Nyheder og SamfundFilosofi

Hvad er kriteriet for sandhed i filosofi?

Kriterier for sandheden - denne tilgang, hvorigennem viden, hvilket faldt sammen med hans emne, kan skelnes fra fejl. Filosoffer fra oldtiden søgt at udvikle en teori om viden, som vil være anderledes absolut sandfærdighed, ikke forårsage kontroverser og vil ikke føre til en falsk følgeslutning i analysen af objektet, der undersøges. De gamle lærde Parmenides, Platon, Rene Dekart, og senere middelalderlige teolog Augustine udviklet doktrinen om medfødte sande udsagn og begreber. Apropos viden, blev de på udkig efter tegn til at bestemme objektivitet og nøjagtighed i analysen af den egenskaber, kvalitet og arten af emner. Derfor er de kriterier for sandhed er den målestok, som at fastslå den objektive sandhed om kognition.

rolle praksis

Gamle forskere opfordres til at kontrollere rigtigheden af forskning i praksis, da en sådan tilgang kan ses isoleret fra den subjektive tænkning og de naturlige årsager, der ikke er relateret til test objekt. Sådanne kriterier for sandhed som viden gennem erfaring, bekræftede, at folk aktivt og målrettet arbejder på den objektive virkelighed, samtidig studere det. Under udøvelsen af personlighed eller gruppe skaber en kultur eller en "anden natur", ved hjælp af sådanne former for viden, som et videnskabeligt eksperiment, og materielle produktion, teknisk og sociale aktiviteter.

Egen erfaring er en kilde til viden for personen og hans drivkraft, fordi takket være dette kriterium ikke kun kan identificere problemet, men også for at opdage nye aspekter og egenskaber for den undersøgte genstand eller fænomen. Men test af viden i praksis, er ikke en engangs-handling, og bliver usammenhængende og tidskrævende proces. Derfor, for at identificere den sandhed, du ønsker at anvende andre kriterier for sandhed, som vil supplere rigtigheden af oplysningerne i processen med kognition.

eksterne kriterier

Ud over den praksis, der i skrifter af filosofferne i det XIX århundrede blev kaldt "dialektisk materialisme", for at identificere rigtigheden af den opnåede viden om de forskere foreslået at anvende andre tilgange. Denne "eksterne" kriterier for sandhed, som omfatter selv-konsistens og nytte, men disse begreber fortolkes tvetydigt. Således kan konventionelle visdom ikke betragtes som sandt, da det ofte er præget af fordomme, og afspejler ikke den objektive virkelighed til fulde. Typisk er den første sandhed har kun én person eller en begrænset kreds af mennesker, og først derefter bliver det ejendom flertallet.

Den selv-konsistens er heller ikke en afgørende faktor, for hvis en fælles ordning for viden slutte andre videnskabelige opdagelser, der ikke er i konflikt med de standardindstillinger, betyder det ikke bekræfte gyldigheden af den nye dom. Men denne tilgang kendetegnet ved en rationel kerne, fordi verden ses som en helhed, og viden om et bestemt emne eller fænomen bør være i overensstemmelse med den allerede etablerede videnskabelige grundlag. Så i sidste ende kan du finde sandheden, til at afsløre sin systemiske karakter og indikerer intern konsistens i forhold til generelt accepteret viden.

udtalelser fra filosoffer

Ved bestemmelse af rigtigheden af dommen og estimater af objektet, der analyseres forskellige skoler brugt deres tilgange. Derfor kriterierne for sandhed i filosofi manifold og kolliderer med hinanden. For eksempel, Descartes og Leibniz mente tilsyneladende indledende viden og hævdede, at de kan lære ved hjælp af intellektuel intuition. Kant brugte den eneste formelle-logiske kriterium, hvorefter viden er nødvendig for at koordinere med de universelle love fornuft og forståelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.