ComputereUdstyr

Hvordan at sætte skilte på tastaturet. Andre symboler på tastaturet

Ofte, når vi først mødtes med den personlige computer på brugeren rejser spørgsmålet om, hvilken form for tegn på tastaturet er, og hvordan du indtaster dem. Som led i denne artikel vil blive beskrevet i detaljer, idet hver gruppe af nøgler angivelse af dens formål. indtastningsmetode ikke-standardiserede tegn vil også indstilles ved anvendelse af ASCII-koder. Den største interesse i dette materiale er for dem, der arbejder med en teksteditor, som Microsoft Word eller andre lignende applikationer (OpenOffice Writer).

funktionel sæt

Lad os starte med funktionstasterne. De er på tastaturet 12 stykker. De er placeret i den øverste række. Tildeling afhænger af deres nuværende app på det aktuelle tidspunkt. Normalt i bunden af skærmen viser en antydning, og dette er den hyppigst udførte kirurgi i programmet (f.eks oprettelsen af et register i Norton Commander - det «F7»).

Nøgler og register

En særlig gruppe af taster - tasterne. De kontrollerer virkemåden af den anden side af tastaturet. Den første af dem - er det «Caps Lock». Det ændrer tilfælde af breve. Som standard er små bogstaver indtastes. Hvis vi trykker en gang på tasten, selv når du trykker på tasterne vises store bogstaver. Dette er den mest enkle og bekvemme måde hvordan man kan sætte skilte op på tastaturet med en anden registret. Den anden nøgle - det «Num Lock». Det bruges til at skifte det numeriske tastatur. Da han slukkede det kan bruges til navigation. Men når du tænder den fungerer som en standard lommeregner. Den sidste nøgle af denne gruppe - det «Scroll Lock». Det anvendes i regnearket. Når inaktiv position det er overgangen af cellerne, og når den - rullet listen.

ledelse

Vi bør også overveje tasterne. Det gælder primært pile. De flytter markøren en position til venstre, højre, op og ned. Stadig er der paginering: «PgUp» (side op) og «PgDn» (side ned). For at gå til begyndelsen af linjen bliver brugt «Home», i sidste ende - «End». For at styre tasterne hører til «Shift», «Alt» og «Ctrl». Deres kombination skifter tastaturlayout (det afhænger af indstillingerne operativsystemet).

Når fastspændt «Shift» input tegn ændres, og det bliver muligt at indtaste de subsidiære tegn. For eksempel, at finde ud af, hvordan man skrive tegn på tastaturet af dette sæt. Vi introducerer den "%". For at gøre dette har vi trykker på "Shift" og "5". Et sæt af hjælpestoffer symboler afhænger af den aktive tastaturlayout på det aktuelle tidspunkt. Det vil sige, i den engelske tastaturlayout er tilgængelig nogle tegn, og i russiske - andre.

Vi er opmærksomme på de notater på mit tastatur. Slet tegnet til venstre - «Backspace», og på højre - «Del». «Enter» - en ny linje. En anden funktion i nøglen - det er «Tab». I tabellen det giver en overgang til den næste celle, og i sidste ende tilføjer en ny linje. For teksten til hendes depression fører til "øge" mellemrum mellem tegn. En filhåndtering det trykke på for at flytte til et andet panel.

kerne

Den grundlæggende sæt af tegn på tastaturet afhænger af det aktive layout i det aktuelle tidspunkt. Det kan være en russisk eller engelsk. Skift mellem dem foregår ved hjælp af «Alt» kombinationer + «Shift» Venstre eller «Ctrl» + «Shift». Valgt kombination bestemmes af indstillinger af operativsystemet. Bestemme den aktive kombination være ved selektion. Det vil sige, ved at klikke på første, og se på tilstanden af sproget bar (placeret i nederste højre hjørne af skærmen). Hvis der var en ændring af sprog, så det er nødvendigt for os en kombination (fx «En» i «Ru» eller omvendt). Standarden er den første.

