Nyheder og SamfundFilosofi

Den kinesiske filosof Mencius. Undervisningen i Mencius citater

Filosoffen blev født i det område af rige Lu i det femte århundrede f.Kr.. Ved fødslen, han havde navnet Moe Dee. At studere navnene på filosoffer, finder vi oplysninger om dette og en anstændig mand. Han var grundlæggeren af den filosofiske doktrin og grundlagde sin egen skole. For at lytte til hans råd og hans adelsmænd, og almue.

Foundation Tænker visdom

Mencius studerede sandheder, som producerede en Confucius, direkte fra sine tilhængere, selv om han ikke var konfucianske. Han tog ikke på tro blindt sæt lærer af sandhed, og analyseret og om nødvendigt, udfordre dem. Ledsagere træning holdt mere konservative synspunkter end Mencius. Hans filosofi er blevet bedømt som en uvidende og brutal. Der har været en voldsom sammenstød mellem strømninger filosofiske tænkning.

Essensen af læren

Mencius doktrin som sin vigtigste paradigmer gør følgende principper.

Folk skal leve i fred og opgive interne stridigheder. Således skal guvernøren kærlighed bureaukrater og embedsmænd - deres hoved, børn bør respektere deres forældre og omvendt.

De filosofiske ideer salvie hævde, at den overdrevne magtmisbrug stammer fra en mangel på kærlighed, som er den mest sublime behov. Hvis ikke, er den person forsøger at udfylde et tomrum i sjælen på nogen måde er muligt. Hele samfundet bør arbejde til gavn for hinanden, og så alle vil være nok for et stort stykke af lykke.

Ærlighed, flid og renhed af tanker

Mange citater filosoffer, herunder denne enestående figur, læses som en praktisk tilgang til livet. Han underviste ikke kun at tænke, men også til at arbejde, fordi de rigtige ideer bør tilskynde personen til nyttige aktivitet.

Skole Mencius hævede tapre soldater, estestvoznateley. Her udvikler logisk tænkning. Hvis du får en forståelse af teksten til Mencius, herunder citater viser, at verden er bygget på en enkelt plan, som er bestemt af rækkefølgen af ting, flytning af hver stjerne på himlen, årstiderne, de temperaturændringer. Hertil kommer, at i løbet af den rækkefølge dikteret af kuppet regeringen.

Værker af Mencius blev bragt ny betydning til den herskende skik. I fortiden, adelen knyttet for meget vægt på, hvad filosoffen forsøgte at kæmpe. Mencius sagde, det er vigtigt ikke titlen, og handlinger, respekt skal indtjenes, ikke blive arvet.

Folk på det tidspunkt troede på de lyse og mørke kræfter, der styrer livet for de mennesker. Sage brugte uvidenhed om de mennesker i god orden - som en regulator af moral at begrænse menneskers hjerter fra de laveste impulser. Hans teorier og teknikker er fuldt berettiget, fordi folk tager for givet sådanne tanker. Nogle overtro har overlevet til i dag. Gennem oprettelsen af billeder i folks bevidsthed straffe kræfter filosof plantede jeg dem selvkontrol.

Billede af en ideel regeringstid

Den person regerende staten, skal hele tiden forbedres for at indsende et værdigt eksempel til sine tilhængere. De mennesker har brug for en stærk leder, der forstår sit folk. Så efter ham vil følge, til at stole på ham. Så bliver ønsket om enhed.

En klog leder vil vælge selv smarte rådgivere. Befolkningen skal blive til en pyramide, væggene i der ligesom de stråler fra solen ned visdom og mest sublime impulser i den menneskelige sjæl. Således den herskende elite, igen, blev valgt på de talenter og fortjeneste i stedet for oprindelse. Den officielle skulle bevise, at han fortjener at lede de andre. Edit - betyder også at lytte, være sympatisk. Conquer toppen bør have en dialog med offentligheden, til alles behov blev opfyldt.

Omkostninger og udgifter skal nøje begrundes. Faktisk er mennesket ikke så meget brug for at være lykkelig. Grådighed og udskejelser fører til social ulighed og revolutioner. Vi er nødt til at udvikle produktionen og at indpode kærlighed til hvert værk. Men denne iver er kun, når arbejdet vil være fair og betalt. Mennesket er af natur ønsker at arbejde, men i værdighed. Hvis dette er at sikre, at der ikke behøver at blive tilpasset slave pisk.

