Derfor er de 1918 teser forblev kun på papiret. Dernæst borgerkrigen begyndte.

Den forværrede situation i landet

Ved 1921 var landet i dyb krise. Den Første Verdenskrig, indgreb, borgerkrig førte til konsekvenserne:

 • ¼ af alle nationale rigdom blev ødelagt. Produktion af olie, halveret kul i forhold til 1913. Dette førte til brændstoffet, den industrielle krise.
 • Bryde alle handelsforbindelser med de kapitalistiske lande. Som et resultat, er vores land forsøger at klare vanskeligheder alene.
 • Demografisk krise. Menneskelige tab anslås til 25 mio. Man. Dette omfatter det potentielle tab af det ufødte barn.

Bortset fra krige, det viste sig katastrofale politik for krig kommunisme. Rekvirering fuldstændig ødelagt landbrug. Landmænd simpelthen ikke mening at dyrke afgrøder, som de vidste, at de ville komme og tage alle rekvisitionen. Landmændene ikke blot er ophørt med at give deres produkter, men også begyndte at stige i den væbnede kamp i Tambov, i Kuban-regionen, Sibirien, etc.

I 1921 har allerede katastrofale situation i landbruget forværret tørke. Produktion af korn også halveret.

Alt dette har ført til introduktionen af den nye økonomiske politik (NEP). Hvad er egentlig meningen, at trække sig tilbage til den forhadte kapitalistiske system.

Den nye økonomiske politik

På X-kongres RCP (B) vedtaget et kursus, som blev kaldt "Ny økonomisk politik". Det betyder, at overgangen til markedsrelationer, afskaffelse af overskud i landbruget, der erstatter det med den skat i naturalier. Sådanne foranstaltninger væsentligt forbedret tilstand bønderne. Selvfølgelig udskejelser var dengang. For eksempel var det nødvendigt at passere hvert år til 20 kg pr ko i nogle regioner. Hvordan dette kunne gøres hvert år? Uklar. Du kan ikke skære et stykke kød årligt pr ko uden slagtning. Men det har allerede været udskejelser på området. Generelt indførelsen af afgiften i form - en langt mere progressiv foranstaltning, snarere end en bandit røveri rekvisition bønderne.

Aktive opstod administrerer indrømmelser (NEP periode). Dette udtryk er kun blevet anvendt på udenlandsk kapital som udenlandske investorer har nægtet at samarbejde ledelse af virksomheder og indenlandske investorer var ikke. Under NEP begyndte myndighederne en omvendt denationaliseringsprocessen. Til de tidligere ejere vendte tilbage til de små og mellemstore virksomheder. Udenlandske investorer kunne leje sovjetiske virksomheder.

Aktiv introduktion af indrømmelser: NEP

Siden 1921 har der været vækst i virksomheden, leases eller købes af udenlandske investorer. I 1922 var der allerede 15, i 1926 - 65. Disse virksomheder opererer inden for tung industri, minedrift, metallurgi, træbearbejdning. Samlet det samlede antal har nået mere end 350 virksomheder i hele tiden.

Lenin selv havde ingen illusioner om udenlandsk kapital. Han talte om det tåbelige at tro, at "socialistiske Calf" omfavne en "kapitalistisk ulv." Det var imidlertid umuligt under forhold med total ødelæggelse og udplyndring af landet for at finde måder at genoprette økonomien. Senere, indførelse af koncessioner begyndte for mineraler. Det vil sige, at staten begyndte at give naturressourcer til udenlandske virksomheder. Uden det, som Lenin mente, er det umuligt at gennemføre en plan GOERLO over hele landet. Noget som vi så i 1990'erne. efter sammenbruddet af Sovjetunionen.

revision af aftalen

Indførelse af koncessioner - er en nødvendig foranstaltning, der er forbundet med den borgerkrig, revolutioner, kriser, mv Men i midten af 1920'erne. der er en nytænkning af denne politik. Der er flere grunde:

 • Konflikter mellem udenlandske virksomheder og lokale myndigheder. Vestlige investorer er vant til fuld autonomi i deres virksomheder. Privat ejendom er ikke kun anerkendt i Vesten, men også religiøst bevogtet. I vores land til disse virksomheder var fjendtlige. Selv blandt ledende part arbejdere konstant walking snakken om "forråder interesser revolutionen." Selvfølgelig kan de forstår. Mange kæmpede for ideen om lighed og broderskab, omstyrtelsen af borgerskabet, etc. Nu viser det sig, at have væltet nogle kapitalister, inviterede de andre.
 • Udenlandske ejere forsøger hele tiden at få nye præferencer og privilegier.
 • Mange stater er begyndt at anerkende den nye stat i USSR, i håb om at få kompensation for nationalisering af virksomheder. Sovjetiske myndigheder sat tilbage af ødelæggelsen og intervention. Disse modsætninger har resulteret i sanktioner. Virksomhederne var forbudt at gå til det sovjetiske marked. I midten af 20'erne. XX århundrede ansøgninger om koncessioner var til tider mindre.
 • Ved 1926-1927, har de regulerende myndigheder begyndte at modtage betalingsbalancen. Det viste sig, at nogle udenlandske virksomheder er mere end 400% af de årlige kapitalgevinster. I mineindustrien var den gennemsnitlige procentdel lav, ca. 8%. Men i behandling, det har nået mere end 100%.

Alle disse faktorer har påvirket skæbne udenlandsk kapital.

Sanktioner: Historien gentager sig

Et interessant faktum, men efter 90 års historie med de vestlige sanktioner gentages. I tyverne, deres indførelse skyldtes afslaget af de sovjetiske myndigheder til at betale gæld af zarens Rusland, samt til at betale erstatning for nationalisering. Mange stater har anerkendt dette af hensyn til USSR som et land. Efter dette, mange virksomheder, især teknologi, var det forbudt at drive forretning med os. Nye teknologier ophørt med at ankomme fra udlandet, og koncessionen blev gradvis udfasning af dets aktiviteter. Dog fandt de sovjetiske myndigheder en vej ud: de begyndte at ansætte professionelle på individuelle kontrakter. Dette førte til indvandring af USSR videnskabsmænd, industrifolk, der begyndte at skabe i landet en ny high-tech virksomheder, og udstyr. indrømmelser skæbne blev endeligt beseglet.

Afslutningen af udenlandsk kapital i USSR

I marts 1930 underskrev for nylig en aftale med firmaet "Leo Verke" i fremstillingen af dentale produkter. Generelt har udenlandske virksomheder allerede forstået, jo før det er forbi, og gradvist trække sig fra det sovjetiske marked.

I december 1930 det går et dekret, der forbyder alle koncessionsaftaler. Glavkontsesskom (SCC) er blevet reduceret til positionen af advokatfirmaet, der var engageret i samråd med de resterende selskaber. På det tidspunkt blev USSR produkter industrien endeligt forbudt vestlige sanktioner. Det eneste produkt, der tillod os at sælge på det internationale marked - brød. Dette er, hvad der førte til den efterfølgende hungersnød. Korn - det eneste produkt, som USSR er den valuta for de nødvendige reformer. I denne situation og skabe et system af kollektive og statsbrug til storstilet kollektivisering.

konklusion

Således indførelsen af koncessioner (året for Sovjetunionens - 1921) forekommer som en obligatorisk foranstaltning. I 1930, at regeringen officielt aflyst alle tidligere indgåede aftaler, selv om nogle virksomheder fik lov til at forblive som en undtagelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.