Kunst og underholdningLitteratur

Amerikanske forfatter og manuskriptforfatter Dzheyms Klavell: biografi, kreativitet

Som forfatter til en række populære romaner, der er kendt som "asiatisk saga", skrevet i perioden mellem 1962 og 1993, og en talentfuld forfatter, Clavell ofte undersøgt i deres kreative arbejde indflydelse af øst og vest mod hinanden. Heltene af hans værker forsøger at forstå kulturen og filosofi Asien. Modstridende holdninger og konflikter på nationalt plan, som altid fører til tab af menneskeliv, der er vist i sine værker, som Dzheyms Klavell indtil de sidste dage forblev en trofast individualist og antifascistiske. En enorm indflydelse på arbejdet i forfatteren havde erfaringer og prøvelser udholdt i fangenskab. Hans ukuelige karakter blev dannet under Anden Verdenskrig, de begivenheder, der var drivkraften for skabelsen af en stærk ånd af tegn, i mange henseender ligner forfatteren.

barndom

I byen Sydney den 10. oktober, 1924 britiske Royal Navy Kaptajn Richard Clavell familie beriget - han havde en søn Dzheyms Klavell. Biografi af den kommende forfatter var fuld af forskellige variabler fra en tidlig alder. Når barnet var ni måneder gammel, flyttede familien til England. Ved karakteren af den tjeneste Clavell kaptajn ofte måtte flytte, så James havde mulighed for at besøge mange havnebyer. Den særlige indtryk på ham gjorde Hong Kong og hans fars historier om eventyr på Yangtze-floden. Så drengen og blev interesseret i orientalsk kultur og indlæring af fremmedsprog.

ungdom

Bragt op på historierne om hans far og farfar, der også var en officer i Royal Navy, Dzheyms Klavell drømte om en militær karriere. Han repræsenterede, som vil pløje havene og udføre feats, ligesom heltene fra foretrukne litterære værker. Efter eksamen fra high school i Portsmouth, den unge James, lydighed til en følelse af pligt og familietraditioner, valgte en karriere i søværnet, men på grund af dårligt syn ikke passere udvælgelse, og i 1940 sluttede han sig den britiske Royal Artillery.

krigsårene

Da branden brød ud af Anden Verdenskrig, James var i Malaysia. I et slag blev han såret i et stykke 18-årige fighter var i stand til at skjule fra de japanske soldater i den lokale landsby. Men i sidste ende, blev han taget til fange og sendt først til fængsel på øen Java, og derefter i den helvedes lejr Bliz Changi i Singapore, hvor han opholdt sig indtil slutningen af krigen. Senere forfatteren Dzheyms Klavell sagde, at for at overleve i en fangelejr, hvor kun én i 15 lidt tortur, sygdom og hungersnød, har det hjulpet den tro, at personen er stærkere end de omstændigheder og miljø, hvor det er placeret. Hans smerte og indtryk fra de erfaringer forfatteren har aldrig offentligt delt, og bar dem til romanen "King Rat". Efter sin løsladelse fra fangenskab, Clavell vendte tilbage til England, har på dette tidspunkt rang af kaptajn. Hans militære karriere sluttede efter James uheldigt motorcykel ulykke, der forlod ham permanent halt.

Ændringer i liv og karriere

Den unge person har til at genoverveje deres planer for den fremtidige liv, og i 1946 han trådte universitetet i Birmingham. Denne løsning bliver afgørende, fordi universitetet Dzheyms Klavell mødte skuespiller Epril Strayd, mellem dem blinkede følelser, februar 20, 1951 de elskende blev gift. James senere blev den stolte far til to døtre, Michaela og kristtorn. Da hans kone i lang tid på grund af aktivitetens udføres på studios, Clavell for ofte nødt til at gå der. Så stille og roligt, opdagede James hans kunstneriske kald og blev en distributør af film.

Manuskriptforfatter og instruktør

I 1953 Clavell beslutter sig for at prøve lykken i USA. Efter at have modtaget en invitation til at arbejde i en pilot tv-show, han flyttede med sin familie til New York. Opnå de ønskede resultater er det muligt ikke på én gang, derfor, at støtte familien, ser fremtiden berømte forfatter ikke skyr dagen til at arbejde som en almindelig arbejder, og om natten for at skrive manuskripter. Hans talent og interesse i filmen giver den første store resultat i 1958: på hans manuskript at lave en film "The Fly", som senere blev en klassiker thriller. I 1959 oplevede frigivelse af "Vatusi" skrevet Clavell, og selvom den vigtigste rolle i filmen er allerede berømt Maykl Keyn, er billedet ikke modtaget anerkendelser fra kritikerne. Ambitsiozny forfatter agter ikke at tolerere denne tingenes tilstand, sagde han, at det billede, mislykkedes på grund af forkert arkivering historien. Nu Dzheyms Klavell har til hensigt at styre hele processen med selv-produktion af film i samme år, at lave en film, "Five Gates to Hell", der fungerer som en manuskriptforfatter, instruktør og producer. Så blev filmen skudt i 1960, "Walk ligesom en drage", og i 1963 verden oplevede filmen "The Great Escape". Filmen er fortalt om historien om krigsfanger flugt fra den stærkt bevogtede lejren af nazisterne. Filmen bragte Clavell stor succes og en pris fra Writers Guild for bedste manuskript af året. I livet af instruktør og manuskriptforfatter kommer en anden ændring: i samme år modtog han amerikansk statsborgerskab.