Og i ord og gerning

Tidligere filosoffer citater havde en direkte forbindelse med handlinger tænkere, men var ikke ubegrundet. Især blev denne mand forsøger at bryde en parasitisk og ødelæggende system, af tiden. Han prædikede venlighed, medfølelse, ædru sind og tage ansvar for deres handlinger. Du bør begynde med sig selv. Hvis alle fulgte denne enkle sandhed, og derefter hele verden vil blive omdannet.

Glorificeret billede af den ædle mand og dømte folk smålige. Alle bør stræbe efter det optimale, for at forbedre sig selv og verden med hver ny dag.

citater

Sage sluttede de berømte navne på filosoffer gennem tiderne, hvis visdom er kommet til os gennem århundrede, takket være følgende til sig selv:

 • "De handlinger anstændige mennesker har afspejlet i de mennesker, ikke på vandet."
 • "Nu i de højere sfærer af anstændige mennesker tager sig af detaljerne, ikke store mængder."
 • "Anstændige mennesker, for at vise kærlighed til den mindre bror, modtager kærlighed til gengæld; ordentligt menneske tænker velstand lillebror, modtager velfærd fra den mindre mand. "
 • "Den, der vil overvinde alle vanskeligheder og prøvelser, kan overhale hvad ønsker."
 • "Den, der ikke har nogen tro kan ikke være klogt."
 • "Når man taler, taler rammende og præcist, ved at træffe foranstaltninger, være afgørende."
 • "At tale om det gode, men behøver ikke at være en god offensiv."
 • "Vil ikke bygge og tror ikke, der vil gøre en anden, handle selv."
 • "Opkald til lykke, én opkaldet kan omgås."
 • "Vi har selv -. Skaberne af deres velfærd og fordel"
 • "Hvem kan tænke dybt, tale enkelt og til at være sande, har en chance for at blive en perfekt mand."
 • "I så fald når linealen bliver gift med perfekte natur, er velfærden for de mennesker vokser, fordi det administrerer budgettet fornuftigt og rimeligt. Tilfreds med de mennesker og selv linealen. "

Propaganda venlighed og menneskelighed

Mencius mente, at mennesket skal udvikle sig for at opnå den ideelle, stå op for moralske principper. Staten bør ikke bruge deres penge på de blodige krige, plyndringer og vold. Når den kloge ledelse af alle ressourcer vil være nok, og alle vil have alle i overflod, uden at begå en synd for profit.

Respektløshed, arrogance, forvirring, mangel på moralske normer giver anledning til kaos. Arvinger skal respektere deres forældre, de har brug for at uddanne folk ærlige og ansvarlige, udstyret med lyse tanker og godt humør.

En mand skal elske ikke kun dig selv, men også andre. Faktisk alle de mennesker - det er indflydelse på deres omgivelser. Det vil sige, elske andre, og vi respekterer os selv.

fordeling af værdier

Filosof fokuserede på det faktum, at der er noget meget mere vigtigt og værdifuldt end personlig vinding. Kun ved første øjekast ser det ud til, at du skal benytte lejligheden til at kontanter i, selv om det er beskidt, hvis blot fordi der skruet op for muligheden. Men på denne måde sjælen er dækket med et strejf af rust, hvorigennem i sidste ende, og det er ikke synlige.

Mennesket bliver til et vildt dyr. Selv om man ser på andre folks handlinger, vil dyrene være respektløst at fornærme en tilsvarende sammenligning. Fordi dyret ikke spiser mere, end de har brug for. Det vil ikke spare penge i reserve. Det vil ikke gøre vognen og grine af glæde. Disse enkle talenter begavet kun mester af verden, mand. Hvis folk elsker hinanden, vil alt blomstrer mest lys og lyse farver. Verden vil være duftende og hans hver impuls fylde fortryllende aroma lys til hver mand. Hver vil have et sted, ingen vil blive frataget.

Manden - en social skabning. Han har et presserende behov for udveksling af kærlighed og lys med deres egen slags. Så hvorfor handel er et mirakel i de flygtige materielle goder, dette hurtigt vyanuschy ukrudt, fortærende rødder dyd farver. Denne infektion er mættet og dø så hurtigt, som ikke har tid til at blinke, og den venlighed og menneskelighed - evig. De vigtigste ting - at træffe det rigtige valg.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.