Hjem og familieBørn

Barnet klager over smerter i benene: Årsager, symptomer, behandling

Forældre hører ofte som et barn klager over smerter i benene. Meget ofte sådanne symptomer opleves af børn i alderen 3 til 10 år. Om eftermiddagen, som regel, at barnet ikke gider. Men om aftenen eller om natten ser det ud til ubehagelige ubehag. Mange forældre tilskriver sådanne symptomer til den normale træthed og ikke giver dem den rette vægt. Denne holdning er uacceptabel og til tider fyldt med udviklingen af alvorlige sygdomme. Overvej hvorfor kan forekomme smerter i benene, og hvornår de skal søge lægehjælp.

Ubehag forbundet med vækst

Dette er den mest almindelige årsag. Ubehagelige fornemmelser provokeret af en høj vækst og en aktiv stofskifte. Ubehag kan vare op til puberteten. Efter alt krummer vækst på dette tidspunkt øges ved at forlænge benene. Den mest intensivt vokse foden og underbenet. Det er disse områder skal forbedres blodcirkulationen.

Fartøjer, der er ansvarlige for blodforsyning, i denne alder stadig utilstrækkeligt elastisk. Derfor er det bedst de opererer under belastning. Således indtil barnet flytter, han ikke føler ubehag. Men i løbet af ferien er der et fald tone i arterier og vener. Cirkulationen af blod forringes. Som et resultat af denne grund oftest såre barnets ben om natten.

Omsorgsfulde forældre bør være sikker på at lytte til klager fra de krummer. Faktisk kan væksten af smerte reduceres noget. For at gøre dette, skal du blot at massere barnets ben og fod. Som et resultat, vil det øge blodcirkulationen, og ubehag væsentligt reduceret eller helt forsvinde.

ortopædiske problemer

Forskellige patologier forbundet med bevægeapparatet, anses for at være ret almindelig i børn. Det kan være:

 • dårlige arbejdsstillinger;
 • flade fødder;
 • skoliose;
 • medfødt sygdom i hofteleddene.

Ofte som et resultat af netop sådanne krænkelser ben ondt et barn. Årsagerne er som offset tyngdepunkt. Belastningen er ulige fordelt på de nedre lemmer. Oftest lider af en bestemt del af børns fødder: foden, lår, kalv eller fælles.

Konstant tryk fører til det faktum, at barnets fødder gør ondt.

skade lemmer

For den energiske, aktive kid disse fænomener, snarere normen. I de fleste tilfælde, blå mærker, forstuvninger helt ubetydelige. Som regel barnet klager over smerter i benene et par dage. Så kører alt uafhængigt.

Men i nogle situationer, sager er mere komplicerede. Og hvis alvorlig skade er tydelig fra det første øjeblik, der er endnu microtrauma, umærkelig for det menneskelige øje. Sådanne betingelser ofte provokere overdreven motion, fordi moderne børn besøger et antal afsnit og cirkler.

Faren ligger i det faktum, at microtrauma usynlig for andre, og det kan ikke engang mistanke barnet selv. Nemlig, kan det efterfølgende føre til alvorlige komplikationer.

Sharp smerter i led eller muskler signal af vævsskader. Hvis ubehag slutter sig til hævelse eller rødme, samt en lokal temperaturstigning, skal du sørge for at konsultere en specialist. En sådan betingelse kræver en grundig diagnose. Efter alt, kunne hun få og infektion. I dette tilfælde kan barnet udvikle septisk arthritis. Utilstrækkelig behandling kan føre til uoprettelige skader på leddene.

kroniske infektioner

Sommetider årsagerne til, at barnet har ømme fødder, kan gemme sig i næsesvælget. Et lignende resultat som:

 • halsbetændelse;
 • polypper;
 • Flere hulrum.

Det er ekstremt vigtigt at hurtigt at gennemføre de nødvendige forebyggende foranstaltninger:

 • tandlæge, otolaryngologist;
 • behandle problematiske tænder;
 • overvåge hygiejne af mundhulen.

I nogle tilfælde, smerter i benene er det første symptom på at udvikle gigt eller reumatoid arthritis.

En sådan klinik kan forekomme på baggrund af de patologier af det endokrine system:

 • adrenale sygdomme;
 • diabetes;
 • parathyroidea sygdomme.

Disse sygdomme er ledsaget af knoglemineralisering. Nogle gange ubehag i benene er det første tegn på nogle blodsygdomme. Derfor, hvis smerte er permanente, skal forældrene viser en baby læge.

cardiopsychoneurosis

Denne sygdom, som manifesterer sig lidelser i det kardiovaskulære og respiratoriske systemer. Det barn, der har observeret denne patologi, betyder det ikke tolerere nogen fysisk aktivitet.

