SundhedMedicin

Hvorfor er navlestrengsblod?

I dag hørte om stamceller, hvis ikke alle, rigtig mange. Af særlig interesse er emnet for kommende forældre, der er på vej af beslutningsprocessen på bevarelsen af navlestrengsblod af deres nyfødte barn. På rigtigheden af deres valg kan afhænge direkte og børns sundhed.

Lad os tale om, hvorfor navlestrengsblod er gemt i særlige krukker. Hertil kommer, at overveje sine funktioner og programmer.

Hvad er navlestrengsblod?

Navnet givet til blodet, som er taget fra navlestrengen og moderkagen barn umiddelbart efter fødslen. Dens værdi er den høje koncentration af stamceller, som har en flerhed af positive egenskaber.

Hvad er stamceller

Navlestrengsblod celler kaldes stamceller. De er de vigtigste "byggesten" for bygningen af kroppens immunsystem. Hertil kommer, at stamceller har interessant feature er muligheden for opdelingen i hele livscyklussen. Den bidrager til genoprettelse af hvilket som helst væv i kroppen. Og stamceller kan differentiere fuldstændigt i enhver anden celletype, som har mere end to hundrede.

Hvordan er det navlestrengsblod samling

Så hvordan bør indsamle navlestrengsblod? Umiddelbart skal det bemærkes, at denne procedure er helt smertefri for mor og hendes nyfødte barn. Hertil kommer, at det ikke bære nogen fare.

Umiddelbart efter fødslen navlevene nålen indsættes gennem hvilken blodet passerer ved tyngdekraftens i en særlig pakke. I den allerede indeholder en væske, der forhindrer koagulation. Hele blade fra 50 til 250 ml blod, hvori præparatet indeholder fra 3 til 5 procent af stamceller.

Efter udledning af placenta fødselslæge udskæringer af omkring 10-20 centimeter navlestrengen og sætter det i en særlig beholder.

Alle biomaterialer skal leveres til laboratoriet i 4-6 timer. Der går deres behandling, frysning og anbringelse i opbevaring.

Holdbarhed af stamceller og deres anvendelse

Lagring navlestrengsblod - en proces, der bør finde sted med alle de nødvendige regler og regulativer. Efter alt, det afhænger af ham i løbet af "liv" af stamceller.

Hvis opbevares korrekt, kan denne periode være snesevis af år, som fremgår af det faktum, at den første blodbank blev åbnet tilbage i 1993. Det var fra dette øjeblik indtil vores tid gemmes først taget stamceller fra navlestrengsblod.

Det faktum, at dette biomateriale med 100% yderligere egnet direkte til barnet, kan der ikke være nogen tvivl. Desuden har forsket vist, at brugen af den værdifulde væske kan også nærtståendes (forældre, søskende). I dette tilfælde er sandsynligheden for, at blod er ideel, er inden for 25%.

Stamceller i det voksne menneske

Efter at have læst ovenstående oplysninger, kan der opstå tvivl: hvorfor stamceller har brug for at indsamle det fra det nyfødte barn? Er de ikke i den menneskelige krop voksen? Selvfølgelig er der. Men!

Den væsentligste forskel ligger i koncentrationen af stamceller i blodet. Med alderen er deres antal konstant faldende. Dette vil hjælpe med at sikre at resultaterne af undersøgelsen: 1 i nyfødte stamceller regnskab for 10.000 celler i kroppen i teenageårene - 100 tusind, og efter 50 år - 500 tusind. Dette reducerer ikke kun antallet, men også kvaliteten. Stamceller fra navlestrengsblod er mere aktive end dem, der opnås fra knoglemarven. Den væsentligste årsag til dette er deres ungdom.

Hvorfor er det nødvendigt at holde blod fra navlestrengen

Moderne medicin har avancerede langt foran og ved meget. Men alligevel er der nogle sygdomme, en kur som endnu ikke er blevet opfundet. I sådanne tilfælde vej ud er at bruge navlestrengsblod, eller at være mere præcis - stamcellerne indeholder. For eksempel kan det være sygdomme i immunsystemet. Dette kan også omfatte, og tilfælde, hvor nyttiggørelse kræves knoglemarv eller blod, samt biomateriale anvendes til at bede vævsregenerering efter undergår omfattende forbrændinger eller sår.

Selv hvis barnet var født helt rask, betyder det ikke garantere, at stamcellerne ikke brug for ham for livet. Derudover kan de også bruges til behandling af nære slægtninge. Det er derfor mere at tænke på navlestrengsblod samling problem før levering for at muliggøre og i så fald ikke blot genskabe sundheden for barnet værd, men også andre familiemedlemmer.

Behandling af navlestrengsblod

Det blev nævnt ovenfor, at navlestrengsblod og de stamceller, der er indeholdt i det, er en reel universalmiddel til at komme af mange alvorlige sygdomme. Men uden konkrete eksempler på sådanne ord vil forblive bare en tom frase. Lad os derfor minde om nogle af de mest almindelige sygdomme (selvom alle deres mere end 80), hvorfra det er muligt at slippe af med ved brug af dette biomateriale. For nemheds skyld vil de blive inddelt i relaterede grupper.

Sygdomme i blod:

 • lymfom;
 • hæmoglobinuri;
 • og refraktær aplastisk anæmi;
 • seglcelleanæmi;
 • Waldenströms;
 • paroxysmal natlig hæmoglobinuri;
 • akut og kronisk leukæmi ;
 • Fanconi anæmi;
 • makroglobulinæmi;
 • myelodysplasi.

