SundhedSygdomme og lidelser

Har du blod i spyt? Hvad betyder dette?

Mange mennesker betaler for meget opmærksomhed mod tilstanden af deres tænder, men deres tandkøds sundhed bekymrer sig i sidste omgang, hvilket fører til negative konsekvenser. Langsomt men sikkert smug op sådanne smitsomme sygdomme i tandkød som periodontal sygdom og parodontitis. Hvad er disse ubehagelige lidelser? Vi finder ud af det videre.

Efter at have fundet en gang et blod i en spyt, vil enhver person ikke give det speciel værdi og vil overveje det kun midlertidigt ubehageligt og vil tro, at alle nødvendigvis vil passere sig selv. Men det er ikke altid tilfældet. Konsekvenserne kan være de mest beklagelige, op til det samlede tab af tænder.

Så hvad siger blodet om spyt? For det første kan årsagen til blødende tandkød være forårsaget af mekanisk traumatisme af periodontale væv med stive børster. For at undgå dette problem skal du være opmærksom på tandbørsten, er det for hårde børster. For det andet skal du igen være opmærksom på tandbørsten, er den for blød? Både en blød og for hård tandbørste kan føre til tyggegummi sygdom. Som nævnt ovenfor er en hård børste kilden til periodontale væv, men den bløde børste rener ikke hele pladen, både fra tænderne og fra tandkødens lommer. Som følge heraf dannes tandsten, og der opstår problemer med tandkød. For det tredje kan årsagen til blodets udseende i spyt være karies. Når der opstår for mange patogene mikroorganismer på slimhinden, skabes der et gunstigt miljø for inflammation i periodontale væv, og som følge heraf fremkommer der blod i spyt, der kan påvises både under børstning af tænder og under bid og tygning af faste fødevarer.

Hovedårsagen til sådanne problemer, som blod i spyt om morgenen, når du renser tænder, er en dårlig blodforsyning til tandkødet. Utilstrækkelig blodtilførsel af periodontale væv kan skyldes både arvelige og mikrobielle faktorer. Alt dette fører til periodontal sygdom, en sygdom, hvor vævets omgivende væv ændres. Parodontose kan skyldes en række faktorer, hvoraf de vigtigste er: arvelighed, diabetes og andre systemiske sygdomme. Med periodontal sygdom forekommer atrofi af knoglevæv, hvor den alveolære proces af tanden er placeret, hvilket fører til mobiliteten af tænderne. Tandkød er normalt bleg i farve. Også sygdommen ledsages ofte af en kileformet defekt. Periodontal sygdom er sjælden, men er desværre ikke fuldstændig helbredt.

Blod ved rengøring af tænder er ikke altid et signal om periodontal sygdom, det kan også være en manifestation af periodontitis. Med uregelmæssig mundhygiejne akkumuleres tandplakket rigeligt langs tandkødsmarginen, hvilket fører til betændelse og blødning. Efterfølgende udvikler gingivitis. Årsagen er ikke selve tandplakken, men de mikroorganismer, der lever i den. Og der er mange af dem. De mest skadelige af dem er peptostrepococci, som har en høj evne til at klæbe til tandvævene, de virker også aktivt sammen med andre bakterier og skaber stærke og skadelige forbindelser med dem. Med parodontitis blødgør tandkødene og er meget smertefulde. Ligesom parodontose helbreder parodontitis desværre ikke helt. Hvis tandkød bløder, bør du aldrig stoppe med at børste tænderne, det vil kun føre til en større ophobning af bakterier, som i fremtiden vil føre til endnu mere inflammation. På sådanne tidspunkter må du forsigtigt massere tandkødene og skylle munden med anti-inflammatoriske afkog. Således overfører sygdommen til remissionstrinnet. Hvis du omhyggeligt behandler mundhulenes helbred, kan du forhindre mange problemer i fremtiden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.