TravelingRetninger

Historien om Taj Mahal (Indien, Agra): Interessante fakta, foto

Dette grandiose mausoleum hedder monumentet om udødelig kærlighed, og i mange århundreder er alle bekymret for sin romantiske historie om skabelsen. Taj Mahal, der er anerkendt som en af verdens syv nye vidundere, er blevet beskyttet af UNESCO siden 1983. Den mest berømte arkitektoniske struktur i Indien, som ikke har nogen analoger i hele verden, karakteriserer en helt epoke af kejsers regering.

Udtrykt i sten, sorg og ømhed sætter alle rejsende op med beundring for det majestætiske mesterværk af kunst, der fortæller om fantastisk kærlighed.

Oprettelseshistorie

Taj Mahal er et hvidt marmormausoleum beliggende i byen Agra. Det blev bygget af rækkefølgen af stormogens barnebarn , herskeren af landet Shah Jahan, som drømte om at opfylde den afdøde vilje ved hans kones fødsel.

Deres kærlighed har passeret alle de prøvelser, herunder evigheden. Det er overraskende, at de historiske og kroniske forbindelser mellem herskeren og hans kone i historiske krøniker er fastgjort, som kejseren mødt kaldte Taj Mahal, som i oversættelse betyder "paladsets stolthed". For muslimer er dette en stor sjældenhed, fordi stærk kærlighed oftest manifesteres i dem til Gud og hjemlandet, men ikke til kvinden.

Gamle legender

En smuk legende siger, at efter en elskede kejsers tragiske død ikke forlod kamrene i en uge, og da fagpersonerne så deres mester, genkendte de ham ikke. Han var i alderen i flere år og blev grå. Shah Jahan nægtede tronen, efter at have hylet i stærk sorg for sin kone forladt for evigt.

Det er rigtigt, at der er en mindre romantisk version, der fortæller, at herskeren blev væltet af sin egen søn og forklarede sin opførsel ved at grandiose projekter fra sin far ødelægger landet. Men det er ikke meget vigtigt for efterkommerne, fordi værdien af et monument til hele verden fra dette ikke er reduceret.

Afsluttet løfte

Shah Jahan huskede, hvordan hans sønns moder bad en gang om at bygge et smukt palads. Bekymret af sorg sørgede herskeren for at bygge den mest luksuriøse grav i verden. Til minde om sin kone og begyndte en storbygning af en majestætisk struktur.

Så takket være de officielle optegnelser, der blev udarbejdet af de muslimske kongers emner, blev vi opmærksomme på skabelsens officielle historie. Taj Mahal anses for at være en af de dyreste bygninger i verden, for hvilke der blev brugt store midler.

Resten af livet tilbragte i fængsel

Der er en anden legende om kejsers ønske om at oprette en anden lignende struktur, men han havde ikke tid til at gøre det. Og alt det, der blev overladt til ham efter sin egen søn, blev omstyrtet. Til slutningen af sit liv var det kedeligt at se fra dungeonets lille vindue til et stenværkværk, som blev en begavet hustrus grav.

Et mesterværk af verdens kunst

At blive bygget Taj Mahal, hvis billede kun i ringe grad formidler storheden og omfanget af verdens kunstværker, begyndte i 1632. Mere end 20.000 arbejdere, samlet fra alle dele af landet, deltog i opførelsen. Om deres fremtidige skæbne kender meget få mennesker, men ifølge legende, at herrene ikke fortalte nogen hemmelighederne om at opføre mausoleet, blev de alle henrettet efter afslutningen af værkerne.

Det fabelagtige jordstykke, som det storslåede slot blev opført, tilhørte ikke kejseren, men han handlede det fra et emne for at bygge et monument af hans kærlighed. Bygherrerne fyldte de dybe brønde med en speciel mørtel og sten for at beskytte strukturen mod dets sammenbrud på grund af grundvandet nærhed og hævede grunden med 50 meter. I bunden blev der lagt marmorblokke til særlig pålidelighed.

Langsigtet konstruktion

I mere end 12 år var den trinvise konstruktion af Taj Mahal i byen Agra (Indien) på vej. Især for mausoleumbeklædningen blev den reneste marmor fra en provins af imperiet bragt på elefanterne, og opførelsen af andre strukturer fra den var strengt forbudt.

For at føde arbejderne udrætteligt med at bygge en dag og nat et storslået monument, blev de bragt korn til hensigt at sende til provinserne, og landet begyndte en forfærdelig hungersnød, hvilket førte til en ustabil finansiel situation.

Visuelle effekter

Interessant nok er Taj Mahal, hvis billede vækker beundring selv i den mest ligeglade med menneskets arkitektur, designet under hensyntagen til optiske illusioner, meget usædvanlige for den tid.

For at komme til paladset skal man først gå gennem buen, der fører til verdens kultur. Og her er der en interessant visuel effekt: Når du nærmer dig det, synes bygningen at blive fjernet. Det samme sker, når du forlader båden, når det ser ud som om Taj Mahal på en ukendt måde bliver meget tættere end før.

