Hjem og familieGraviditet

Normen af den nasale knogle i 12 uger: indikatorer. Normer for den første screening af graviditeten: længden af den nasale knogle

Moderne medicin har gjort enorme fremskridt i spørgsmål om undersøgelse af gravide kvinder, og hvis tidligere blev anset for helt tilstrækkeligt til at passere ultralydsundersøgelse af fosteret og til at videregive nogle tests, så i dag denne gruppe patienter er under vågent opsyn af eksperter og gennemgår regelmæssige undersøgelser og procedurer. Dybest set de er rettet mod at bestemme status for et udviklingsland baby i livmoderen af moderen og rettidig diagnose af forskellige abnormiteter. Herunder - ultralyds afsløring karakteristika såsom hastigheden af den nasale knogle, udført efter ti uger af graviditeten.

Behovet for at måle den føtale nasale knogle

Damp, firkantet nasal knogle bestemt ved ultralydsscanning under proceduren ved 12 ugers svangerskab. Dens fravær i denne periode eller afvigelse fra accepterede standarder for senere dokumentation for forkert -Natal udvikling af barnet, desuden kan signalere tilstedeværelsen af baby syndrom. I sådanne situationer, anbefales det obligatorisk yderligere afprøvning.

Nogle eksperter, at kende reglerne i den første screening, ved hjælp af sammenlignende tabelværdier ved at sammenligne deres værdier med resultaterne af ultralyd. Igen må vi ikke glemme, at prioriteten i perioden 10-12 uger af graviditeten er den kendsgerning, at tilstedeværelsen af fosterets nasal knogler og måling er ikke så afslørende, fordi kromosomafvigelser af ossifikation opstå senere.

nasale knogleparametre på forskellige stadier af graviditeten

De enkelte perioder med føtal vækst og udvikling er karakteriseret ved bestemte regelmæssigheder. En af de vigtigste parametre er længden af den nasale knogle. Normen af den nasale knogle i 12 uger er omkring tre millimeter i længden. Senere, til 21 th uge, dette tal når op på 5-5,7 millimeter, og den 35. uge - 9 millimeter.

Nøjagtigheden af ultralyd målinger af fosteret afhænger ikke kun af perfekt udstyr, men også på den erfaring og professionalisme.

Tabel over de vigtigste parametre for den nasale knogle

Norma nasal knogle ved 12 ugers fosterudvikling, samt i de efterfølgende måneder gravid kvinde, systematiseret og tjener som et udgangspunkt i studiet af resultaterne af studier med ultralyd. På grundlag af de modtagne oplysninger, lægerne se i løbet af prænatale baby og påvise tilstedeværelsen eller fraværet af anomalier.

Hvis den nasale knogle ikke visualiseres, og kraven af den fortykkede, derefter en ekstremt høj sandsynlighed for et barn med Downs syndrom eller medfødte defekter i ansigtet. At vide dette, mange forældre vælger abort. Siden fødslen af et sundt barn - det er en opgave, ikke kun mødre, men også læger, er sådan en betydelig rolle spilles af sådanne indikatorer som satsen for den nasale knogle i 12 uger. Tabellen nedenfor giver en grafisk beskrivelse af dets stigning i løbet af graviditeten.

Normen på den nasale knogle

deadline

uger

minimal

værdi, mm

maksimal

værdi, mm

12-13 2,0 4.2
14-15 2.9 4.7
20-21 5.7 8.3
22-23 6,0 9.2
32-33 8.9 13.9
34-35 9,0 15.6

Det definerer længden af den nasale knogler af et foster?

Efter den tiende graviditetsuge graviditeten kan foretage målinger af de vigtigste kendetegn ved fosteret. næseben normen i de 12 uger skal opfylde de nødvendige parametre, ellers er du nødt til at tænke over de mulige alvorlige kromosomale problemer ufødte barn. Hypoplasi betragtes et symptom på komplekse sygdomme, såsom Downs syndrom, Edwards, Patau, Turner et al.