Oftest, når sådanne diagnose forældre opdager, at barnets fødder gør ondt om natten. Symptomatologi er ofte ledsaget af følgende klinikker:

 • hovedpine;
 • forstyrret søvn;
 • abdominalt ubehag;
 • smerter i hjertet;
 • følelse af åndenød.

Medfødte sygdomme i det cardiovaskulære system

Ubehag i benene - er et klinisk symptom på disse sygdomme. Medfødt aortaklap eller coarctatio aortae fører til utilstrækkelig blodforsyning til ekstremiteterne. Som et resultat, at barnet er i smerte.

Så børnene er svært at gå, de ofte falder, snubler, bliver træt meget hurtigt. I disse stater, kan pulsen mærkes på hænderne, men på hans fødder, han er næsten ikke-eksisterende.

Inferiority af bindevæv

Denne patologi er også medfødt. Det er kendetegnet ved mangel på væv, som er en del af hjerte, vener, ligamenter.

Ud over smerter i ekstremiteterne, kan en sådan betingelse føre til:

 • flade fødder;
 • Nephroptosis;
 • kropsholdning abnormiteter;
 • ledsygdomme;
 • varicer.

Influenza, akutte luftvejsinfektioner

Nogle gange, på baggrund af bluetongue sygdomme barn klager over smerter i benene. Influenza, akutte luftvejsinfektioner er ofte kendetegnet ved smertende led, tab af styrke. Smertende ubehag kan dække hele kroppen.

Denne betingelse er ikke som unormalt. Derfor lægges der særlig vægt ikke nødvendig. drug "Paracetamol" Som regel, et barn med fælles ubehag udpeget. Det lindrer ubehaget.

Efter genvinding, sådanne symptomer forsvinder helt.

Mangel på næringsstoffer

Ofte forældre til børn, der har nået en alder af 3, bemærke, at barnet har ømme kalve. Sådanne symptomer kan forårsage en mangel i kroppen af stoffer såsom calcium, phosphor, kalium. Knoglevæv begynder at vokse hurtigt, og den næring, de modtager.

Denne tilstand kan være udløst af forkert kost. Men nogle gange stoffer mangel forårsaget af dårlig absorption af disse elementer. Et sådant mønster kan signalere sekundære rakitis.

sygdom Shlyattera

Sygdommen er oftest diagnosticeret hos ældre børn eller teenagere. I denne sygdom barnet har ømme ben under knæet. I dette tilfælde, ubehaget er svær. Læg mærke til, hvad slags jord er bekymrede dit barn.

Osgood-Schlatter sygdom forårsager smertefulde ubehag i det forreste område af knæleddet, på et sted hvor skinneben koblet til patellarsene. Et karakteristisk træk ved sygdommen er den konstans følelser. Uanset hvad barnet er optaget, er smerten ikke stilne af. Ubehag bekymrer i løbet af dagen, om natten, mens man kører i en tilstand af hvile.

Som et resultat, der er sådan sygdom, læger er ikke villig til at sige. Men lægerne siger, at sygdommen i de fleste tilfælde er diagnosticeret hos børn, der er involveret i sport.

Stadig er sygdom eller leukæmi

Hvis dit barn har ømme fødder, skal du sørge for at betale den nødvendige opmærksomhed til de nye symptomer. Sommetider sådan ubehag kan indikere udviklingen af systemet, en ganske alvorlig sygdom - Stills sygdom.

Som regel er det patologi ledsaget af:

 • periodisk lumbago;
 • smertefulde syndrom i benene;
 • generel utilpashed.

Hvis du bemærker et barn sådanne kliniske manifestationer, henvises til læger. Nogle gange sådanne indikationer indledende fase Stills sygdom eller leukæmi.

Forkert behandling af barnet kan få alvorlige konsekvenser. Stadig sygdom kan føre til betydelige tab af synet.

Hvornår skal se en læge?

Så hvis dit barn klager over smerter i benene, skal det helt klart, at det ubehag provokeret tungtvejende grunde, og i hvilke tilfælde ingen grund til bekymring.

Vækst smerter er nemt elimineret massage og tage et varmt bad. Hvis barnet efter sådanne procedurer helt sluppet af det ubehag, så er der ingen grund til panik. Men glem ikke, en hyppig smerte i benene - det er en lejlighed til at besøge den børnelæge, ortopædkirurg. Denne begivenhed, i de fleste tilfælde, vil hjælpe forældre til at sørge for, at barnet ikke er afsløret patologier. Bare en pjevs vokser intensivt.

Ubehag i benene kan være en "klokke" for at udvikle lidelser, hvis det er ledsaget af symptomer:

 • høj temperatur;
 • hævelse af ekstremiteterne;
 • begyndende claudication;
 • smerte opstår i morgen, og i løbet af dagen;
 • tab af appetit og vægt;
 • kronisk træthed.

Hvis du bemærker mindst ét symptom af ovenstående, skal du sørge for at besøge lægen. Lad ikke chancen for at udvikle sig i kroppen af barnet ubehagelig lidelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.