SundhedMedicin

Pseudomembranøs colitis

Pseudomembranøs colitis refererer til akutte, potentielt alvorlige sygdomme i tyktarmen. Udviklingen af sygdom forbundet med brugen af antibiotika. Pseudomembranøs colitis er karakteriseret ved dannelse og adskillelse af fæces membranmateriale. Disse strukturer er repræsenteret fibrin og slim.

Pseudomembranøs colitis kan manifestere sig som diarré af moderat eller hoppe i alvorlige former. Sygdommen er karakteriseret ved akut og tilbagevendende forløb.

Som regel pseudomembranøs colitis påvirker mennesker i alderen fyrre til femoghalvfjerds år. På hospitalet i omkring ti til tyve procent af patienterne registrerer Clostridium difficile-enterotoksiner (anaerobe bakterier spredt over hele).

Det skal bemærkes, at udviklingen af sygdommen observeres i tilfælde af resistens af mikroorganismen til antibiotika kan undertrykke livsaktivitet resterende mikroflora i tarmen. I dette tilfælde den fremskyndede spredning af bakterien udløst af manglende konkurrence. Sammen med dette, er der en accelereret ophobning af toksiner.

Oftest sygdommen udvikler sig som et resultat af at modtage clindamycin, ampicillin. Imidlertid bør det bemærkes, at anvendelsen af ethvert lægemiddel, som har antimikrobiel aktivitet (fx penicillin, chloramphenicol, erythromycin, tetracyclin) kan bidrage til indadgående progression af sygdommen.

Risikofaktorer bør indgå, udover en udvidet anvendelse af antibiotika, kemoterapi (methotrexat, fluoruracil og integrerede værktøjer), kirurgi i den intestinale område, uræmi, iskæmi i mavetarmkanalen, knoglemarvstransplantation.

Pseudomembranøs colitis. symptomer

Den mest almindelige manifestation er hyppig afføring. Som regel ser det til slutningen af den anden uge af brugen af antibiotika som en behandling. I sjældne tilfælde forekommer symptomet efter deres tilbagetrækning (undertiden efter seks uger).

Rindende taburet har en grøn farve, en ubehagelig lugt, kan bevæge sig i en blodig diarré urenheder. Sammen med afføring tildelte membranmateriale. Processen med afføring er ledsaget af kramper smerter i de nedre dele af maven.

Et karakteristisk symptom er også feber. Det skal bemærkes, at ti procent af alle tilfælde er det den eneste manifestation af sygdommen.

Pseudomembranøs colitis. behandling

De primære og den første terapeutiske foranstaltning er fjernelsen af fremprovokere sygdom antibiotikum. Denne foranstaltning, i mange tilfælde, især med mildere former af sygdommen, forhindre progressionen af pseudomembranøs colitis.

Terapeutiske aktiviteter omfatter udnævnelsen etiotrop behandling. Det er brugen af antibakterielle lægemidler, der påvirker bakterierne Clostridium difficile. Som regel til disse formål er ordineret metronidazol og vancomycin. Sidstnævnte har dårlig absorption i tarmen. Oral administration fremkalder en hurtig stigning i koncentrationen.

Metronidazol kan tildeles intravenøst (i tilfælde af oral administration fix).

Det er af stor betydning og patogenetisk terapi. Dette gælder især for patienter med svær pseudomembranøs colitis. Dens vigtigste retninger er korrektion protein metabolisme og vand-elektrolyt ubalance. Desuden vil begivenheden også omfatte genoprettelse af den normale balance af tarmmikrofloraen og bindingen af toksinet-forårsager bakterie. Udtalte vand-elektrolyt forstyrrelser involverer anvendelsen af en tilstrækkelig intensiv pleje.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.