En anden optisk illusion, der bedrager besøgende: Det ser ud til dem, at minareterne, der ligger i nærheden af mausoleet, er opstillet parallelt. Faktisk afviger de lidt i siderne, og et sådant projekt var begrundet i beskyttelsen af slottet i tilfælde af jordskælv. De store tårne ville ikke skade mausoleet, men faldt ved siden af det. Overraskende, et seismisk farligt sted undslap katastrofer.

Grave under mausoleet

I Koranen er der linjer, som den afdøde persons fred ikke kan krænkes. Under mausoleets hovedkuppel er en grav, det er faktisk ikke. Bange for at nogen ville turde forstyrre sin elskede kone, beordrede kejseren hende til at blive begravet i en hemmelig sal under et unikt mesterværk. Efter Shah Jahans død fandt hans rester resider ved siden af sin kone.

Smykkeskrin

Utroligt smukt indefra er en kombination af flere arkitektoniske stilarter af den indiske Taj Mahal. De luksuriøse halls vægge er indrettet med italiensk teknologi. Farverige mønstre af perler gør mausoleet til en skattekiste, opbevaring af smykker. Stener blev bragt fra hele landet, og endda ambassadører besøgte Rusland for at købe malakitten, som er værdsat i landet.

Slottet opdelt i to dele

Bygget i overensstemmelse med islamens syn på efterlivet, er det berømte mausoleum i Taj Mahal opdelt i to dele. Fire værfter af caravanserai og basaregaderne henviser til den jordiske eksistens, og mausoleet og Edens Have tilhører det hinsides. Af den måde gik al indkomst fra handel til vedligeholdelse af slottet.

Det antages, at buen foran mausoleet og en smuk dam, der ligger midt på hovedvejen, personificerer overgangen fra en person til en anden verden.

Hvem er forfatter til mesterværket?

Forskere kan ikke nøjagtigt nævne arkitekterne af det fantastiske mesterværk. Det er netop fastslået, at udlændinge ikke deltog i udformningen af mausoleet. Og nogle eksperter er sikre på, at herskeren selv fungerede som hovedforfatteren, fordi han var berømt for sin uddannelse og stilfølelse.

Mausoleums arkitektur udtrykker de grundlæggende principper i æraen: strenge linjer og symmetrisk planlægning gør den jordiske bygning til en lighed i paradispaladset.

Majestætisk kompleks

Selve komplekset består af en grav, spejlet fire vagttårne - minareter, fra toppen, som de kaldte, og annoncerede begyndelsen af bønner. På siderne af mausoleet er der to moskeer, lavet af komprimeret sand. Og det meste af monumentets kunstområde er en fantastisk park med et reservoir, som afspejler en perfekt kunstprøve. I slutningen af den grønne korridor bliver besøgende mødt af den luksuriøse Taj Mahal.

Farveopløsning

Opmærksomheden henledes på farvedesignet af perlen af muslimsk kunst. Bygningerne relateret til det jordiske liv er lavet af brændende rød sandsten, og mausoleets snedkvide marmorplader symboliserer troen på livet efter døden.

Det er interessant at se lysets lys, når solens stråler ved solopgang eller solnedgang male væggene i blide farver.

Nuværende problemer

Tusindvis af turister, for hvem mesterværket er et symbol på Indien, besøg Taj Mahal. Landet er stolt af den nationale skat, og de lokale myndigheder er meget bekymrede for sikkerheden af stedet for efterkommere. Desværre er det arkitektoniske monument med en stor historie afgjort og dækket af revner.

Den tidligere hovedstad i Mughal Empire, Agra (Indien) er en tætbefolket by med en dårlig miljømæssige situation. Den forurenede luft bliver årsagen til marmorens yellowness, og med jævne mellemrum for at forbedre udseendet af bygningen gnides det med hvidt ler. Desuden lider beklædningen af duerne, der sidder under kuplen.

Tips til turister

Før de går ind, undersøges alle besøgende omhyggeligt. Det er forbudt at bringe lightere, cigaretter, mad, mobiltelefoner og endda tyggegummi til mausoleet. Derfor anbefales disse ting ikke at tage med sig selv.

På fredagen må turister ikke komme ind i Taj Mahal, fordi muslimer samles i den nærliggende moské i Agra for at udføre bønner.

Symbolet for udødelighed

Indtastet på listen over nye vidundere i verden fortsætter verdensmesterværket med at fornemme sindene i arkitektoniske linjernes særlige skønhed og luksus i udsmykningen, og kreative mennesker og alle elskere er bekymrede af den triste historie om skabelsen.

Taj Mahal er fantastisk ved første øjekast, og hver besøgende rører evigheden, præget i marmor. Bliver et symbol på troskab og udødelighed, vil det gamle vartegn forblive for evigt i minde, og hjertet vil bevare uforglemmelige indtryk af det, den har set.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.