første roman

Succes og en favorit job bedes Clavell, men hjælper ikke at glemme alle krigens rædsler og fangenskab, som han havde oplevet. Kone rådgiver James skriver om de begivenheder og til at udtrykke deres følelser på papir for at slippe for at rive sine modsætninger og personlig konflikt, flytte dem til de tegn i bogen. Så første roman "King Rat" blev udgivet i 1962, hvor forfatteren har beskrevet meget af det, der foregik i Changi lejren. Dette er den første bog i serien, er kendt som "asiatisk Saga." Senere, allerede en amerikansk forfatter Dzheyms Klavell mindes, hvor svært det var givet at arbejde på bogen. Udkast til hver side skulle omskrive dusinvis af gange for at opnå den atmosfære af begivenheder, der finder sted i romanen. Bogen blev en instant bestseller, og tre år senere blev filmen baseret på en roman.

Writer Dzheyms Klavell: hans værker

I 1966 offentliggør Clavell roman "Tai-Pan", og selv om kritikerne er ikke så enstemmigt og entusiastisk mødt bogen, til sidst filmet roman. Clavell fortsætter med at skrive manuskripter og lave film, som regel, militære emner eller thrillere. Den mest berømte og populære roman "Shogun" forfatter udgiver i 1975, bogen udsolgt stort antal, og i 1980 filmet roman. Filmen indtjente et publikum på over 120 millioner, og Richard Chamberlain, der spillede hovedrollen i den britiske navigator, befandt sig i Japan, straks steg til toppen af popularitet. On Broadway, blev produktet leveret i 1989, og senere var der et computerspil af samme navn.

Omgår forfatteren opmærksomhed og en børnepool publikum, og udgivet "Børns historie" i 1980. Temaet i Østen har altid været interessant og meget tæt på forfatteren, så han fortsætter med at arbejde på en række bøger om "asiatiske Saga." I 1981 udgav han bogen "Noble House" fortæller om de begivenheder, der fandt sted i tresserne af det tyvende århundrede i Hongkong. Så, i 1986, er læseren bekendt med romanen "Whirlwind", som fortæller om disse begivenheder, der fandt sted et årti i Iran. Det fuldender den cyklus af den historiske roman "Gai-jin", handling, der finder sted i det nittende århundrede Japan. Udgivet en bog i 1993. Ud over at skrive, forfattere og instruktørens arbejde, Clavell, der fra barndommen var glad for østlige kultur og mestrer mange sprog, oversætter gamle bøger. Således er han i stand til at tilpasse sig i 1983, til at oversætte og udgive en berømt bog af Sun Tzu "Art of War".

Personlige liv og tro

på den kreative butik kolleger bemærkede, at den amerikanske forfatter og manuskriptforfatter Dzheyms Klavell havde en stærk karakter. Han kunne være hårde og kolde høflig til folk, der ikke vidste, selv om de var indflydelsesrige. Den enorme succes af forfatterens værker gjorde ham til millionær, men samtidig Clavell aldrig jagtet penge, har kreativitet altid været det vigtigste. Udgivere sige, at forfatteren undgået de fremskridt og ikke tolerere fristerne. Han sagde, at han har nogle penge til at skrive, hvad han finder passende, i dit eget tempo. Hans datter husker, at manden var aldrig en offentlig forfatter Dzheyms Klavell. Billeder hvor forfatteren skildrer arbejdet, gør det klart, hvor meget arbejde betød for ham. Hans familie har altid været et sikkert tilflugtssted, hvor forfatteren kunne gemme sig for påtrængende medier. Når han indrømmede selv, at han kan stole på i dette liv, kun hans kone og døtre. Da familien havde penge nok, forfatteren ofte sad bag rattet i sin egen helikopter og trak sig tilbage til at skrive værker i et af de få huse i USA, Østrig eller Frankrig. Sammen med sin kone, de rejste meget, især i Asien.
Indtil de sidste dage af Dzheyms Klavell fortsatte med at arbejde, men er ikke blevet gennemført mange projekter på grund af en alvorlig onkologisk sygdom, som han kæmpede i lang tid. Ironien i forfatterens liv blev forkortet efter et slagtilfælde, som har overhalet den 6 september, 1994 på byen Vevey i Schweiz. Han døde en måned før hans halvfjerdsindstyvende fødselsdag.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.