ForretningLandbrug

Hvad er en frise? Forskelle fra andre racer af heste

Heste har for længst mistet sin praktiske formål. De blev erstattet af biler, tog og fly. Nu hestene er til rådighed for det meste til rige mennesker og bliver mest brugt til sport. Almindelige borgere kan kun beundre langvejs fra disse harmoniske og venlige (for det meste) skabninger. Men et århundrede brugt side om side med hestene, efterlader næsten genetisk hukommelse; heste er stadig vågen i os nogle følelser, som, hvis man ser, er ikke længere relevant i dagens verden. Men selv den mest pragmatiske person til hestene behandlet med respekt, med glæde at se dem, og hvis det er muligt ikke har noget imod en tur.

hesterace

Vi er allerede temmelig langt fjernet både fra naturen og fra landbruget. Et eller andet sted i landsbyerne er stadig mennesker, der husker, hvordan hverdagen de samme heste, men vi er langt fra at. Byboere er mere tiltrukket af væddeløb, hvor heste kan se, og passion for at underholde. Men eksperter og meget sofistikerede elskere af disse dyr ved, at mange heste afhænger af evnen af racen.

Og hvis vi begrænser os kun til væddeløbsheste, kan artsdiversitet stub. Her og arabere, og Andalusien, og Akhal-Teke racen og lippitsanty ... alt du navngive det. Og hestevæddeløb valgmuligheder afhænger af racen - det er ikke underligt, de blev taget ud, næret udholdenhed eller evne til at rive fra starten hurtigt (for korte afstande). Vi taler ikke om tunge eller arbejdsheste - de er nu kun anvendes i landdistrikterne.

Oprindelsen af friserne

Så hvad er den frise? Først og fremmest er det en meget gammel race af heste. Hollandsk avlet det, og dens dyrkning begyndte i de dage i korstogene. Dannelsen af friserne var påvirket primært gamle, tunge, derefter hældes blodet orientalske heste, og efter dem - Andalusien. Det er op til dem avle heste "frise" havde et lille hoved, "svane" hals og smukke skridt. Der lægges særlig vægt på opdrættere til på friserne ikke påvirkede engelsk race.

Hvad er en frise af senere tider? Han deltog i fjernelsen af mange berømte hesteracer. Den mest berømte tysk og engelsk oldengburgi Shire race, der har været meget anvendt i skabelsen af de bedste trotters klipper.

avle karakteristika

Som alle fuldblodsheste, denne form for heste, også, det har sine egne karakteristika. Ikke svært at huske, hvad frisen, og hvordan det ser ud. Ud over at der allerede er præget af et lille hoved, de har en lang man og hale, den fremragende "bedstemor" (som racen får sit navn). Den grundlæggende farve af heste - får og ofte bare sorte farver, den vigtigste betingelse - ingen hvide striber og blev eventuelle ben eller krop.

Med farve, som bør være fryse-hest relateret en morsom hændelse. Vi absolut racerene mødre og fædre med den rigtige farve, kan være født hvide føl. Og mens det er ikke en albino. Hesteelskere og opdrættere undertiden diskutere, om at tillægge en sådan "joke af naturen" til friserne. De fleste er tilbøjelige til at tro, at, ja, da de andre racens egenskaber ved sådanne heste er fejlfri. Bare en brugerdefineret farve. Mens mange rytter aldrig set, hvad en frise af hvid farve - det er et sjældent fænomen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.