Kunst og underholdningLitteratur

Hvad er det modsatte af litteraturen? Antitese som et middel til ekspression

Den antitese - en retorisk skarp kontrast billeder, koncepter eller stater sammenkoblet indre fornuft eller enhed. Hvad er det modsatte af litteraturen? Talrige eksempler, som sammenligner skarpt modsatrettede eller kontrasterende koncepter og billeder for at styrke det indtryk, forklare det. I dette tilfælde, jo stærkere kontrast, jo lysere antitesen.

AS Pushkin brugt sådanne sammenligninger som "digte - prosa", "bølge - den sten", "is - flamme". I NA Nekrasov og SA Esenina de bliver selvmodsigende:. "Elendige luksus", "trist joy"

Den rolle, som antitese manifesteret i nøje underordning, for eksempel: "indhente snestorm, mens du skriver om sommeren"; "Det var almindelig tale, men mutili". Men det behøver ikke at blive udført, for eksempel, "OK synge, men ikke trukket," "Smukt ros lyder så bitter." Der er separate begreber sang og trak lyde bitter og er ikke i en logisk taksonomi af modsætninger såsom vand og ild, eller lys og mørke, men begreberne er taget med en bestemt specifikation, selv om der ikke er nogen klarhed, præcision og logisk, som ofte findes i ordsprog.

Hvordan laver udtryksfulde antitese?

Styrkelse af udtryk opnås på følgende måder:

  1. Kontrast kan være semantisk, "All fejlcitering, kørte til bunden." Modsat både ord og design.

  2. Antitetiske begreber (som indeholder oppositionen), kan kollektivt udtrykke noget til fælles, såsom kontrast. Hvad er det modsatte i litteraturen, kan ses på helten Derzhavin, hvor han kalder sig selv både konge og tjener, skildrer kontrasten af den menneskelige natur.

  3. Antitetiske billede ofte spiller en birolle ved skranken, der er det vigtigste. Det udtrykker objektet er karakteriseret ved kun ét medlem af det modsatte, hvor den anden er en rent hjælpefunktion "For ideelle former ikke behøver indhold."

  4. Sammenligning kan udtrykke udvalg af alternative løsninger, "" Share, eller ej? " - tænkte en regnemaskine ".

  5. Du kan bruge den fonetiske lighed, for eksempel, "lære - kede sig."

Antitesen kan omfatte to, men mere kontrast billede, dvs. være polynomier.

Antithesis eksempler på litteratur

Modstand i værker, der anvendes i de navne, karakter funktioner, i metoder til psykologiske billeder og problemstillinger. Hvad er det modsatte af litteraturen? Den generelle definition er ikke fuldt afsløre sin betydning. Det bliver tydeligere og mangefacetteret i analysen af kendte værker.

Roman L. Tolstojs "Krig og fred"

Titel på værket er fuld af semantisk, til trods for at anvender en simpel antitese. Verden er præsenteret som det modsatte af krig. De udkast forfatteren forsøger at variere det ord, forsøger at finde en bedre løsning.

I sit arbejde Tolstoy skaber to poler: godt og ondt, eller verden, og had. Forfatter står i skarp kontrast karakterer af hinanden, hvor nogle er bærere af livet, mens andre - lidelse. I romanen konstant vises sammenligne den "forkerte - det korrekte", "naturlig - rationel", "naturlig -. Demonstrative" Alt dette er vist gennem billederne, såsom Natasha og Helene, Napoleon og Kutuzov. Det modsatte af "falsk - sande" manifesterer sig i den absurde situation i en duel, der ramte Per Bezuhov.

Roman FM Dostojevskijs "Forbrydelse og straf"

Dostøvskys teknikker er helt anderledes, fordi det har noget anderledes syn på menneske. Hans figurer kombinerer godt og ondt, medfølelse og egoisme. Den indre domstol samvittighed løbet Raskolnikov er den største straf for en forbrydelse. Personerne i Dostojevskijs argument er ikke en person, men deres ideer, der fører til en moralsk tragedie. Før kriminalitet, Raskolnikov var en god mand, og derefter forfatteren giver ham en killer funktion.

romersk IS Turgenevs "Fædre og sønner"

Skiftet i den offentlige bevidsthed i midten af det 19. århundrede er afspejlet i romanen "Fædre og sønner", hvor hovedpersonen er imod alle andre. Her er de førende fortalere generationskløften, som er forårsaget af binding. Modsætninger med venner på grund af meningsforskelle og kompromisløs. Forsvare deres idealer og at vinde over fjenden er ved at blive et mål i sig selv helte. Nogle af dem ser latterlig grund af deres begrænsninger. Forsøger at overvinde det, forsøger de at implementere nye ideer for at gøre sig gældende. Turgenjev anvende teknikker som det modsatte af kunstneriske midler. I dette tilfælde bedre at afsløre levende billeder, deres forhold, og plottet udvikler sig.

Det er således klart, at en sådan modpol i litteraturen. Klassiske værker demonstrere dette stilistisk enhed.

konklusion

Til sammenligning, kontrast eller modsatte begreber til at forbedre oplevelsen er det modsatte. Eksempler på litteraturen tyder på, at det kan være den vigtigste princip til konstruktion af enkeltdele, og hele stykket.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.