Nyheder og SamfundMænds spørgsmål

Anti-tanken pistol Degtyarev. Anti-tank kanoner fra Anden Verdenskrig

Film "Balladen om en soldat" åbner med en scene fuld af tragedie. Sovjet-kommunikator kriger forfølger en tysk tank, gemmer sig den unge uprøvede soldat til at gå, løber han en maskine af stål er ved at indhente det og knuse. En soldat ser nogen smidt anti-tank-kanon Degtyarev. Og det bruger uventet gemt chance for frelse. Han skyder på fjenden maskine og tilskyndelse det. Det nærmer sig en anden tank, men den kommunikator er ikke tabt og det brænder også.

"Det kunne ikke være! - I dag vil fortælle andre "eksperter militære historie." - Må ikke gennembore beholder rustning med en pistol! "-" Du kan "-! Vil besvare dem, der er bekendt med dette emne bedre. Usikkerhed i filmen fortælling kan have gjort, men det drejer sig ikke de bekæmpe kapaciteter af denne klasse af våben, og kronologi.

Lidt om taktik

Anti-tank kanoner blev skabt i trediverne af det XX århundrede i mange lande. De syntes ganske logisk og fornuftig løsning på spørgsmålet om konfrontation pansrede køretøjer af tiden. Artilleri var at være det primære middel til at bekæmpe den, og PTR - sekundære, men mere mobile. gennemføre offensive taktik formodede angreb fra tank-kiler, der involverer snesevis, endda hundredvis af maskiner, men angrebet succes blev defineret ved vil skabe den ønskede koncentration af tropper usynlige for fjenden. For at overvinde de befæstede forsvarslinjer, udstyret med panserbrydende artilleri, med en strimmel af minefelter og bygværker (dragen tænder, pindsvin, etc.), var et spørgsmål om eventyrlystne og fyldt med tab af store mængder udstyr. Men hvis modstanderen pludselig ramt dårligt beskyttede dele af fronten, vil der ikke være tid til vittigheder. Vi bliver nødt til hurtigst muligt at "lappe huller" i forsvaret, at smide pistolen og infanteri, som stadig har brug for at grave. Hurtigt levere den rigtige mængde af skydevåben med ammunition i den farlige område er vanskelig. Her og nyttige anti-kanon. PTRD - Våben relativt kompakt og billig (meget billigere end pistol). De kan producere en masse, og derefter udstyre dem alle divisioner. Bare i tilfælde. Soldater, bevæbnet dem, måske alle fjendtlige kampvogne ikke perezhgut, men kan sinke udviklingen. Tiden vil blive vundet, kommandoen vil have tid til at trække op den vigtigste kraft. Vi troede så mange generaler i slutningen af trediverne.

Hvorfor vores soldater manglede PTR

Årsager, som i USSR for udvikling og produktion af anti-tank kanoner i førkrigs år blev stort set indskrænket noget, men Chief blandt dem var den eneste offensive militære doktrin af den røde hær. Nogle analytikere peger på den påståede mangel på bevidsthed om den sovjetiske ledelse, til at overvurdere graden af rustning beskyttelse af de tyske kampvogne, og det gjorde den forkerte konklusion om den lave effektivitet af SSS som et våben klasse. Der er endda henvisninger til Chief Glavartupra G. I. Kulika, det mente. Senere viste det sig, at selv den 14,5 mm anti-tank-kanon Rukavishnikova ATR-39, som blev vedtaget i 1939, som blev vedtaget den røde hær og et år senere afskaffet, det kunne gennembore rustning af alle former for udstyr, som havde værnemagten i 1941.

Hvad tyskerne kom

Sovjetiske grænse bestået Hitlers hær med kampvogne på over tre tusind. Det er vanskeligt at vurdere denne armada af værdighed, hvis ikke bruge metoden til sammenligning. Nyeste tanke (T-34 og HF) i den røde hær var meget mindre, kun et par hundrede. Så måske tyskerne udstyr var omtrent den samme kvalitet som vores, den kvantitative overlegenhed? Dette er ikke tilfældet.

Tank TI var ikke lige let, det kan kaldes guideshoe. Uden pistoler, med en besætning på to personer, det vejede lidt mere end en bil. Degtyarev antitank riffel taget i brug i efteråret 1941, det gennemboret. Tyske T-II ikke var meget bedre, han havde en skudsikker booking og kort-gun kaliber 37 mm. Stadig var der en T-III, som ville stå PTR indehaveren af slag, men kun når de rammes i den frontale del, men i andre lignende sites ...

