Hjem og familieBørn

Hvad er marionetter? Former for dukker: beskrivelse

De kommer i forskellige størrelser, er lavet af mange materialer, nogle af dem ligner babyer, andre - ligesom voksne, små piger lege med dem, bliver de en del af dyre kollektioner, de selv tilbedt i nogle kulturer. Gæt hvem vil blive drøftet? Heltene i denne artikel - dukken. Typer af dukker, samt historien om deres udseende, at beskrive i fuld temmelig vanskeligt, hvis ikke umuligt.

De første dukker og deres formål

Den vigtigste funktion, der adskiller dukken fra de andre legetøj, er, at hun ligner en mand, og graden af lighed kan være anderledes. Rag dukker, amuletter ligner mennesker kun en silhuet, men dukkerne som børn næppe skelnes fra virkelige babyer.

Selv primitive mennesker fremstillede menneskelignende figurer, men udnævnelsen af sådanne produkter var helligt. Skulpturer af mennesker og tilbedt i det gamle Egypten, som det fremgår af arkæologiske fund. De var lavet af træ, stof, ler, samt ædelsten og metaller. Samtidig, dukkerne lavet af let tilgængelige materialer og anvendes til børns spil.

Dukker, der spillede i antikken i det antikke Grækenland og Rom, er virkelig beundringsværdigt, fordi hænder og fødder af sådant legetøj flyttet ved hjælp af hængsler.

I middelalderen i Europa dukker er meget udbredt i kristendommen, fordi de kan være nemt og sjovt at fortælle bibelhistorier. Og i vor tid bevaret traditionen juleaften til at stå ved templet prototype af Betlehem krybbe, hvor rollen som Jesusbarnet, Jomfru Maria, Josef og andre medlemmer af den scene er de store dukker.

slaviske dukker

Siden hedensk tid dukker, er amuletter blevet en del af kulturen i vores forfædre. At producere en sådan pupper anvendt forskellige materialer, såsom hør, halm, aske, ler, stof, træ og andre. Processen med skabelsen er blevet indhyllet i en masse regler og forbud. For eksempel kan en person, altid forblev umalet, som mente, kan der gennem øjnene dvæle onde. Og det er forbudt at bruge en nål og saks. Stoffet er ikke skåret, ikke klippe til succes, og afbrød, de er pakket ind i en bestemt måde og sikret med knuder, forme dukke. Arter charms dukker afhænger af deres formål. Således blev dukken "Desyatiruchka" designet til at hjælpe den unge elskerinde af de nye problemer derhjemme, og "Keeper" beskytte husstande fra onde mennesker.

Ud over de dukker-amuletter slaverne legede og ceremonielle dukker. Spil lavet specielt til børn, fordi oberezhnymi pupper var forbudt at spille. En ceremoniel dukker blev skabt i anledning af en ferie.

Luksuriøs og dyrt

Siden midten af det 14. århundrede, franske håndværkere begyndte at lave dukker, som utvivlsomt bidraget til konsolideringen af den franske mode-strømstatus. I disse dage, hvor der ikke var nogen glamourøse medier og visuelle medier, udsøgt dukke Pandora deres udseende viste verden de nyeste modetrends. Væksten af disse damer 35 cm, og hver af dem blev påført på brystet tøj og tilbehør. Omkostningerne ved sådanne porcelæn skønheder gøre dem tilgængelige kun for overklassen. Mens Pandora tog deres pladser af ære på hylderne i små børn, til spil ved hjælp af dukker er nemmere og billigere.

Tyskland 15. århundrede blev et sted for blomstrende en trædukke, og med fremkomsten af det 19. århundrede et nyt materiale - en papmache - ansigt og hænder legetøj skønheder bliver mere udtryksfuld og elegant. I samme øjemed, og brugte det dyrere Kina, men kroppen selv var lavet af stof.

I det 18. århundrede oplevede vi på baggrund af påklædningsdukker, men, som i historien om Pandoras skønheder og porcelæn, er de ikke beregnet til gaming. Med disse papir modeller, designere har udviklet og demonstreret deres kreationer.

Revolutionen i dukken verden

Fremkomsten af et materiale, såsom plast, uden tvivl gjort en reel revolution i fremstillingen af legetøj. I de 70 år af det 19. århundrede i Amerika for at gøre dukke hoveder er begyndt at bruge celluloid - special plast baseret på cellulose. Det nye materiale er ikke bange for vand, det var meget stærkere end porcelæn, og vigtigst af alt - billigere. Men der var også et minus: celluloid plast er meget let at antænde og brænder godt, så i det 20. århundrede dukkeførere opgivet sin brug.

Vendepunktet kan betragtes som en faktor, og fremkomsten af talrige fabrikker, hvor store mængder og markedets love lavet dukker. Typer af dukker bestemme efterspørgsel og behov, som børn i forskellige aldersgrupper. Dukker er endelig begyndt at skabe det for børnene.

Må ikke undervurdere værdien af dukker til piger af identitet dannelse og socialisering i samfundet. Med hjælp fra en dukke barn kan spille en bred vifte af virkelige situationer med en voksen position, lære at kommunikere med andre. Min favorit lille pige leger datter - moderen udvikler et moderinstinkt, bidrager til dannelsen af personlighed.

Kendt og elsket af CPMP er brug for hver pige, fordi at tage sig af sådan en plastik baby, baby lærer at være en mor. Meget interessant at se, men børn 10-12 måneder, på dette tidspunkt, de begynder at efterligne voksne. Allerede på dette tidspunkt dukke-PUPS vil være meget velkomne.

Over tid, til fremstilling af dukker begyndte at bruge mere passende materialer - vinyl, gummi, silikone. Syntetiske materialer har erstattet naturlige, hvorved industrien til at udvikle sig, og børn - får en række forskellige modeller af dukker, som kan spille sikkert.