Hvad de udpege ekspert føtal ultralyd, og når re-bekræfte, at hastigheden for nasal knogle ikke svarer til den ønskede værdi, foretage en genetisk analyse af fostervand. Dette ville gøre det muligt at objektivt vurdere tilstanden af intrauterin barnet, fordi det er i dette miljø akkumulere oxygen, carbondioxid, hormoner, føtale udveksling stoffer produkter, enzymer.

Nøjagtigheden af moderne diagnostik

At sikre af resultaterne af ultralyd diagnose er, at de nasale knogle parametre barnet er mindre end normalt, forældrene giver i endeløse fortvivlelse. Må ikke bare reagere, på grund af denne parameter er ikke nok til at diagnosticere Downs syndrom eller andre alvorlige patologisk tilstand. Og selv om de første screening reglerne til en vis grad vejledende, nødt til roligt vente på resultaterne af en dybere omprøve.

er stadig det nødvendigt at forstå, at ethvert barn under fosterudviklingen er anderledes, fordi dimensionerne af de enkelte dele af kroppen vil være anderledes, herunder den nasale knogle i 12 uger. Men hvis fosteret undersøgelse viser de åbenlyse mangler i de indre organer og afkortning af lemmerne, i disse tilfælde, er det sikkert at tale om fosterskader.

Hvad er prænatal screening

Prænatal screening - en unik undersøgelse af vordende moder for at detektere farerne ved medfødte og erhvervede patologiske betingelser for fosterudvikling, er hvis resultater sammenlignet med de gennemsnitlige værdier.

I det første trimester (10-12 uger), perinatal screening tillader tidligt nok til at erkende anomalier i mængden af kromosomale bugvæggen defekt og patologien af neuralrøret, samt forskellige normale fødedygtige trussel i almindelighed.

Baseret på udførelsen af hCG og PAPP karakterisering graviditet, samt værdien af nuchal gennemskinnelighed tykkelse i embryoet, bedømme risikoen for eventuelle defekter. Hvis de første screening reglerne ikke passer udførelsen af analyser, er en gravid kvinde ordineret studiet af genetik fremtidens barn og chorion villus prøvetagning.

Hvad er hypoplastisk næseben hos fostre

Normen af den nasale knogle i 12 uger i løbet af ultralyd tyder på en god, sund udvikling af fosteret tidligt i graviditeten. Hvis dens længde afviger fra den accepterede standard i retning af faldende, så er der hypoplasi af den nasale knogle. Men der er ganske særlige tilfælde, hvor antallet ikke afslører sine generelle undersøgelser. Så spørgsmålet om aplasi af den nasale knogle, med andre ord, det fuldstændige fravær af autoritet.

Hvorfor sådanne krænkelser opstår?

Faktisk årsagerne til patologiske afvigelser fra de normale værdier af parret af føtalt nasal knoglelængde af sættet, og alle af dem er af en anden art. Dette kan for eksempel være, kronisk alkoholisme af en forælder eller alvorlige virkninger af rygning. Ved risiko placeres automatisk kvinder, der har haft de influenza, forkølelse og andre sygdomme i det første trimester af graviditeten.

Der er også andre grunde til, at antallet af nasale knogle i 12 uger, er fosteret ikke får, nemlig:

  • antibiotika og andre stærke medikamenter;
  • eksponering af gammastråling;
  • indvirkning på kvindens krop skadelige miljøfaktorer;
  • blå mærker;
  • lang overophedning af den gravide kvinde.

Således, ud over at kromosomafvigelser, og den såkaldte genetisk disposition, livsstil og sundhed af den vordende moder har direkte indflydelse på udviklingen af hendes foster i livmoderen. Men moderne medicin, takket være nye metoder til diagnosticering, hvilket giver tidligt nok i graviditeten til at opdage kromosomafvigelser og overvåge barnet, konsekvenserne af som kunne være Downs syndrom. Under alle omstændigheder er det lægen på grundlag af præcis analyse og forskning er i stand til at bestemme den sande diagnose eller udelukke mulige risici.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.