En anden "Panzerwaffe" var tjekkisk, polsk, Belgien, Frankrig og andre fanget maskine (de indgår i det samlede beløb), slidt, forældet og dårligt sikrede dele. Det faktum, at nogen af dem kunne gøre anti-tank-kanon Degtyarev, en gang og ikke ønsker at tænke.

"tigre" og "Panthers" var tyskerne senere i 1943.

Genoptagelsen af produktionen

Det er en hyldest til Stalins ledelse, for at rette fejl det dygtigt. Beslutningen om at genoptage arbejdet på PTR blev foretaget dagen efter krigen begyndte. Dette faktum gendriver den version af manglende bevidsthed om de Bud pansrede potentiale Wehrmacht, til en dag at modtage sådanne oplysninger simpelthen umuligt. Det presserende (mindre end en måned blev brugt på produktionen af eksperimentelle enheder) konkurrence blev afholdt to prøver, næsten klar til at lancere i produktion. Anti-tanken riffel Simonov viste gode resultater, men i den teknologiske aspekt af det ringere anden test PTR. Det var sværere i enheden, og også tungere, hvilket også påvirket Kommissionens beslutning. På den sidste dag i august Degtyarev antitank riffel blev officielt vedtaget af Den Røde Hær og sættes i produktion på en våbenfabrik i Kovrov, og i to måneder - i Izhevsk. I tre år blev de gjort mere end 270 tusinde stykker.

første resultater

Ved udgangen af oktober 1941 situationen udviklet sig på den forreste katastrofale. Den avantgarde Wehrmacht kom til Moskva to strategisk echelon af den røde hær næsten blevet knust i den gigantiske "potter", et stort område af den europæiske del af Sovjetunionen var under hælen af angriberne. Under disse omstændigheder har de sovjetiske soldater ikke tabe modet. Manglende artilleri i tilstrækkelige mængder, viste tropperne heltemod og kæmpede med tanke, ved hjælp af granater og molotovcocktails. Lige ud af samlebåndet et nyt våben rapporteret til fronten. 16. november 1075 soldater Infanteriregiment af 316. division, dræbte tre fjendens tanks, ved hjælp PTRD. Foto helte og nazistiske kunst brændte de offentliggøres sovjetiske aviser. Snart efterfulgt af en efterfølger, under Lugovoi begyndte at ryge fire tanken tidligere erobre Warszawa og Paris.

udenlandsk MFI

Newsreel krigsårene gentagne gange fanget vores soldater med anti-tank kanoner. Reflekteret og episoder kampe med deres anvendelse i spillefilm (fx i et mesterværk S. Bondarchuk "De kæmpede til hjemmet"). Fransk, Amerikansk, britiske og tyske soldater med PTRD dokumentar registreret for historien meget mindre. Betyder det, at de anti-tank kanoner af anden verdenskrig var primært sovjetisk? Til en vis grad, ja. I sådanne mængder af dette våben kun blev fremstillet i Sovjetunionen. Men arbejder på det var i Storbritannien (Boyce-system) og i Tyskland (PzB-38, PzB-41), og Polen (UR), og Finland (L-35), og i Tjekkiet (MSS-41) . Og selv i neutral Schweiz (S18-1000). En anden ting, at ingeniører fra alle disse, uden tvivl, teknologisk "avanceret" lande har ikke været i stand til at overgå russiske våben for sin enkelhed, elegance tekniske løsninger, og kvaliteten også. Og køligt affyre en pistol ind i modkørende tanken ud af renden, kan ikke hver soldat gøre. Vi kan.

Den gennembore rustning?

PTRD har omkring samme præstationsegenskaber som antitank riffel Simonov, men det er lettere at det (17,3 vs. 20,9 kg) og kortere (2000 og 2108 mm, henholdsvis) og konstruktivt enklere og dermed er mindre tid, der kræves til rengøring og lettere at træne skytter. Disse faktorer forklarer staten Kommissionen gav præference, til trods for at PTSD kunne affyre et større sats på grund af indbyggede pyatipatronnogo butik. Den vigtigste kvalitet af dette våben stadig har evnen til at trænge igennem panser beskyttelse fra forskellige afstande. Dette kræves for at sende en særlig tung kugle fra en stålkerne (og eventuelt med en yderligere brandstiftende ladning aktiveres efter passage gennem barrieren) en tilstrækkelig høj hastighed.

