SundhedMedicin

Hvordan man laver en genetisk analyse? Genetisk analyse: anmeldelser, pris

Udvikling af genetik til sidst gået ud over de rent videnskabelige lærdom og forvandlet til industri praksis. Mange af nutidens læger bruger gentest oplysninger til at sætte den korrekte diagnose, at forudse muligt at eliminere sygdommen og de faktorer, der bidrager til deres udvikling. For at gøre dette, at patienten kun mangler at bestå en genetisk test, der viser et fuldstændigt billede af disposition til sygdom.

Et par ord om DNA

Dezoksirybonukleinovaya acid (DNA) - er et komplekst sæt af nukleotider, som er dannet i kæden - gener. Det er denne intracellulære dannelse bærer arvelige information fra forældre og fremsendes til børn.

På tidspunktet for embryodannelse udføres meget hurtig celledeling. På dette stadium tilfælde af små fejl, som kaldes genmutationer. Det er dem, der definerer personlighed en person. Mutationer kan være både positiv og negativ.

Forskere har delvist været i stand til at dechifrere den menneskelige genetiske kode. De ved tilstedeværelsen af nogle gener forårsager sygdom, og som bidrager til den medfødte resistens over for visse sygdomme. Genetisk analyse giver lægerne et billede af, hvordan det er bedre at behandle patienten, givet sit tilbøjelighed.

Monogene sygdomme og polymorfi

Læger anbefaler at gøre en genetisk analyse af den enkelte. Det er holdt gang i livet. Ifølge resultaterne af en genetisk pas er foretaget. Den identificerer alle mulige sygdomme og disposition for dem.

For medfødte sygdomme er monogene mutationer. De opstår på grund af ændringen af et enkelt nukleotid i genet til en anden. Ofte er sådanne udskiftninger er uskadelige, men kan undertiden forårsage alvorlig sygdom. Blandt dem er, for eksempel, fenilketanuriya og muskelsvind.

Polymorfi er forbundet med udskiftning af nukleotider i genet, men ikke direkte årsag sygdommen, men kun tjener som en indikator for prædisposition for sådanne sygdomme. Polymorfi - en ret almindelig fænomen. Det giver sig udslag i mere end 1% af individer i befolkningen.

Tilstedeværelsen af polymorfismen indikerer, at under visse betingelser kan virkningen af skadelige faktorer udvikle en sygdom. Men dette er ikke en diagnose, men kun en af mulighederne. Hvis du fører en sund livsstil, så man undgår de skadelige faktorer, er det sandsynligt, at sygdommen aldrig vil blive vist.

Rognozirovanie medfødte sygdomme

Udviklingen af moderne genetik ikke blot at konstatere tilstedeværelsen af medfødte sygdomme eller disposition til dem, men også at forudsige sundhed ufødte børn. Til det formål er det nødvendigt forældre i planlægningsfasen af graviditeten for at passere den genetiske analyse. Dette er især vigtigt, hvis en af forældrene har allerede en kompleks sygdom.

Dette gælder også for sygdomme, der er gået genetisk. Blandt dem er hæmofili, som påvirker næsten alle monarkistiske dynastier i den gamle Europa, hvor ægteskaber var almindeligt at styrke de politiske bånd.

Desuden vil genetisk analyse viser disposition af barnet til kræft, diabetes, forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdom. Dette er især vigtigt, hvis nogen af de kommende forældre i familien har sådanne diagnoser. Modtagelighed gener kan være recessiv (undertrykt) tilstand, men det er sandsynligt, at der i fremtiden barnet de opstår.

Tests under graviditeten

Hvis på tidspunktet for barnets planlægning anbefales at udlevere analyser forældre, under graviditet udførte gentest af fosteret. Til dette formål udtages til analyse fostervand, navlestrengsblod eller placentalt portion.

Sådanne undersøgelser er at bestemme muligheden for medfødte sygdomme. Dette er en meget uforudsigelig sygdom, der opstår som følge af føtale mutationer, der ikke kan forudses på forhånd. Blandt disse sygdomme hører til Downs syndrom, når fosteret eller anden grund er der en ekstra kromosom. Den normale beløb for en person - 46 kromosomer, 23 par, en fra faderen og moderen. Downs syndrom forekommer 47th uparret kromosom.

Også genetiske mutationer er muligt efter undergår komplekse infektionssygdomme under graviditeten: syfilis, røde hunde. Ifølge resultaterne af denne analyse, kan det besluttes at have en abort, fordi det ufødte barn ville være helt umulig.

Kvinder i fare

Selvfølgelig ville testen for føtal sygdom være bedre til at gøre alt vordende mor, men der er en række af indikationer for denne procedure. Først og fremmest, det alder. Efter 30 år, altid stor risiko for abnormiteter i fosteret. Det øger også, hvis der har været tilfælde af abort. Til de tidlige stadier af klar over faren, er det nødvendigt at passere test, der viser, at alt er i orden.

Forekomme hos gravide kvinder og infektionssygdomme, og skader. De kan også påvirke forløbet af dannelsen af fosteret. Jo før de opstår, jo større er risikoen for farlige mutationer.

Der er altid en risiko for uhensigtsmæssig udvikling af fosteret, hvis undfangelsen eller i de tidlige faser, efter at moderen faldt under indflydelse af farlige faktorer. De er rangordnet som alkohol, stærke lægemidler, psykotrope stoffer, røntgenstråler og anden stråling.

Og, selvfølgelig, bedre at være sikker, hvis en familie allerede har et barn med medfødte misdannelser.

faderskabstest

Nogle gange i livet, og sådan en situation, når faderskabet til barnet ikke er. Eller en eller anden grund er der ingen tvivl om, at faderen og barnet, eller moderen og barnets slægtninge. I dette tilfælde er det muligt at udføre en genetisk blodprøve for at bestemme relationer. Rigtigheden af sådanne undersøgelser, mere end 90%.

Ja, og selve proceduren er enkel. Det er nok til at aflevere en blod forælder og barn. Multipel indikator er let at afgøre, om de fælles gener i disse to personer.

Bestemmelse af faderskab, som regel anvendes i retsvidenskab at bevise eller modbevise behovet for vedligeholdelse formål.

prædiktiv medicin

Hvert år læger har en tendens til ikke at behandle sygdom, og at advare dem, før de første symptomer. Som vist ved genetisk analyse, er det ikke så svært. Fordi genotypen er allerede nu muligt at foreslå, hvilke sygdomme en person er mest.

Denne tendens er blevet kaldt forudsigende (prædiktiv) medicin. Baseret på den genetiske pas, lægen bestemmer livet for sin patient, advarer ham om de farlige ting, der kan være en udløsende faktor for udviklingen af en sygdom. Det er meget nemmere og billigere end at tage en lang og til tider ikke særlig effektiv, terapi.

HIV / AIDS test

I dag er selv de test for hiv / aids lavet ved hjælp af genetisk forskning. Proceduren er ikke kompliceret, men længden af tidspunktet for undersøgelsen. Men resultaterne af denne analyse er mere nøjagtige og afslørende.

Mange moderne diagnostiske centre gøre genetisk analyse, hvis pris er tilgængelig for alle til den gennemsnitlige patient. Det hele afhænger af de formål: omkostningerne varierer fra 300 rubler til titusinder. Derfor er der ingen grund til at nægte at foretage en sådan undersøgelse informativ, især hvis det kan redde livet for dig og dine børn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.