Nyheder og SamfundFilosofi

"Hvis du ønsker fred - forberede krig!" og andre fangst sætninger

Mange af fangsten sætning af de store gamle historikere, filosoffer og videnskabsmænd af tilhængere temmelig relevant på alle tidspunkter, og især nu. Hvilke tanker har forladt os arven fra forgængere? Og hvad fortæller de os? Det er, hvad vi forsøger at finde ud af i denne artikel.

Sætninger om kærlighed, Gud og udvikling af

"Amor omnia vincit!" - Alle vinder den kærlighed! Er forkerte mænd i gamle, oboznachivaya denne følelse i verden, hvor de laster og fristelser overskygges hovedet på mange? De vidste, at nu dyrkede lære mange religioner, og - at kærlighed kan redde fra enhver ulykke, elendighed og frygt.

Eller et andet: "Deus ipse se fecit" - Gud skabte sig selv. Dette er en stor sætning, gælder ikke kun i at tænke på det transcendentale. I denne sætning, føler vi vægt på det faktum, at hver person skal stræbe efter udvikling, som viser udholdenhed og tålmodighed for givet. Så tænker på uendelighed af universet, manifestation af den guddommelige essens i alt liv og i os selv, vi argumenterede i den tro, at gennem udvikling af selvstændig forbedring og kan opnå mere, end du kan forestille dig.

Fang sætning med oversættelsen

De store sind antikken har efterladt os uendelig rigdom iboende i korte sætninger, hvis betydning vi kan fatte det uendelige. Er særlig rig i denne henseende antikke græske og romerske imperium, standardsprog, som var latin. Catch sætning disse lande vil blive diskuteret nedenfor.

  • "Audi, multa, loquere pauca" - " Hør meget, taler lidt." Denne sandhed er kendt i umindelige tider, fordi vi ofte siger det, når advaret om faren for snakkende tungen. En anden brug af det er naturligvis i uddannelse.
  • "Ab altero expectes, Alteri quod feceris " - " Vent en anden, hvad andre har gjort." Lytte til udtrykket anvendes selv i oldtiden, vi er følsomme over for deres omgivelser, opmærksomt og omsorgsfuldt til hans familie, venlig mod alle mennesker.
  • "Troianus Equus" - "Den trojanske hest". Meget gamle, men velkendt for alle baseret på film og bøger allegori, der symboliserer den forræderiske gave, som resulterede i død over hele byen.
  • "Est avis i Dextra, melior quam Firecifret ekstra" - "En fugl i hånden er bedre end ti på taget" Denne sætning Romerne havde i tankerne, at evnen til at være tilfreds med det, vi har, - nøglen til en fredelig og lykkeligt liv.
  • "Si vis pacem, para bellum" - " Hvis du ønsker fred -. Forberede sig på krig" Udtrykket for denne gang er især relevant, så vi vil se på det i detaljer nedenfor.

"Hvis du ønsker fred - forberede krig"

Stærk forsvar og en stor, veluddannet hær på alle tidspunkter er nøglen til et fredeligt liv og velstand i et land. Dette er betydningen lagt gamle romerske historiker Korneliy Nepot (94-24 gg. BC. E.), der brugte det til at beskrive livet i den store kommandør Epaminondas, som boede i VI århundrede f.Kr..

"Hvis du ønsker fred - forberede krig", mærkeligt nok, men i dag denne sætning er meget, meget relevant, især for vores land, fordi den akutte økonomiske situation gør stats- og alle dens omgivelser varsomt kigge på naboer i Europa og USA, kiggede ind deres rækker af fjender og begynde krigen. Den tyvende århundrede fandt de to verdenskrige og en kold, og alt dette på så kort tid. Har vi brug for mere dokumentation for, at verden ikke ændre sig, indtil du ændrer mennesker - især det store ansvar for de mennesker, der dispenserer autoritet. Efter hver efterfølgende krig var en blodig fortid, hvad sker der nu?

Det, vi ønsker at fortælle mændene i gamle?

"Eventus docet" - "Event lærer" - gentag til os filosoffer fra oldtiden, og i denne er de sikkert rigtigt. Men hvis vi underviser moderne mennesker, tidligere begivenheder? Er verdensregering tillade store ofre? Af den måde, dette Ord gav vi også latin. Fangst sætning, og især "Vil du have fred - forberede krig", de gamle romere brugte ret ofte. Det er trist, men verden regel er siden blevet ændret og stadig feeds denne stemning blandt masserne. Denne sætning fremhæver deres livssyn og moral af deres handlinger er begrundet i bestyrelsen, hvor nogle gange et ord kan udpege den skæbne millioner af mennesker. "Alle bør passe sig selv" - fortalte os gamle tænkere gennem tid og rum. Så de rådgive os og gøre deres arbejde endnu hårdere - at sige sandheden, for at åbne det fra dybet og bringe folk, lære dem at leve efter sandheden, sandheden i lyset.

"Der skal være lys!"

Viden - det sande lys, som giver os forbi, og bare sprede det, vi gøre verden lysere og lysere. Sand viden - noget, der gør livet bedre. Hver person har brug for lidt erfaring til at rykke det op ad trappen for alle ovenstående til Gud, det Absolutte, Brahman, universet. Men hvad kan vi lære af den moderne verden og regerende det kapitalisme? Men det er bedre at afslutte denne lille historie på samme måde, som det begyndte - bevingede ord fra oldtiden, så det vil være rigtigt, fordi:

  • "Gutta Cavat lapidem" - "drop slidt væk stenen." Denne idé lærer os tålmodighed, for som tiden - den eneste faktor, der kan påvirke de globale begivenheder. Denne sætning er et supplement - "Gutta Cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo", som siger, at vandet bærer stenen bort, ikke med magt, og hyppigheden af forekomsten. Denne idé er gældende for alle omstændigheder, bevægelse, og endda uddannelse.
  • "Feci quod potui, faciant Meliora potentes " - " Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, der kan, så lad ham gøre det bedre." God idé, og at dette meget komplet improvisation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.