Af teknologiElektronik

Resonant transformer: design og drift

Resonant Transformer ofte kaldet transformer Tesla eller Tesla coil. Enheden er blevet patenteret af USA toogtyvende september 1890 sjette titlen "Apparatur til produktion af elektrisk strøm højeste kapacitet og frekvens." Som navnet antyder, blev denne enhed opfundet af den berømte videnskabsmand Nikola Tesla.

Den nemmeste resonante transformator består af to spoler uden aggregat kerne. Den primære vikling har få vindinger (fra tre til ti). Imidlertid er spolen viklet med en tyk elektrisk ledning. Sekundærvikling indretning, såsom en resonant transformer, er den høje spænding ofte kaldes. Det har en masse flere omgange end den primære (op til flere hundrede). Men mere subtile viklet elektrisk ledning.

Som et resultat af en enkelt design har en resonant transformer CT (transformation koefficient) som overstiger forholdet mellem sekundære vindinger til primære flere snese gange. Denne udgangsspænding på transformeren kan overstige en million volt. Baseret på en sådan struktur er allerede blevet udviklet, sådanne anordninger som resonans generatorer. Såsom elbiler bruges ofte som demonstrationskøretøjer. På grund af den enorme vægt på resonansfrekvensen for en sådan indretning kan frembringe elektriske udladninger i luften. Desuden kan deres længde være virkelig imponerende. Afhængigt af indgangsspændingen, kan udledningen længden være op til flere gange ti meter.

Selve udformningen af en sådan elektrisk installation som en resonant Tesla transformer, er ganske enkel og ukompliceret. Den består af spoler (to - primære og sekundære), arrester (aka chopper). Strukturen af denne enhed er forpligtet til at inkludere kondensatorer (til erstatning og til akkumulering gebyr). Bruger ofte toroidale spoler og terminaler (til at skabe en sådan indretning som en resonant transformer med forøget udgangseffekt).

Som nævnt tidligere, den primære spole er normalt lidt af sving og den sekundære - et par hundrede. Desuden hyppig design med flad primærspole, en horisontal, cylindrisk, konisk eller lodret. Også i en indretning, såsom en resonant transformer, ingen ferromagnetiske kerne (i modsætning strøm- eller måletransformere). Således er det meget mindre gensidig mellem vindingerne af begge spoler end konventionelle traditionelle transformatorer (øget induktiv kobling er netop opnås takket være tilstedeværelsen af den ferromagnetiske kerne).

Således, kondensator og primære spole udgør en svingningskreds. Dette omfatter den ulineære komponent - arrester, som består af to elektroder med et hul. Den sekundære spole danner også et sådant kredsløb, men i stedet den bruger kondensatoren toroide. Det er tilstedeværelsen af to koblede oscillerende kredsløb og er basis for alle foranstaltninger i indretningen som en resonant transformer Tesla.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.