Hjem og familieBørn

Hvorfor den ekstra vægt kan slå et barn til en paria?

Fedme i barnet kan stoppe ham for at finde rigtige venner, eller endda forårsage en åben modvilje jævnaldrende, viser en ny undersøgelse.

Forskere har offentliggjort sine materialer den 7. juni i tidsskriftet PLoS ONE. Formålet med deres undersøgelse var at finde ud af, hvor overvægt i barndommen kan føre til sociale og psykiske problemer. Tidligere undersøgelser har vist, at de studerende, der er overvægtige har færre venner. Desuden er de ofte tvunget ud af sociale grupper. det nye arbejde tyder dog på, at barnet kan blive en udstødt blandt hans jævnaldrende på grund af overvægt.

Afvisning og fjendtlighed

Den negative holdning af en gruppe af børn kan have alvorlige fysiske og psykiske konsekvenser for sundheden for barnet at være overvægtig. Disse resultater lyder særlig alvorlig, da antallet af fedme blandt børn er stigende, især i de udviklede lande.

Børn, der er overvægtige ofte ikke finde et fælles sprog med deres jævnaldrende, - siger Cale de la Haya, ledende forfatter af den nye undersøgelse og lektor i forebyggende medicin ved den medicinske skole ved University of Southern California. Og det er ikke kun udelukkelsen af sociale grupper, men også en klar afvisning og fjendtlighed, som kan være en alvorlig risikofaktor for børn med overvægt og har indflydelse på deres sociale udvikling.

High school og venskab

I den nye undersøgelse, forskere undersøgte 504 elever fra 28 gymnasier i Holland. Forskerne spurgte hvert barn for at nævne et ubegrænset antal andre børn, som de anser for at være deres "bedste venner", samt et ubegrænset antal klassekammerater som de "ikke kan lide". Forskerne målte også den højde og vægt af hvert barn for at vurdere BMI.

Resultaterne viste, at 70% af skolebørn er overvægtige er langt mindre tilbøjelige til at falde ind under kategorien af venner end deres slanke skolekammerater. Men i gennemsnit, børn med fedme har, så mange chancer for at komme ind i kategorien af "venner", at deres jævnaldrende med en sund vægt. Dog problematisk vægten 1,7 gange øger deres chancer for at være i kategorien af dem, der ikke kan lide deres klassekammerater. Men det er muligt at observere og den modsatte situation. Børn, der er overvægtige, 1,2 gange større sandsynlighed for ikke lide deres klassekammerater.

Undersøgelsen fandt også, at børn, der er overvægtige ofte finde deres venner klassekammerater, der ikke ønsker at opretholde venskabelige forbindelser med dem.

Forældre bør huske på, at børn med fedme i gymnasiet er en særlig vanskelig tid, da de føler sig "mindreværdige" på grund af sin vægt. Så børn nødt til at se hvert skridt og til at opretholde relationer kun med de studerende, der er villige til at være venner med dem, selv om de har intet til fælles.

Hvordan fungerer barnets paria status i skolen

Undersøgelsens forfattere siger, at de opnåede af dem i løbet af arbejdet, pege på det presserende behov for data til at løse problemet med stigmatisering af mennesker forbundet med at være overvægtig. Der er ingen beviser for, at en sådan holdning til mennesker med fedme motiverer dem til at tabe sig. Faktisk de fleste undersøgelser viser, at det ikke kun er kontraproduktiv, men også fører til sociale og psykiske sundhedsrisici. Forskerne mener også, at børn, der er blevet pariaer blandt deres jævnaldrende, er mere tilbøjelige til at vælge højt kalorieindhold fødevarer, og langt mindre tilbøjelige til at føre en aktiv livsstil. I sidste ende, de befinder sig i peer-grupper, der er inaktive.

stigmatisering Reduktion

Afvisning hold af overvægtige børn blev fastsat i mange årtier. Et eksperiment i 1961 viste, at hvis barnet bedt om at rangordne potentielle venner, herunder børn med misdannelser og handicappede, at de jævnaldrende være overvægtige konsekvent rangerer sidst. I 2007 blev et andet eksperiment udført. Forskere har fundet, at børn med fedme i denne tid viste sig at være endnu lavere på listen over potentielle venner, end det var for 40 år siden.

Denne undersøgelse viste, at overvægtige børn bliver at lide endnu mere på grund af den sociale stigmatisering forbundet med at være overvægtig. Hertil kommer, at andelen af overvægtige børn i USA, for eksempel, er mere end tredoblet siden 1970, ifølge National Center for Health Statistics.

En moralsk spørgsmål eller en individuel livsstil

Forfatterne til den seneste undersøgelse insistere på betydningen af diskussionen om overvægt, for at minimere den tilhørende stigmatisering.

Problemet er, at folk opfatter fedme som et moralsk individuelt problem, resultatet af hans dovenskab eller mangel på viljestyrke. Men de seneste data viser, at disse faktorer er ikke stor, og påvirker ikke den hurtige stigning i fedme på verdensplan. Faktisk er problemet, at de fleste moderne mennesker siden barndommen sat i forhold, der gør det nemt at forbruge en masse kalorier og føre en stillesiddende livsstil.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.