Bogstaverne på tastaturet er placeret i den centrale del og er opdelt i tre rækker. Jo oftere en symbol bruges, så det er tættere på centrum end i det mindste - så det er længere væk fra det. Det vil sige, bogstaverne er fordelt ikke-alfabetisk, men ved matematisk statistik. I første omgang, at dette princip markerer fordelingen af organisationen svært at vænne sig til, men jo mere du arbejder, jo mere brugt og forstå, at det er virkelig praktisk. Et andet aspekt, der skal overvejes. For kort at skifte mellem store og små bogstaver er bedre at bruge «Shift», og i lang sæt - «Caps Lock».

numerisk tastatur

En anden obligatorisk komponent i sådanne inputenheder - er et numerisk tastatur. Det er placeret i den højre del af det. Det har to driftstilstande: input og navigation. I det første tilfælde er tegnene skrevet på tastaturet (dette tal og grundlæggende matematiske operationer). Dette er nyttigt, når man arbejder med en masse tal. I den anden udførelsesform, dubletnøgler flytte markøren og sidetal. Det vil sige, pilene til at flytte markøren, «PgUp», «PgDn», «Home» og «Slut» - er alle til stede her.

Skift mellem dem udføres ved hjælp «Num Lock» tasten. Når den er slukket tilstand (LED inaktiv) navigation fungerer, og hvis du slår - cifret opkald. Hvis det er nødvendigt, kan du indstille den ønskede driftstilstand efter opstart af pc'en i BIOS (det er bedre at gøre avancerede brugere, fordi nytilkomne til denne operation kan have problemer).

tegnsætningstegn

Tegnsætningstegn på tastaturet er koncentreret det meste nær «Shift» tasten til højre. Dette er et punkt og komma. Også den engelske version af layoutet her er et spørgsmålstegn. De resterende karakterer (tyktarm, dash, bindestreg, spørgsmål og udråbstegn) er på det overordnede numeriske tastatur, som er placeret umiddelbart under funktionstasterne. For et øjeblik deres input kvæle «Shift» og med det på den tilsvarende knap.

Om hvad der ikke er

Men hvad med de tegn, der ikke er på tastaturet? Kan de på en måde få? Svaret på dette spørgsmål er ja. Der er to måder at angive disse tegn. Den første af disse indebærer anvendelse af en tekst editor Word. Efter lanceringen passere til værktøjslinjen "Indsæt", og der vælge punktet "Symbol". vælge "Andet" i rullemenuen. Så åbner en særlig indgang vindue. Så ved hjælp af piletasterne for at finde det ønskede symbol, og tryk på «Enter».

Andre symboler på tastaturet, kan du ringe til en anden måde - ved hjælp af ASCII-koder. Det virker i alle Windows-baserede programmer - den vigtigste plus. Mindre godt det - bruge store kode, som du skal huske. Til at begynde, at finde frem til de korrekte kodenummer, vi markerer den officielle hjemmeside for Microsoft eller en anden kilde, hvor der er en tilsvarende tabel, og gemme det. Så gå til den ønskede ansøgning til os.

Vær sikker på at inkludere «Num Lock» Tryk vi «Alt» og konsekvent rekruttere den rigtige kode på tastaturet findes i det forrige trin. Ved udgangen du har brug for at give slip på «Alt» og derefter det ønskede tegn må nødvendigvis blive vist. For eksempel, for «♥" en kombination af «Alt» + «9829». Dette er nyttigt for ikke-standard Dine SMS-beskeder eller chat sider på sociale netværk. Det er meget lettere at huske en brugerdefineret post end normalt. Og beslutningen dette blot bidrager.

resultater

Som en del af dette materiale alle tegn på tastaturet er blevet beskrevet, som er i dag. Erklærede formål alle taster og giver praktiske eksempler på arbejde. Også teknikken med at arbejde, der giver mulighed for at gå ud over den sædvanlige sæt af tegn ved hjælp ASCII-kode. Alt dette i mængden af hjælpe den uerfarne bruger til grundigt at forstå arbejdet i tastaturet, og til at forstå de grundlæggende principper for drift af en personlig computer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.