Autoimmune sygdomme:

 • rheumatoid arthritis;
 • cerebral parese;
 • rygmarvsskade;
 • slagtilfælde;
 • Alzheimers sygdom;
 • systemisk sklerose;
 • sygdomme i nervesystemet;
 • Parkinsons sygdom.

Kræft:

 • neuroblastom;
 • cancer (bryst, nyre, ovarie, testikler);
 • småcellet lungecancer ;
 • Ewings sarkom;
 • rabdomyosarkom;
 • hjernetumor;
 • thymom.

Andre medfødte og erhvervede sygdomme:

 • metaboliske lidelser;
 • immundefekt;
 • diabetes;
 • muskelsvind;
 • skrumpelever;
 • aIDS;
 • histiocytose;
 • amyloidose.

Specifikke indikationer og kontraindikationer for bevarelsen af navlestrengsblod

Der er situationer, hvor spørgsmålet om navlestrengsblod konservering kræver særlig opmærksomhed. Dette gælder i tilfælde, hvor:

 • familiemedlemmer er repræsentanter for forskellige nationaliteter;
 • har nogen af familien diagnosticeret blodsygdom eller malign sygdom;
 • i familien af mange børn;
 • familie allerede har syge børn;
 • graviditet opstået efter IVF;
 • der er mistanke om, at der er behov for anvendelse af stamceller kan opstå i fremtiden.

Men det sker også, at opretholde stamceller er forbudt. Dette er tilfældet for et positivt resultat for tilstedeværelsen af sygdomme, såsom hepatitis B og C, syfilis, HIV-1 og HIV-2, T-celle leukæmi.

Hvor effektiv behandling med stamceller?

Forskere har længe været klar over de nyttige funktioner, der har den navlestrengsblod. Og til dato, aktiv forskning om brugen af stamceller til behandling af forskellige sygdomme. Det er værd at bemærke, at de gør gode fremskridt og i den nærmeste fremtid takket være navlestrengsblod vil være muligt at slippe af med mange sygdomme. Derudover kan i laboratoriet fra stamceller vokse nye high-grade krop! Denne opdagelse har avancerede langt foran medicin og satte hende, så at sige, en ny fase af udviklingen.

Hvad er banken af stamceller, og hvad gør han?

Når det besluttet at bevare navlestrengsblod, er det fortsat at beskæftige sig med kun ét spørgsmål: hvor vil det opbevares? Er der særlige steder til sådanne formål? Svaret er naturligvis, positiv.

Bank navlestrengsblod stamceller - et sted, hvor et sådant værdifuldt biologisk materiale vil blive opbevaret i overensstemmelse med alle krævede standarder. Men der er to registre: den nominelle og offentlige.

I det første tilfælde, blodet fra navlestrengen af barnet tilhører hans forældre, og bortskaffe det, når de kan. Men i denne situation, vil de nødt til at betale alle deres egne tjenester, begyndende med indsamling og forarbejdning og slutter med opbevaring.

Stamceller kan være et offentligt register til rådighed for enhver person, hvis behovet opstår.

Vælger en bank af stamceller

Når du vælger en bank af stamceller opbevaring er nødvendigt at fokusere på et par vigtige punkter. Lad os betragte hver af dem i detaljer.

 1. Bank af eksistensen af tid. I denne henseende, alt er logisk, fordi jo mere tid organisationen opererer, jo mere hun tillid, som kunderne, primært som følge af tillid til dens stabilitet. Hertil kommer, medarbejdere i banken har som regel stor erfaring med navlestrengsblod.
 2. Besiddelse af en licens. Dette er et must-see destination. Banken skal have tilladelse til hegnet, transport og opbevaring af stamceller, som er blevet udstedt af Sundhedsudvalget.
 3. Base faciliteter. Det er bedst at vælge en bank, der er baseret på videnskabelig forskning institut eller en medicinsk institution. Dette vil sikre, at de har alle betingelser for at arbejde med biologisk materiale og opbevaring er opfyldt.
 4. Tilstedeværelsen af det nødvendige udstyr. Banken skal være udstyret med en dobbelt centrifuge, samt enheder og Sepax Macopress.
 5. Tilstedeværelsen af et automatisk kontrolsystem cryostorages. Dette vil hjælpe med at kontrollere rumtemperaturen prøver af navlestrengsblod samt modtage rapporter om opbevaring skal placeres i en særlig arkiv.
 6. Tilstedeværelsen af kurertjeneste. Dette er for at sikre, at de ansatte i banken hurtigt kunne komme til fødeafdelingen, indsamle navlestrengsblod og levere det til laboratoriet. På hastigheden på deres arbejde direkte til den fortsatte levedygtighed stamceller afhænger af.
 7. Udførelse forskning inden for bank-teknologi forskning. Dette stykke er ikke mindre vigtig end nogen anden. Derudover skal banken samarbejder med medicinske institutioner og førende forskningsinstitutter i byen.
 8. Tilstedeværelsen af sikkerhedsvagt. Dette punkt kræver ikke yderligere forklaring.

Derudover kan du eventuelt angive, om bankens erfaring i anvendelsen af stamceller til behandling. At have en positiv respons vil kun være en anden plus.

Her er vi bekendt med spørgsmålet: "Hvad er det navlestrengsblod." Brugen af det, som vi ser, er indiceret til behandling af alvorlige sygdomme, når lægemidler som allerede er magtesløse. Men under alle omstændigheder er beslutningen om, hvordan at indsamle navlestrengsblod af deres nyfødte barn eller ej, idet der kun hans forældre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.