piercing

Den afstand, hvor anti-tank-kanon Degtyarev er farligt for pansrede køretøjer af fjenden - en halv kilometer. Ud fra dette er det muligt at påvirke andre mål, såsom bunkers, bunkers, samt fly. patron størrelse er 14,5 mm (grad B-32 konventionelle panserbrydende brandbomber eller BC-41 med keramisk superhårdt tip). Længde svarer munition projektil kanoner, 114 mm. Afstand target læsion med reservation af 30 cm tykkelse er 40 mm, og hundrede meter denne kugle gennemborer 6 cm.

nøjagtighed

Nøjagtigheden af resultater er afgørende for succes for at skyde på de mest sårbare steder i fjendens udstyr. Beskyttelse er løbende blevet forbedret, så soldaterne blev løsladt og straks opdateret vejledning til at anbefale hvordan man bedst kan anvende anti-tank-pistol. Den moderne begreb bekæmpe pansrede køretøjer bare tage højde for muligheden for at falde i de svageste punkter. Ved fyring i tests med hundrede meter afstand på 75% af projektilerne fanget i nabolaget af 22-centimeter target center.

design

Uanset de simple tekniske løsninger, primitive, de bør ikke være. Våben fra anden verdenskrig ofte udføres under vanskelige forhold på grund af de tvungne evakuering og implementering workshops om uforberedte områder (det skete, at nogen tid skulle arbejde i det fri). Vi undgik denne skæbne Kovrovsky og Izhevsk fabrikker, som indtil 1944 producerede PTRD. Anti-tanken pistol Degtyarev trods af enkelheden i den enhed, der indeholder alle de resultater af russiske våbenssmedenes.

Tønde er forsynet med gevind, vosmizahodny. Synet er den mest almindelige, med front synet og bi-strimmel (op til 400 m og 1 km). PTRD opkrævet som en almindelig riffel, men en stærk rebound har ført til tilstedeværelsen af tønden bremse og fjeder støddæmper. For nemheds skyld håndtaget leveres (for det kan holde én transporterer soldater) og støtteben. Alt andet: sear, hammer mekanisme, modtager, lager og andre riffel attributter, udtænkt med ergonomi, som altid har været kendt for russiske våben.

service

I marken, delvist adskilt udføres oftere, giver fjernelse og adskillelse af porten som den mest forurenende enhed. Hvis dette ikke er nok, var det nødvendigt at fjerne støtteben, butt, derefter demontere aftrækkeren og frigøre skyderen stop. Ved lav temperatur, er frost anvendt smøremiddel, i andre tilfælde den sædvanlige pistol olie № 21. Sættet indeholder en stok (sammenklappelig), oiler, skruetrækker, to bandolier og to vandafvisende dække af pladen (en på hver side af pistolen) og en service formular, hvor der er tilfælde af uddannelse og bekæmpe brug, samt fejltændinger og fiaskoer.

Sydkorea

I 1943, den tyske industri begyndte at producere mellemstore og tunge kampvogne med en kraftfuld protivosnaryadnym booking. Sovjetiske styrker fortsatte med at bruge PTRD mod lyset, mindre beskyttede køretøjer, samt at undertrykke standpladser. I slutningen af krigen forsvandt behovet for anti-tank kanoner. For at bekæmpe de tilbageværende tyske kampvogne kraftig artilleri og andre effektive våben brugt i 1945. Anden Verdenskrig sluttede. Det syntes, at tiden PTRD uigenkaldeligt forsvundet. Men fem år senere begyndte det Koreakrigen, og den "gamle pistol" igen begyndte at skyde, men i de tidligere allierede - amerikanerne. Den bestod bevæbnet Nordkorea hær og PLA, der kæmpede på halvøen frem til 1953. Amerikanske kampvogne af efterkrigstidens generation ofte holdt falder, men der var alle. PTRD anvendes, og hvordan den luftforsvar betyder.

Efterkrigstidens historie

Tilstedeværelsen af et stort antal af et godt våben med unikke kvaliteter opfordres til at kigge efter nogle god brug for det. Titusinder af enheder er blevet gemt i smøremidlet. Hvad anti-tank-pistol kan bruges? Moderne beskyttende reservation tanken kan modstå selv ramt HEAT projektil, for ikke at nævne den pulje (selvom det er med en kerne og en særlig spids). I den 60. besluttede at PTRD kan jage sæler og hvaler. Ideen er god, men det var for tung denne ting. Det er også muligt at udføre snigskytter i en afstand på op til en kilometer fra sådan en pistol, den høje starthastigheden gør det muligt at skyde meget præcist i nærvær af en optisk sigte. Armor BMP eller BTR PTRD knækker let, derfor våben i dag er ikke helt mistet sin relevans. Så er det i pakhuse, venter i kulissen ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.