Dukker i Sovjetunionen

Mens de europæiske mestre produceret udsøgte porcelænsdukker, dukkeførere zaristiske Rusland ikke forblive på sidelinjen. I de 18 og 19 århundreder, berømte russiske fabrikker Zhuravlev og Koshechkova, Gudkov og Fedoseyev, Shrayer og Fingerguta. Dukker i den æra afbildet elegante damer og husarer, fashionable byens kvinder. Og det er ikke overraskende, at der for hans indiskretion i 20'erne i det 20. århundrede, blev disse yndefulde russisk dukke ødelagt efter ordre fra sovjetmagten.

I et nyt land blev legetøj skulle være for almindelige mennesker. Dukker lavet af plastik, nogle gange kroppen gøre klud. Detalje fik ikke megen betydning, dårlig hår kæmmet, fra kjoler har været et puppe undtagen broget bomuldskjole. Gummi dukke Zina blev heltinden i den eponyme digt af Agnes Barto. Hvorfor Zina? På det tidspunkt, hver sovjetisk dukke var hans navn - han pegede på etiketten anbringes på legetøjet.

Påklædningsdukker er blevet et andet symbol på den tid. De kan findes i det arsenal af hver sovjetiske piger. Garderobe disse dukker kunne være uendelig meget større, fordi at opfinde og trække nye outfits kunne være sig selv.

Ved udgangen af 1980 på hylderne i sovjetiske butikker dukkede dukker udenlandske Babri resterende mega i vores dage.

moderne mærker

Populære dag Barbie dukke blev opfundet af en amerikansk Ruth Handler i 1950'erne, det fungerede som en prototype for dukken Lilly - heltinden i komiske tyske aviser. Den afgørende forskel fra andre Barbie-dukker dukker dengang var, at Barbie - dette er ikke et barn. Med hjælp fra en dukke piger var i stand til at sætte sig i spillet for en voksen sted. Af den måde, er det ikke svært at gætte, hvordan den verdensberømte opfinder datter ved navn dukker. Hendes navn var Barbara.

Da tidspunktet for dens begyndelse til i dag har Barbie gennemgået mange forandringer, både principielt og hendes garderobe. Men dengang og nu - det er den mest populære dukke i verden.

Omkring 15 år siden var der en anden dukke, som alle talte - denne Bratz dukke. De blev skabt i billedet af Barbie, men hvis Barbie - voksen kvinde med en slank talje, lange ben og store bryster, Bratz dukke - sandsynligvis en teenager, med mindre alvorlige former, men ikke uden dem. Det væsentligt misforhold til hovedet, men denne idé af udviklere smag piger rundt om i verden.

Store dukker, stigende næsten som børn, også i tendensen. For eksempel Doll Baby Born vækst på 43 cm, er det 7 cm mindre end den gennemsnitlige vækst i det nyfødte barn. Dukken kan græde, spise grød, drikkevand, og går endda på toilettet. Dukker vækst på 70-80 cm skildre de større børn.

Mens alle voksne besat med bøger og tv-udsendelser om vampyrer, zombier og andre onde ånder, har dette emne trængt ind i verden for børn. Dukker Monster High, ved hvilken en korsets tegn hver bedstemor, blev de mest populære legetøj til stede. Oldtid at oprette dem er blevet en tegneserie, hvis tegn er i skole monstre. Alle af dem har magiske evner og en meget usædvanlig udseende. En hel række af dukker og dedikerede heltinder andre lige så populære tegneserie "Winx", "May lille pony", "Star Novi Dol".

Indtil nu på mode er sjove tekstil dukker Tilda opfandt norske Tony Finnanger. Disse legetøj primitiver udkom i 1999, og historier om deres eventyr kan læses i bogen serien af samme navn.

Ikke for børn, men i stedet

Omkring 20 år siden i Amerika det blev opfundet usædvanlige silikone dukker som barn, at få endnu et enkelt navn - genfødt. Disse legetøj er ret dyrt, faktisk overbringe alle de fine funktioner kan kun rigtig mester, og kun i hånden. Og spiller i dukkerne ... voksne.

Meninger om Reborn delt. Det faktum, at sådanne silikone dukker som udtrykte nogle "uhyggeligt ligner disse børn", så de enten samle for sjov, eller behandles som et levende, men det svarer til psykisk sygdom.

dukker

En ny retning i samtidskunsten - er oprettelsen af dukker. Typer af dukker i dette område kan bestemmes på grundlag af produktionsteknologi af kunstgenstande, performance genre af destinationen.

Disse dukker er altid enestående, de er lavet af forfatteren i et enkelt eksemplar, fyldt med følelser og følelser. Desværre, ligesom mange andre typer af dukker, forfatteren designet til fordybelse, ikke til spil.

Dukker of the World

Enhver nation har sine egne berømte retter, sange, kostumer og andre fænomener i materielle og åndelige kultur, herunder dens sted er truffet af den nationale legetøj.

Russisk matrjosjka - en af de mest genkendelige og foretrukne souvenirs fra Rusland. Japan er kendt for sine kokeshi dukker, lavet af træ og rospisannymi manuelt.

Afrikanske marionetter skildre sorte kvinder, lavet af træ, blade, græs, dekoreret med perler.

Gummi dukker af vores barndom, nymodens Baby Bon eller en simpel kludedukke, som spillede et par århundreder siden - alle disse pigers legetøj har en vigtig aftale. Med deres hjælp lærer små piger til at være mødre, legende lære adfærd, der er accepteret i samfundet. Relevansen af disse legetøj fastholdes på alle tidspunkter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.